CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

General SRI acuza: ambasadorul SUA a facut interventii directe in Justitie

3 comentarii / 21056 vizualizări / 9 martie 2016

Generalul (r) SRI Aurel Rogojan, specializat în contraspionaj și fost șef de cabinet al lui Iulian Vlad, îi aduce o acuzație incendiară fostului ambasador american la București, Mark Gitenstein, despre care afirmă, într-un articol publicat azi pe cotidianul.ro, că a făcut intervenții directe în Justiție, în numele anumitor interese.

Astfel, pornind de la recentele declarații ale lui Darren White Terrel,fostul reprezentant al Secret Service pe lîngă ambasada SUA la București, Rogojan afirmă:
”În România mai există cazuri în care pe bază de înscenări judiciare se dau sentinţe impuse politic, din aşa-zise raţiuni de relaţii externe, pentru că dau bine ca exemple de combatere a corupţiei sau, pur şi simplu, din adversitate politică şi răzbunare personală („Am să pun să fii arestat!”). Domnul D.W.T. ştie inside despre intervenţii directe, făcute personal în astfel de cazuri, chiar de fostul ambasador Mark Gitenstein.
În numele independenţei justiţiei, în numele Departamentului de Stat, pentru succesul afacerilor iniţiate în România?” se întreabă generalul.

Mark Gitenstein, reamintim, a fost ambasador la București între 2009 și 2012, profesia sa fiind de avocat lobbyist, în special pentru companiile americane din domeniul armamentului și al energiei. După expirarea mandatului diplomatic, el a devenit – o manevră extrem de controversată – președintele Fondului Proprietatea, care deține pachete de acțiune la toate marile companii din domeniul energiei unde statul român e parțial proprietar, (Petrom- OMV, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica).(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. omul stie ce vorbeste .

  2. […] ”În România mai există cazuri în care pe bază de înscenări judiciare se dau sentinţe impuse politic, din aşa-zise raţiuni de relaţii externe, pentru că dau bine ca exemple de combatere a corupţiei sau, pur şi simplu, din adversitate politică şi răzbunare personală („Am să pun să fii arestat!”). Domnul D.W.T. ştie inside despre intervenţii directe, făcute personal în astfel de cazuri, chiar de fostul ambasador Mark Gitenstein. În numele independenţei justiţiei, în numele Departamentului de Stat, pentru succesul afacerilor iniţiate în România?” se întreba generalul. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998