CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

General SIE, atac dezlantuit la Iohannis: M-am saturat!

30 comentarii / 56153 vizualizări / 11 iulie 2020

Președintele Klaus Iohannis și întreaga conducere sunt criticați cu rară vehemență de generalul(r) cu patru stele Silviu Predoiu, fostul șef al SIE, într-o postare pe Facebook în care acesta atrage atenția că actualii guvernanți se plîng de greaua moștenire pesedistă, de parcă altcineva ar fi condus CSAT în ultimii ani și nu actualul președinte. Predoiu sancționează și recenta exprimare a lui Iohannis la adresa ”proștilor” care nu înțeleg adevărul despre coronavirus, în ceea ce am putea numi cel mai dur atac politic venit la adresa președintelui României, în ultimii ani, de la o figură militară de prim rang în statul român. ”Bâlbe penibile, contradicții flagrante, inepții juridice, derobare de responsabilități” e eticheta pusă de general activității leadershipului statului la vreme de pandemie.

”M-am săturat de cei care ne spun că suntem proști”

”M-am săturat” anunță fostul șef al spionilor.

”M-am săturat de cei care folosind drept pretext pandemia, ne dojenesc cu degetul ca pe niște preșcolari obraznici, ne amenință cu privarea de libertate (căci asta este carantina) în baza unor suspiciuni, ne anunță confiscarea arbitrară de bunuri, ne răstesc instrucțiuni, refuzând un dialog rezonabil și, nu în ultimul rand, ne spun că suntem proști.
Că suntem proști pentru că nu suntem precauți.
Și nu suntem precauți nu pentru că nu am vrea ci pentru că, spre deosebire de ei, mergem la serviciu – unii, inconștienți, chiar și cu transportul în comun, oricum toți fără antemergator și însoțitori care să nu permită nimănui să se apropie de noi, pentru că trebuie să facem cumpărături, deci să interacționăm cu persoane și/ sau produse pe care nu le testează/ dezinfectează nimeni înainte de a le atinge noi, pentru că locuim înghesuiți în blocuri cu spații comune, pentru că mergem la tratamente sau consultații – dacă suntem primiți – în clinici și spitale aglomerate, pentru că trebuie să ne ducem copiii și nepoții în parcuri publice, nu în grădini închise și atent păzite, pentru că, în esență, trăim în lumea reală nu ca ei, într-una ideală, creată și întreținută, de altfel, din banii noștri.

Nu contest, ca și cei mai multi dintre dumneavoastră, existența amenințării, nu îi subestimez periculozitatea, încerc să respect regulile, nu pentru că ei le dictează ci pentru că țin la sănătatea și viața mea și le respect pe cele ale semenilor mei.

Ce contest însă este capacitatea puternicilor momentului de a ne proteja.

Iar asta pentru că, în continuare, nu se văd decât bâlbe penibile, contradicții flagrante, inepții juridice, derobare de responsabilități prin poveștile despre „greaua moștenire”, visteriile și depozitele găsite goale, de parca unul a devenit președinte al CSAT în martie anul acesta, nu acum cinci ani, iar ceilalți au intrat în politică mai ieri și nu prin anii ’90 și au ajuns la guvernare cu forța, nu după tot felul de scenete de prost gust care au arătat că sunt dispuși la orice pentru a-și păstra scaunele.

Cum să nu înțelegi că este timpul să unești, nu să antagonizezi și să divizezi? Că este timpul să comunici, să explici nu să acuzi, să ameninți sau să impui. Că este timpul ca zeii să coboare din Olimp și să le arate muritorilor că și ei au îndoieli, temeri, că este greu să iei decizii care restrâng exercițiul drepturilor fundamentale, dar că știu că este și mai greu să le accepți, mai ales în cazul unei națiuni care le-a câștigat cu sânge – în această generație, nu acum 200 de ani – însă că astăzi aceasta este unica soluție!

Cînd guvernanții stau la șprițuri în spatele ușilor închise, păziți de militari înarmați

Cum să le dai credit celor care ne cer sa purtăm mască și să păstrăm distanța „socială” dar, în spatele ușilor păzite de militari înarmați și în uniformă, stau la șprițuri ignorând orice regulă? Cum să îl crezi pe cel ce ne pune sa alegem între statutul de prost și cel de precaut când în februarie anul acesta, după ce OMS lansase avertismente severe, tot el ne spunea că „infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”. De ce să presupui că ar ști ce fac niște autorități care continuă cu încăpățânare să adopte măsuri ce nu doar pentru CCR, dar chiar și pentru orice student la facultatea de profil, după parcurgerea cursului de Drept Constituțional din anul l de studiu, reprezintă încălcări flagrante ale legii fundamentale?

Cum să susții la nesfârșit că acțiunea guvernamentală este foarte bună, impecabilă, de vină fiind mereu alții – CCR, avocatul poporului, parlamentul, bisericile, cluburile, terasele, oricine dar mai ales noi, cetățenii? Și atunci, de ce am avea încredere în ei în condițiile în care, după atâtea greșeli flagrante, nu au găsit resurse să recunoască măcar una, să nu mai vorbim despre a-și cere iertare?

Nu că ar fi însemnat mare lucru pentru ei iertarea noastră. Căci ceea ce îi ține în scaune, în ciuda tuturor păcatelor, nu este iertarea, ci uitarea noastră. Pentru că și dacă la nivel individual poate ținem minte, poporul, ca personaj colectiv, uită. Și dă mereu o nouă șansă unor indivizi care nu înțeleg nimic nici din onoarea și nici din responsabilitatea pe care o ai atunci când conduci o națiune.

Nu vrem să îi dăm jos, vor pica oricum, nu le vrem privilegiile, nu vrem să schimbăm locurile cu ei, vrem doar să vedem că înțeleg, cel puțin câtă vreme sunt la cârma destinelor noastre, ce se întâmplă cu adevărat în jurul lor, să simțim că știu că sunt acolo ca să ne servească, nu să ne pună la punct de câte ori ne prind, că noi suntem importanti, nu ei și cu atât mai puțin rezultatele lor în viitoarele alegeri. M-am săturat, vreau RESPECT” mai scrie fostul cap al SIE. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

30 Comentarii

 1. Excelent Silviule !!!

 2. demisia urgent iohannis

  • Ce demisie? Ghiolbanisu trebuie spinzurat de urgenta

 3. Daca ar lua pozitie mai multi ofiteri care au avut functii de raspundere si care mai au un pic de patriotism in ei ,poate tupeistii care au ajuns in functii politice s-ar gandi ca nu-s totusi buricul pamantului .Ce sa faci insa ca, si generalii facuti la apelul de seara ,din motive lesne de inteles ,TAC !

 4. General cu coloana vertebrala era cel care l-a executat pe Ceaușescu nu ăștia în ziua de azi asa trebuie făcut și cu criminalii din guvern executați pe loc

 5. Domnule Trandafir, adevărat ați grăit. Problema stringentă este ca militarii din toate starurile, activi și pensionari, să organizeze cât mai repede debarcarea acestor neaveniți care, după cum vedem, ne duc la pierzanie.

  • Bah, ej prost? Pai nu din cauza „militarilor” de la secu am ajuns aici? Nu i au inventat ei pe Basescu draga Stolo si pe Iohannis guvernul de la Grivco? Tot de la ei astepti sa te destepte bai rogojina?

 6. Adevarat ai grait Silviule ! Dar ce folos:cei ce au urechi n-aud,cei a caror privire ar trebui sa fie agera,nu vad,iar cei care ar trebui sa vorbeasca tac…

 7. Voi i-ați girat atâția ani! I-ati numit și asezat pe funcții (macar dacă erau deștepți) plătite din banii noștri, bani pe care ii întorc cu furca, nu mai știu ce sa facă cu ei și noi ne-am scufundat în sărăcie. Tineri cu facultate nu au loc de muncă, stau la mâna și pensia părinților. Măcar acum dacă mai aveți un strop de conștiința și patriotism, credință în Dumnezeu, faceți ceva. S-a ajuns prea departe.
  Acum s -a întrecut orice măsură!

 8. Bravo dle general! Bravo – și ni ma mir – pt ca Domnica v-a crescut după chipul și asemănarea ei: cult, intehgru și bun la suflet! Așa sunt romanii adevărați, așa suntem de fapt cei mai mulți dintre….. ei care ar trebui sa contam!!!
  O fosta profesoara de lb.romana

 9. Pleacă băi nene! Vorbesti de un guvern venit la putere urmare manevrelor pisicutului tau Tonta? Si acu nu va mai place? Ai uitat asa repede ca the biggest power is silent? Fapte bai nene nu mieunat pe FB.

 10. Gogule, până și numele pe care îl porți arată cât de prost ești! Ce legătură are generalul Predoiu cu manevrele politicienilor in Parlament!? Niciuna!!!

 11. ‘Nu vrem să îi dăm jos,..’
  Ce rost mai are discursul?
  Dati jos, trimisi dupa gratii!
  Altfel totul este inutil!

 12. Daca ar fi „doar” un general in rezerva, satul, ca noi toti, de impostura si bataie de joc si nu, in primul rand, consilierul lui Ponta…da, ar merita respectul pe care-l pretinde.

  • Da, aveti perfecta dreptate ,iar manipularea si arborarea unui fals patriotism de parada(foarte toxic) la nivel pur declarativ s-ar putea sa il coste pe dl general si acolitii sai..Pe termen lung.Doriti doar schimbarea unor poli de putere,eventual un razboi civil, dar in fapt nu va intereseaza interesul tarii si al romanului de rand.Foarte urat.

 13. Dupa razboi multi viteji se arata. Cat a fost la SIE nu i s-a auzit glasul. Ce atunci toate erau roz? Cine ni l-a bagat pe gat pe klaun in 2014?

 14. Poate ne spune si el acest milițian cum e cu numaratoarea voturilor in.diaspora? Nu? Ok! Atunci taci dreaqului si du-te cu Ponta la Erdogan!

 15. Si SIE si SRI sunt coautori la dazastrul tarii.
  Adevaratii patrioti din randurile serviciilor amintite au fost fie indepartati,fie marginalizati.

 16. Daca mai era în functie mai zicea ceva de rău? Așa că nu il.cred de loc. Ei între ei au distrus Romania . Klaus e doar o marioneta ce răspunde la comenzile altora. Serviciile poarta o grea răspundere pt ce se întâmplă acum.Au vrut putere.O au. Prea multă așa că se cearta doar pe ce.a mai.ramas din tara..
  Rușine.

 17. una din formele cele mai eficiente, dar si perfide in acelasi timp, de manipulare media este aceea bazata pe distribuirea unui continut relativ corect (in principiu) dar folosit/prezentat intr-un mod cabotin si intrigant…

  or, in cazul de fata putem presupune ca autorul continutului a invatat tehnicile de manipulare de la profesori competenti si, din acest motiv, cred ca indatorirea cetateneasca OBLIGATORIE de rezerva si indoiala ce ne revine fiecaruia dintre noi trebuie exercitata cu mare atentie!

  caci, sub aparenta unei indignari jusitificate, se observa cu mare usurinta lipsa unei logici unitare a continutului, care nu pare hotarat daca sa fie (doar) usor dojenitor sau sa para (aproape) mustrator, dar care sfarseste – in final – a fi o semi-oda, ‘dedicata’ de dl. Ponta (a se citi „SIE”) cu ‘manta’ mult-stimatului-si-iubitului-presedinte, folosindu-l pentru acest exercitiu de „aratat pisica” raului de imagine care poate fi produs la o adica (cu care SIE il ameninta pe locatarul temporar de la Cotroceni) pe acest soldat securist detasat in politica ‘la vedere’, ca sa „arunce o undita (si) in balta de la Cotroceni” drept „marcare a teritoriului” unui nou guvern…

  sau, cu alte cuvinte, un ‘serviciu’ (SIE) arata ‘motanul’ (imagologic) celorlalte doua servicii (SRI si SPP) in batalia pentru cat mai multe portofolii in viitorul guvern si pentru acapararea cat mai multor contracte ‘cu dedicatie’ la vremuri de pandemie!

  sincer, la fondurile uriase alocate serviciilor in utlimii 20 de ani, ma asteptam la ceva mult mai rafinat si mult mai dificil de ‘decriptat’ (ca sa pastram limbajul specific)…

  • P.S.: stiu ca poate parea greu de crezut, chiar devastator pentru membrii ‘serviciilor’, insa proverbul potrivit caruia „respectul se castiga, nu se pretinde” se aplica chiar si in cazul corpului ofiterilor…

 18. Domnule tovaras general, aveti salutari de la subordonatii dv: ”consultantul Oracle” Angelica Grigorescu, de la tziganul agramat Iacomi Florin Cristian aka Black Lion , si acolitii sai , daco-getii cu probleme psihice, de la miscarea de interlopi tzigani coordonata de oamenii dv si aflata si sub obladuirea BOR , de la vechii securisti si comunisti adoratori de ”umbra lui Ceausescu ”, de la pensionarii spalati pe creiere, de la unii ziaristi, si nu in ultimul rand de la poitrucii lipsiti de scrupule care se afla in jurul dv…..Parca ati ajuns la un consens in culise cu SRI si SPP?? Acum nu sunteti satisfacuti de felia primita si jinduiti la mai mult cascaval? Hiene lacome si nesatule, ati distrus aceasta tara in cel mai abject mod cu putinta!

 19. Cand ieşiţi din sistem comentaţi ,dar cănd aţi fost activi ce aţi făcut?

 20. Sa vedeti ce va iesi cind, alaturi de Popor, vor ataca fostii subordonati ai generalului !

  • Vor fi câteva bășini în plus. Ăștia au atacat 20 de ani cartofii de la popotă.

 21. @ „Puseră și ăștia pe la SIE dintr-ăia care mănâncă mult și se satură repede”, ?
  stirileprotv.ro/divers/pantalonii-de-ziua-recunoc-tinc-ei-destinac-i-celor-care-infuleca-friptura-peste-masura.html
  ,,Pantalonii de Ziua Recunoștinței, destinați celor care înfulecă friptură peste măsură”
  , ?

 22. Realitatea este ca un infractor cu 2 case furate, cu acte si declaratii false,(de celelalte zeci de dosare penale „clasate” nu vorbim), este „presedintele Romaniei, datorita unei asa zise „JUDECATOARE” ca livia stanciu care l-a declarat pe acest profesoras ,COMPATIBIL contribuind la distrugerea justitiei din ROMANIA si a statului ROMAN!

 23. Toti generalii sau coloneii de la SRI sau SIE,sunt niste impostori care au primit un salariu enorm, dar nemeritat si vor primi o pensie enorma si nemeritata, pentru a trada interesele ROMANIEI!

 24. Nu m-am asteptat ca unul dintre stapanii nostrii sa scrie in asemenea hal de adevarat despre ”prostii” supusi ai clasei conducatoare din care si dansul e parte.Mai era un rezervist secu-Rogojan parca,d’a care si in postura de pensionar ii eticheteaza pe cei ce nu-s cu ”ochi albastrii”,ca fiind ”neispraviti”.Se vede ca totusi pe unii din ei i-a pus pe ganduri situatia si actioneaza cumva in sens pozitiv.

 25. Noi, etnia roma si toata mafia interlopa romano-tziganeasca suntem alaturi de: patriotii din SRI-SIE, de luptatorii daci de pe facebook, de ultrasii din echipele de fotbal scosi la proteste in caz de nevoie , de Jandarmeria , Politia si Parchetul si ,Parlamentul Roman , de toate institutiile statului roman modern si democrat care lupta in mod corect impotriva cetateanului roman, de pensionarii nostalgicui dupa era Ceausescu-vechea Securitate, suntem alaturi de toti cetatenii ramasi in tara si in diaspora care isi cistiga existenta prin mijloace numai de ei stiute, ……..cu vile, limuzine si conturi in banca. Sa taiem toate padurile Romaniei ! Cu elan inainte!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998