CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Gafa la Washington: Debarcarea in Normandia data ca exemplu de prietenie americano-germana

3 comentarii / 3317 vizualizări / 7 iunie 2018

Purtătorul de cuvînt al Departamentului de stat american, Heather Nauert, a încercat să înmoaie scandalul provocat de acțiunile recente ale ambasadorului SUA la Berlin, dar a reușit doar să toarne gaz pe foc printr-o declarație ieșită din comun.

Concret, Nauert a declarat într-o conferință de presă la Washington că SUA are o foarte strînsă relație cu guvernul german. Ca să își întărească spusele, blonda lui Trump a oferit și exemple concrete de camaraderie americano-germană, desprinse din trecut, între care Ziua ”Z” a debarcării în Normandia, de la care ieri s-au împlinit 74 de ani.
Cum se știe, însă, debarcarea americano-britanică în Normandia a vizat zdrobirea Germaniei lui Hitler în al doilea război mondial, fiind cu greu încadrabilă la categoria gesturi prietenești, lucru remarcat și de posturile CNN și MSNBC, relatează Russia Today. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. poor choice of people…

  2. V-ati gandit ca poate a fost intentionat? Citit-o in registrul „Vedeti ce faceti ca s-ar putea sa fim iarasi prieteni ca pe vremea debarcarii din Normandia…”

  3. toate gafele sunt intentionate…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998