CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

General SIE: ”Fenomenul Grosan este un simptom al neincrederii in autoritati”

4 comentarii / 4726 vizualizări / 25 martie 2021

”De câteva zile un medic pneumolog din Oradea este subiectul zilei. Doctorul Flavia Groșan. Se discuta despre ea în online, pe televizor, la radio, pe stradă, în birouri, până și la Colegiul Medicilor. Unii, și nu puțini, o laudă, alții încearcă să fie neutri referindu-se la ea drept „fenomenul Flavia Groșan”, alții o critică, o acuză sau doar o ironizează, oricum însă aproape nimeni din cei racordați la viața cetății in aceste timpuri nu o ignoră” scrie fostul șef al SIE, gen.Silviu Predoiu, pe Facebook.

”Nici măcar nu are vreo importanță dacă ceea ce spune doamna doctor este adevărat sau nu, dacă schema sa de tratament e corectă sau nu. Pentru că nimic din ce spune nu ar fi ajuns într-un timp atât de scurt la atât de multă lume dacă nu ar exista neîncrederea. ”Fenomenul Groșan” este un simptom al neîncrederii în autorități. Al autorităților nepregătite, mereu luate prin surprindere, care nu știu, nu au soluții, nu înțeleg, nu cunosc, nu sunt de vină întrucât alții trebuiau să facă. Al autorității arogante și disprețuitoare, care nu are timp de criză și de oameni dar are timp de scris pe facebook sau de plantat copaci. Al autorității deja vaccinate și izolate în bula ei de cleștar, care, pentru că nu știe ce și cum să facă, mai introduce niște restricții, mai închide niște școli, mai restrânge din drepturi și libertăți, mai găsește niște ”teroriști”, în timp ce se ceartă unii cu alții pe facebook.
Al neîncrederii în campania de vaccinare, cu doze puține și cu platforma de programare care se blochează, culmea, exact când dai drumul la înscrieri. Cât de cinic poți să fii sau cât de rupt de realitate ca să continui să ceri ultimativ populației să renunțe la rezerve și temeri și să meargă neîntârziat la imunizare, ca și când aceasta nu ar vrea, dar să nu vezi că majoritatea copleșitoare a centrelor de vaccinare din toată țara au 0 (zero) locuri pentru programare, nu pentru cei din etapa a III-a, ci chiar pentru populația vulnerabilă?
Al neîncrederii în sistemul medical, marcat de prea multe scandaluri, acuze, incidente, incendii și nenorociri în acest an de pandemie. Acuze, scandaluri, incidente rămase mereu fără răspunsuri și explicații clare, mereu fără responsabili. Sistem medical ce vorbește prin zeci de voci necorelate și nu înțelege că stridențele sunt cele care atrag atenția și care rămân. Ștridențe de genul ”medicii vor alege cine să trăiască și cine nu” sau ”îi așteptăm în spitale, unde avem și lumănări”. Cinismul, indiferența și aroganța unui sistem versus empatia doamnei dr. Groșan și senzația că ei chiar îi pasă. Speranța că există soluții.
Până când puterea de astăzi nu va întelege și nu va învăța ce se așteaptă de la ea, oamenii vor căuta răspunsuri la temerile lor în alte părți. Vor căuta până le vor găsi, iar dacă acestea se vor dovedi a fi fost greșite, răspunderea rămâne a lor, a celor care, vaccinați, asistați și bine protejați, refuză să dea răspunsurile pe care societatea, justificat și îndreptățit, le cere. Ieri unii au crezut că speranța s-ar putea numi Diana Șoșoacă. Astazi mai mulți cred că se numește Flavia Groșan. Mâine nu știm cine va fi dar știm sigur că nu mai pot fi nici Orban, nici Cîțu, nici Voiculescu, nici Barna, nici Cioloș, nici Arafat, nici măcar Iohannis. Ei au avut o șansă, dar aroganța le-a anulat-o” mai scrie generalul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. De peste un an, RO „se învârte” (se zbate, sau chiar, agonizează…) în jurul „cifrelor Covid”.
  De aceea, ar fi normal (obligatoriu chiar) ca proveniența acestor „cifre” să fie de o credibilitate
  totală, atât sub aspectul modului de stabilire a incidențelor „Covid”, cât și sub cel al verificărilor:
  dacă se fac, cum, și de către cine.
  Ori, tocmai aceste aspecte sunt ermetizate, diluate, supuse diversiunilor, în timp ce, opinia publi-
  că este constrânsă să ia de bun „comunicările oficiale” – și acelea, confuze și incoerente.
  După mai bine de un an de „experiență Covid”, diferențele dintre ce ni se spune, și ce vedem zi
  de zi au crescut, apar tot mai multe nedumeriri, tot mai multe întrebări sunt ocolite, sau „înăbu-
  șite” prin metode „autoritariste” de tip „crede și nu întreba”.

  E tot mai vizibil: un număr (mai mare sau mai mic) dintre cei ce zilnic decedează în țară (statis-
  tic, 700 – 750), este „trecut” la „victime COVID” prin procedee q-empirice și neverificabile.
  Apoi, „cifrele” sunt preluate în regim de „breaking news” pe toate canalele media (stimulate sau
  constrânse) și „analizate” de „specialiști”, care, dând cinstea pe rușine, se coboară la un discurs
  propagandistic, și cu rol de „foc preparator” pentru a da liber, așa-zișilor guvernanți, la luat mă-
  suri… „spre binele poporului”.
  Cum deja s-a văzut, și se vede, în funcție de propriile interese ale clicii conducătoare și de „ordi-
  nele strategice” primite, „cifrele Covid”, fie scad ca prin farmec, fie cresc „instant”, pe țară sau pe
  „zonele de interes”, creșteri subliniate prin „News-uri” și „comentarii” tipice: „o nouă tulpină”, „un
  nou val” etc. Înfricoșată, „mulțimea” tace, sau (abil manipulată) își varsă năduful pe „proștii” care
  care „nu pot înțelege”, și din cauza cărora suferă „întreg poporul”, omenirea etc.

  Așa s-a ajuns ca „stăpânul cifrelor”, să devină stăpânul României. Iar nouă, ni se servesc d’alea
  cu OMS-ul, cu UE-ul, și cu „atotputernicul” și misteriosul „Grup Strategic…” – noul instrument de
  putere, creat „pe furiș” și pus la cheremul kwj & co. în scopul construirii „României normale”…

 2. Romania e intr-o dictatura cu justificare medicala, dar dictatura e militara, politicienii aroganti si analfabeti sunt doar niste sageti, niste Ghita lasati cu lesa ceva mai larga…Flavia Grosan e turnesolul panaramdemiei, al bataii de joc…aproape toti stim cate un doctor (sau mai multi) care face exact ce face doamna doctor, adica tot ce stie din facultate si din experienta ei…cu empatie, ca un medic…Sunt mii de medici care au salvat vieti propunand remedii reale si tinand oamenii departe de puscaria strategica…pentru ca, da, in Romania s-a murit mult in ultimul an, de boli netratate, de suparare, de singuratate, dar, mai ales de spital – de refuzul, de alungarea, de internarea fortata, de tinerea inutila …in spital…pentru ca Romania e tributara protocolului si protocolul bate legea…mai ales cand e vorba de viata si cariera oamenilor…Panaramdemia e mondiala, dar, arendasii locali sunt mai harnici, ei stiu ca romanul rabda…Nici nu mai conteaza daca virusul e atat de periculos. ori real, ori pandemie „pe bune”…exercitiul de disciplinare a populatiei cu umflarea nesimtita a averilor profitorilor va ramane un episod rusinos in istoria civilizatiei noastre…Aplicarea tuturor masurilor stalinist-naziste cu forte de represiune care-ti lipesc masca pe bot, care vegheaza la neimbratisare, la oprirea oricarei manifestari de bucurie plus rusinoasele denunturi patentate de SS si NKVD…gazeta de perete mondiala la care atarna „cainele de paza al democratiei” calcand in picioare orice respiratie (!) democratica…suntem in era postbelica, in care China (marele biruitor) isi incaseaza prada de razboi si isi imprastie propria ideologie…Ce m-a impresionat, totusi, din spusele doctoritei Grosan – cum au acceptat parintii sa-si tortureze copiii cu botnita care le impiedica o respiratie corecta, in conditiile in care s-a spus ca astia mici nu sunt in pericol?! Dar, mai ales, m-ar interesa, ce si cat mai sunt dispusi parintii sa le impuna copiilor proprii in numele unui bine comun iluzoriu?

 3. Nu va este voua grija de populatie, tov ex- KGB, ex-vechea militie/Securitate si ex-SIE, Silviu Predoiu(urata biografie si urat CV aveti)! Corupt pana in maduva oaselor scrie pe fruntea dv. Plus incompetenta crasa. Va este ca va pierdeti toate foloasele necuvenite si toata agoniseala castigata prin furt, santaj si manipulare,minciuna si calomnie ,castigate de a lungul vremii.Si, daca vedeti ca pierdeti , doriti sa atrageti in ”gaura neagra a haosului si falimentului de tara” si segmente de populatie naive, neinformate si vulnerabile.”Apres moi le deluge” , n-est pas? Nu v-a fost de ajuns ca ati coagulat destui etnici romi s(ca si dv de altfel), interlopi, securisti si politruci fara scrupule sub stindardul aliantei PSD- AUR- Pro R(r) omania- ALDE-SIE-Politie -SRI, si tot asa, acum vedeti ca se apropie o anumita ”funie” de voi…..De ce sunteti impotriva purtarii de masca? Popoare civilizate din Asia(v Japonia) o port ca un accesoriu necesar si normal ,atat pentru a nu-i molipsi pe altii( dovada de empatie) cat si pentru a se proteja pe sine. Acest virus exista si sufera mutatii rapide si neprevazute, pentru ca s-au incalcat anumite legi impotriva Naturii(nu este fabricat in laborator cum sustin conspirationisti fara creier si fara studiile necesare), iar Natura se apara si se va apara dupa cum se observa….Vor mai fi alte virusuri…si alte grozavii.
  Pentru voi, ar trebui instituit un tribunal special ca cel de la Nurenberg, ca sa va judece pentru crime aduse impotriva umanitatii, respectiv impotriva poporului roman prostit tot de voi.

 4. „simptom al neincrederii in autoritati” din cauza ca „Nici măcar nu are vreo importanță dacă ceea ce spune doamna doctor este adevărat sau nu”
  -e doar un imbecil!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998