CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Gastile de la Parchet. Transinstitutionale

0 comentarii / 1652 vizualizări / 11 martie 2011

Din tara marii coruptii functionale si institutionalizate, nu puteau lipsi oamenii legii. Definitia acestui tip de coruptie include urmatoarea enumerare: raufacatori, oameni ai legii, ofiteri ai serviciilor secrete, politicieni si demnitari de la putere. Cu alte cuvinte, acesta este, in linii mari, grupul criminal organizat. Nu pot lipsi procurorii. Motiv pentru care grupurile de felul descris mai sus se bat pentru a-si fixa reprezentantii in varful Justitiei romane. Adica la CSM. Atentie, in CSM este un loc pentru un procuror. Si a inceput razboiul grupurilor ilegitime de interese. Va reusi Florentina Gavadia?
Nu o cunosc pe distinsa doamna. Stiu ca este prim-procuror la Sectorul 6. Si mai stiu ca un grup de “prieteni” din Justitie si din afara Justitiei o sustine cu inflacarare, pentru a fi desemnata, pana pe 31 martie, drept candidata din partea avocatilor statului pentru singurul loc eligibil la CSM. Iar daca doamna se lasa sustinuta de anumite persoane sau chiar solicita sprijinul lor, atunci se cheama ca face parte din grup. Poate ca nu este singurul grup de acest fel. Poate ca si alte “organizatii” de acest fel se lupta sa-si impinga in fata propriul favorit. Dar fac si eu ce pot. Pentru moment, am aflat doar detalii despre grupul Gavadia. Si despre asta scriu.
Principalul om de afaceri, politician si demnitar – e adevarat, local – care impinge locomotiva Florentina Gavadia este nimeni altul decat primarul din Sectorul 6. Acelasi sector in care doamna e prim-procuror. Cine este primarul Sectorului 6? Ei bine, primarul este chiar Cristian Poteras. Cel, intamplator sau nu, cu mai multe dosare penale in cercetare si, daca nu ma insel, cu altele in stare de judecata. Pentru ce? Pentru coruptie. Iar dosarele penale nu i le-a facut procurorul Gavadia. Ci DNA. Ca sa ne intelegem. Dar daca prietena sa Florentina Gavadia ajunge la CSM, va avea o influenta uriasa. Si, poate, il va ajuta pe Poteras. Cu atat mai mult cu cat, daca in trecut, doamna a fost sustinuta politic, la promovare, de PSD, acum este sustinuta activ de PD-L. Daca PD-L e tot una cu familia Udrea. Dar din grup mai fac parte, cum spuneam la inceput, si reprezentanti ai serviciilor secrete. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998