CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

General din servicii: ”Ambasadorul Klemm este un porc semidoct cu soriciul gros”

4 comentarii / 4865 vizualizări / 29 septembrie 2017

Etichetare stupefiantă la adresa ambasadorului american la București, Hans Klemm, venită din partea unui general român, fost șef de ditamai serviciul secret: ”porc cu șoriciul foarte gros care își vîră rîtul în problemele noastre interne”. Mai mult, acesta își cere scuze ulterior că a comparat diplomatul cu un porc, considerînd că a fost nedrept cu porcul.

”Metaforele” de mai sus aparținînd generalului Dumitru Iliescu, fostul șef al SPP, care scrie, într-o postare pe Facebook:

”Sunt o persoana echilibrata, accept opiniile contrare, nu jignesc oamenii, ma adresez politicos si adversarilor mei. De aceea in postarea de pe Facebook, vis-a-vis de ambasadorul Klemm, l-am facut doar impertinent, desi merita mai mult. Acum insa am constatat ca este un PORC, cu soriciul foarte gros, care isi vara ratul ca un nesimtit, in problemele noastre interne.
Tupeul acestui ambasador depaseste orice inchipuire. Nesimtitul, care habar nu are ce inseamna statul de drept, nu stie care sunt raporturile intre autoritatile publice in Romania si rolul fiecarei autoritati in realizarea echilibrului puterilor in stat, modul in care interactioneaza si exercita controlul reciproc, vine sa-i dea lectii unei persoane, care este o somitate in acest domeniu, domnului Tudorel Toader. Este acelasi lucru ca in cazul in care un copil de gradinita vrea sa-l invete sa citeasca pe un profesor. Diferenta este ca intre un munte si un bolovan. Bolovanul semidoct Klemm isi vara ratul de fiecare data cand autoritatile romane doresc sa aduca modificarile legislative necesare functionarii corespunzatoare a statului de drept. El sustine cu inversunare institutiile de forta, desi observa foarte bine abuzurile pe care le fac acestea, lezarea semnificativa a drepturilor si libertatilor democratice. De ce credeti ca stalinistul Klemm procedeaza in acest mod. Pentu el structurile de forta sunt esentiale. Prin intermediul lor isi realizeaza interesele personale dar si cele ale statului pe care il reprezinta. Ne vorbeste noua despre coruptie cand la ei coruptia este mai mare ca in orice tara europeana. Lupul moralist nu ne spune cum coruptia, speculatiile toxice si abuzurile din sistemul financiar-bancar american au generat o criza cu consecinte deosebit de grave, in urma careia mii de familii si-au pierdut casele, economiile, actiunile. El isi protejaza companiile care ne devalizeaza bugetul cu sute de milioane de dolari. Ce a facut Microsoft in Romania nu a fost coruptie??? La fel si Bechtel, precum si alte companii americane. Eu iubesc animalele si imi pare rau ca am comparat porcul cu ambasadorul Klemm. Sunt convins ca am fost nedrept cu porcul, care nu merita asa ceva…Klemm trebuie sa invete ca daca vrea sa fie respectat sa ii respecte pe cei care l-au primit in mijlocul lor cu multa simpatie la inceput. Comportamentul si atitudinea lui au determinat oamenii sa-l deteste” mai scrie Iliescu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. omul lui dragnea il critica pe klemm? de ce nu are curaj dragnea sa i-o zica in fata americanului? pentru ca ar fi zburat imediat din romania, exact ca allende. dragnea este un gunoi uman, un vierme kaghebist, vandut trup si suflet moscovei

  2. Ce este gresit in ce spune generalul Iliescu? Ce alt ambasador isi permite asa ceva intr-o tara cum isi permite screm? Asta pentru ca i se permite si nu i s-a dat peste rat cand trebuia.

  3. Klemm asta isi depaseste cu mult atributiunile de ambasador, e obraznic rau de tot, daca era in Ungaria sau Polonia o incurca tare, ca aia nu accepta porcisme de astea!!

  4. O magarie din ciclul interminabil de dejectii lansate la adresa ambasadorului Klemm si a SUA. De ce nu s-au suparat respectivii? Aici venim la partea a doua – afirmatiile dure ascund o cooperare intensa in domenii care, daca ar deveni publice, ar duce la demisia nu doar a clasei politice, ci a intregii Romanii. SUA e in spatele fiecarui gest al Romaniei, fie ca vorbim de Marea Britanie sau Bulgaria, Panama sau Spania. Inainte aminteam ca americanii au o cota mai mica decat cred, ca initiativa le apartine mai putin decat ar vrea si ca finalitatea ;e va fi mai putin favorabila ndecat viseaza. Dar daca nu vor sa asculte, inseamna ca le convine asa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998