CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Gafă imensă a Ursulei sau adevăr terifiant? 100.000 de lideri militari ucraineni uciși de ruși

7 comentarii / 5167 vizualizări / 30 noiembrie 2022

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, lansează o informație absolut nucleară într-un discurs despre Ucraina susținut azi, pe care ulterior o cenzurează fără explicații. Gafă ori scăparea celui mai incomod adevăr despre războiul din Ucraina? Oricum ar fi, Comisia Europeană trebuie să clarifice lucrurile urgent.

În discursul postat azi pe Twitter, von der Leyen vorbește despre atrocitățile rușilor în Ucraina ”care au adus moarte, devastare și suferințe de nespus. Cu toții ne amintim ororile din Bucha”.

Și urmează fraza-cheie: ”It is estimated that more then 20.000 civilians and more than 100.000 military officers have been killed so far”.

Presa de la noi s-a repezit să titreze că rușii au ucis peste 20.000 de civili și peste 100.000 de soldați ucraineni, pînă acum.

Doar că există două mici probleme.

Prima, că military officers nu înseamnă soldați, ci comandanți militari, indiferent de rang. Ceea ce înseamnă că numărul total al militarilor uciși ar trebuie să fie mult mai mare.
Să zicem, însă, că Ursula a greșit, voind să se refere, de fapt, la soldați în general.

Dar, chiar și așa, afirmațiile ei sunt explozive, pentru că regimul Zelenski a refuzat cu încăpățînare după invazie să livreze date oficiale despre numărul soldaților morți, iar cînd a făcut-o, pe alocuri, a vorbit de cifre infinit mai mici: cca.9.000, la sfîrșitul lunii august, potrivit comandatului forțelor armate ucrainene, Valeriy Zaluzhnyi.

Ceea ce înseamnă ori că în ultimele trei luni rușii au ucis de peste 10 ori mai mulți soldați ucraineni decît în restul invaziei, ori că înalții oficiali europeni au decis azi, prin vocea președintei C.E. să spună adevărul îngrozitor, anume că pierderile armatei ucrainene sunt imense și pînă acum au fost secretizate.

Cifrele Ursulei coincid, trebuie spus, cu prima estimare de acest gen aruncată pe piață luna aceasta de către generalul american Mark Milley, care a vorbit în premieră despre 100.000 de militari ucraineni uciși.

Ca să fie tacîmul complet, la cca.două ore după postarea înregistrării video pe Twitter, materialul a fost reeditat, iar referirile la pierderile ucrainene au fost eliminate complet. Au rămas, în schimb, în materialul preluat de Youtube.

Fără a mai vorbi că Wikipedia a preluat cu o iuțeală fabuloasă informația în materialul despre pierderile de război din Ucraina. Pe care, la fel de iute, a eliminat-o la orele 12,53 ora noastră.

 

Ce să înțelegem de aici? Gafă de proporții, sau șmecherie europeană pentru a transmite lumii adevărata catastrofă petrecută în Ucraina? (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

UPDATE: Comisia Europeană spune că Ursula ar fi gafat

„Multumesc mult celor care au subliniat inexactitatea cu privire la cifre într-o versiune anterioară a acestui videoclip. Estimarea folosită, din surse externe, ar fi trebuit să se refere la victime, adică atât cei uciși, cât și cei răniți, și a fost menită să arate brutalitatea Rusiei”, a clarificat purtătorul de cuvânt șef adjunct și director pentru comunicare politică al Comisiei Europene, Dana Spinant, într-o postare pe Twitter.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. …si Monica Macovei vorbea odata in Pralamentul European despre fraude la alegeri de cca 2, 5 milioane de voturi, ceea ce era fals, normal. Dar era crezuta. Dar nu a contat asta. Massmedia se agață de o stire pe care nu o verifica. Dupa ce se afla adevarul, acesta nu mai este propagat, ca nu intereseaza. In von der asta nu am incredere sa imi spuna nici cat este ora. Bineinteles ca ea a iesit, de cum a primit ordin, ca sa propovaduiasca gogomănii. Probabil ca 100.000 de soldati au fost sacrificati de regimul nazist condus de Zelenski si la care aderă si Occidentul de parca e in levitatie. Cand a spus ceva rational von der cucu? UE nu este altceva decat un for autocratic, care serveste propaganda mincinoasa a americanilor. Ceva mai jalnic decat aceasta duduie nu exista in politica europeana, – ba da, mai e si kovesi! Ca sa dam crezare la tot ce spune si scrie madama asta neroadă, mai ales pe Twitter, mi se pare de un nivel jos. Numai Radu Tudor si Antena 3 ar crede. Si cu Bogdan Chiriac.

  • Bravo!

 2. Deci, cu aceasta ocazie aflam ca informatiile despre razboi care vin de la MoD Rusia sunt mai credibile decat cele de la Kiev. Cine avea curiozitatea sa mai citeasca ce scrie MoD din Rusia ar fi aflat inca de acum doua luni despre cifrele KIA de aproape 80 000 de soldati. Si asta era inainte de pierderile uriase suferite in timpul ofensivei spre Herson si in luptele din Bakmut.
  Usurel, usurel, NATO se demilitarizeaza iar Ucraina se denazifica si neutralizeaza.

 3. ZELENSKI SI-A DECIMAT POPORUL, A ADUS UCRAINA LA DISTRUGERE, DE BOU CE E, PENTRU CA AMERICANII I-AU DAT UN ROL( CE BUNI SUNT ACTORII SA FACA NENOROCIRI, REMEMBER CARAMITRU)..I-AU DAT BANI SI PROPRIETATI CAT SA SE CREADA TRUMP..SI L-AU PUS LA MUNCA…DROGAT SI PRESAT, DELOC UCRAINIAN, CI EVREU, EL SI-A FACUT NUMARUL…FINALUL E PREVIZIBIL…

  • I-a decimat pe ucraineni nu pe poporul lui.

 4. Nu-i cred atât de inteligenți pe liderii europeni încât s-o pună pe Ursula să spună adevărul lumii iar apoi să zică că a fost o scăpare. Dacă e așa, bravo lor, dar, na, nu cred. Oricum ar fi faptul că au murit 100.00 de oameni e tragic

 5. Ioane mia plACUT COMENTARIUL TAU .SLAVA

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998