CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Gaz pe foc: va lua amploare scandalul politic pe 10 iunie?

7 comentarii / 7608 vizualizări / 5 iunie 2015

Evenimentele de azi, după punerea premierului sub urmărie penală, declanșează o criză politică de proporții, care nu se știe cum va evolua în perioada imediat următoare. Deocamdată, PSD și Ponta nu dau semne că ar avea de gînd să se conformeze cererii președintelui de demisie, iar PNL nu pare pregătit să guverneze. Mai grav, însă, peste cîteva zile sunt toate șansele să se producă un eveniment care să aibă efectul gazului turnat pe focul care, deja, arde vîlvătaie.

Concret, premierului i se cere demisia pentru o serie de fapte penale, dar chestiunea cea mai importantă pare să fie conflictul de interese, pentru că e singura potențială infracțiune săvîrșită în exercițiul funcțiunii, ceea ce ar facilita suspendarea sa de către președinte, după votul Camerei de ridicare a imunității.

PSD, în schimb, l-a luat pe NU în brațe și nu vrea sub nicio formă să cedeze, ba chiar a scris ambasadelor europene că DNA se implică în jocuri politice vîrf.
Nu e limpede, deocamdată, cum se va rezolva criza, dar miercuri, 10 iunie, ea s-ar putea amplifica exponențial.

Motivul?

E ziua în care Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunța în dosarul in care Klaus Iohannis a solicitat anularea unui raport de evaluare intocmit de ANI, prin care aceasta constatase incalcarea legislatiei in domeniul conflictului de interese. „La Curtea de Apel Alba Iulia s-a incheiat miercuri judecarea dosarului in care reclamantul Klaus Iohannis a solicitat anularea raportului de evaluare intocmit de ANI prin care aceasta constatase incalcarea legislatiei in domeniul conflictului de interese. Instanta va pronunta o solutie in 10 iunie”, a declarat purtatorul de cuvant al instantei, Cosmin Muntean.

Cum pronunțarea uni verdict în defavoarea președintelui ar putea aduce demiterea acestuia din funcția supremă în stat, e de la sine înțeles că, miercuri, vom asista la a doua ”spălare” a șefului statului într-un proces cu ANI, după victoria suspectă obținută în ianuarie.

Iohannis își va păstra, e drept, funcția în stat, în acest caz, dar pentru opinia publică s-ar putea să fie deja prea mult modul în care deciziile instanței – și încă pe aceeași temă, conflictul de interese – par să ocolească miraculos anumite persoane, și să se ”înfigă” adînc numai în altele.
O decizie care poate, în opinia noastră, să tensioneze dramatic situația de pe scena politică, pentru că PSD nu va ezita să folosească orice armă la îndemînă, iar decizia Curții de Apel i-ar veni mănușă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. BTI, te inflamezi degeaba! Care opinie publica? Uiti ca romanii l-au reales presedinte pe Basescu in 2009 si l-au salvat si de la demitere in 2012?

  2. […] sursa: inpolitics.ro […]

  3. […] sursa: inpolitics.ro […]

  4. @gina, imi pare atat de rau sa intalnesc personae cretine, precum esti mataluta. Dar, este specific pe inpolitics.

    • „Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul” – citat din clasici! Deci pe inpolitics posteaza numai „persoanele crestine”, fiind „specific” acestui site. Cum si „mataluta” te-ai exprmat tot aici, inseamna ca si tu esti un cretin. Hai spune drept: nu e asa ca ai repetat de cateva ori clasa intai din cauza intarzierii mintale?

  5. Se pare ca nu pot incepe razboiul pana unii din boierii romani cu ceva forta nu sunt decapitati. Asa cum se vede de la youtube, din Profetia Sf.Paisie
    Aghioritul – AL III-LEA RAZBOI MONDIAL.Mai ales trebuie handicapati boierii romani sau cu radacini si familii romanesti.Astia nu pot coopera suta la suta la distrugerea tarii.Se pare ca psd-ul cu trecut istoric hibrid si cu programe de politici tintite la marea masa a cetatenilor trebuie distrus urgent.Egzact asa au si trambitat peste tot gasca lui Hitlerica,cea care a preluat sefia tarii in zodia scorpionului in 201,venind la putere cu programul de lucru obligatoriu si gata facut de stapanii criminali.

  6. La Washington a fost pusa la cale retragerea lui Crin Antonescu din fruntea PNL si inlocuirea lui cu Johannis, ruperea USL, unirea PDL cu PNL pentru ca pe scena politica sa existe doar doua mari partide, slabirea PSD, un partid prea mare pentru a fi controlat din exterior, preluarea puterii de catre binomul SRI-DNA, transformarea tarii noastre in varful de lance al SUA impotriva Rusiei, ceea ce implica prezenta masiva de trupe straine si posibilitatea ca Romania sa ajunga teatru de razboi. Asa zisa lupta anti-coruptie are rolul de a distruge toate centrele de putere care s-ar putea opune dominatiei americane si a marionetei de la Cotroceni. Vestea proasta e ca PSD ar putea vota legea casatoriilor homosexuale pentru a se pune bine cu Inalta Poarta si a stopa urmarirea in justitie a liderilor sai.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998