CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

General SRI, avertisment pentru AUR: Partidele nu vor mai putea deturna voturile prin manipulări social-media

30 comentarii / 11011 vizualizări / 16 iulie 2023

Generalul SRI Anton Rog, șeful centrului național Cyberint, anunță public că începînd cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situația din 2020, cînd unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a manipula voturile cetățenilor, date fiind modificările recente ale legislației, care consideră asemenea manipulări drept atacuri la ordinea constituțională. Se poate lăsa și cu arestări, a mai avertizat generalul într-un interviu acordat zilele trecute platformei educaționale Stakeborg Academy.

Întrebat dacă un partid politic, fiind avansat ca exemplu numele AUR, folosește în alegeri serviciile unei agenții de social-media (precum una de la Iași) pentru a se promova electoral, provocînd un tăvălug, este finanțat, are consultanță etc din partea cuiva care e cunoscut drept potențial dușman, și folosește informațiile acestuia pe social-media, care ar fi mandatul Cyber Security în limitele căruia ar putea interveni pentru a contracara asta, generalul Rog a răspuns, precizînd că nu vorbește despre AUR, ci despre oricare partid, ”să zicem X”:

”Mandatul e simplu. Pe 14 martie, după ce a fost atacată la CCR legea securității și apărării cibernetice – e o Curte care acum văd că ține cu România – curtea a declarat legea constituțională în integralitatea sa. La art. 3 s-au adăugat trei litere. Litera ”p” e cea care se referă la acțiuni hibride, dezinformare, dar numai acelea care schimbă ordinea constituțională, și dacă discutăm despre alegeri, ne aflăm în această situație (”acțiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spațiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituțională” n.n. ).

Deci din martie avem lege care ne obligă să acționăm. Ce face centrul în această situație? Dacă acea campanie e una de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constituțională, adică influențează alegerile, influențarea însemnînd că voința electoratului, care e parte din constituție, este schimbată, adică votul nu mai e conform voinței fiecăruia și există influențe care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare. Asta înseamnă că contracarăm campania online, înseamnă că dacă discutăm de o agenție de informații sau de siteuri, le punem jos, cu ajutorul ANCOM, cu ajutorul directoratului național de cibernetică, în multe situații nici nu se știe că noi suntem în spate și facem toată treaba. Mergem către instituțiile care au atribuții de a le închide, le dăm toate informațiile, iar ele iau acele măsuri. Dacă ajungem și la persoane despre care știm sigur că fac treburile alea, la fel, luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ. Nu se mai face nimic pe hîrtie, totul e electronic” mai spune generalul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

30 Comentarii

 1. Nu cumva sa ai o vointa „gresita”!
  „Anticonstitutional” e deci orice ce nu vrea sistemul existent, care se auto-perpetueaza ?
  Perversilor!

  • Deranjează doar anul 2020 când au intrat AUR şi Şoşoacă în parlament ?
   Mişcarea USR-rezist are binecuvâtarea SRI, cum zicea Alina Mungiu-Pippidi ?
   Oricum avea binecuvântarea ambasadei SUA şi a clanului Soros, care şi-a pus şef la SRI.

 2. al libertăţii de gândire a simplului cetăţean.
  SRI-stul îi spune cetăţeanului că e un prost care nu poate gândi cu propria lui minte şi că SRI-ul ştie ce e mai bine să voteze acesta, nu ce i-ar trece lui prin capul de prost cu care l-a dotat mă-sa din născare.

 3. Adica de ex tema laptopului lui biden jr, despre care serviciile s-au jurat ca is dezinformare ruseasca si care s-a detonat in perioada alegerilor si schimba rezultatul alegerilor si era pe bune plin de informatii compromitatoare…dar pierdea alagerile omul deepstateului…

 4. „de un judecător de la ÎCCJ.”

  ROG Lucia Tatiana – Judecător – Înalta Curte de Casație și … – ICCJ
  (nevasta-sa)

  • De dragul „ordinii constituţionale“, zic ei, dar dacă nu poţi să te aperi, cum poate să ştie instanţa fără îndoială că chiar eşti vinovat de ceva şi că nu eşti obiectul unei persecuţii politice printr-o „inginerie socială“ – cum îi zic ei distrugerii tale – în care eşti ţinta serviciilor secrete sau a celor care le conduc ori le dirijează ?
   Şi se mai şi folosesc de nişte nesănătoşi la cap, cum recunoaşte generalul, de multe ori nişte hackeri obligaţi prin „împrietenire” forţată (şantaj) să lucreze pentru SRI.

   • Ceea ce spune SRI-ul că face oamenilor, încalcă nu numai dreptul la apărare universal, ci şi Constituţia României, condamnându-i – cu ajutorul judecătorilor racolaţi şi aserviţi -, în lipsă, în secret, în maxim 1 oră, în timp ce oamenii îşi pierd ani de zile prin instanţe şi adesea tot nu îşi mai văd dreptatea, mulţi sfârşind distruşi („te vom distruge“ fiind şi o sintagmă pe care SRI le-o mai adresează unora dintre noi, când îşi dă masca jos, şantajându-şi direct ţintele). SRI îţi obţine nu numai condamnarea fără să ai habar, dar te şi pedepseşte pe baza mandatului judecătoresc, prin „inginerie socială“, tot fără să ştii ce ţi se întâmplă şi de ce ţi se întâmplă numai nenorociri.

 5. Era mai simplu ca Anton Rog, ditamai generalul SRI, să-i manipuleze punctual (ca pe șeful cu Ferrari), cu ingineriile sociale sofisticate, pe șefii partidului X și chestiunea era rezolvată. Sau și mai simplu era ca să-i trimită un mesaj lui Sebi Ghiță în Serbia ca să-l liniștească în viitoarea campanie electorală. În fapt, individul se oftică de faptul că unii au copiat tehnicile de manipulare folosite de ei – intelligence of Romania – iar acum trebuie să inventeze noi șmecherii manipulatoare.
  Slava USA & Ukraina! Patria a posteriori!

 6. Adică ca și până acum, SRI-ul va fi cel care decide „alesul” nației? Cu precizarea că va rămâne NUMAI el în postura asta? Păi pentru asta se duce campanie electorală, pentru a schimba opțiunea de vot a electoratului în a te alege pe tine și nu contracandidații. Am o întrebare și eu : o lege pentru desființarea SRI-ului când o dăm? Si așa nu folosește la nimic e doar o unealtă în mâna americanilor pentru a ține colonia numită România în lesă.

 7. Pe ce criterii decide Cyber Security, ca este o campanie de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constituțională si influențează alegerile ?… pe criterii numai de ei stiute si impuse de alti,asa ca domnul Rog trebuie chemat la comisia parlamentara ( nu ca ar rezolva asta la ceva) sau trimis in civilie mintenas

 8. Scuze, dar televiziunile nu manipulează în timpul alegerilor ?
  Cu sondajele înainte de alegeri cât se minte ?

 9. […] Generalul SRI Anton Rog, șeful centrului național Cyberint, anunță public că începînd cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situația din 2020, cînd unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a manipula voturile cetățenilor, date fiind modificările recente ale legislației, care consideră asemenea manipulări drept atacuri la ordinea constituțională. Se poate lăsa și cu arestări, a mai avertizat generalul într-un interviu acordat zilele trecute platformei educaționale Stakeborg Academy. Întrebat dacă un partid politic, fiind avansat ca exemplu numele AUR, folosește în alegeri serviciile unei agenții de social-media (precum una de la Iași) pentru a se promova electoral, provocînd un tăvălug, este finanțat, are consultanță etc din partea cuiva care e cunoscut drept potențial dușman, și folosește informațiile acestuia pe social-media, care ar fi mandatul Cyber Security în limitele căruia ar putea interveni pentru a contracara asta, generalul Rog a răspuns, precizînd că nu vorbește despre AUR, ci despre oricare partid, ”să zicem X”: ”Mandatul e simplu. Pe 14 martie, după ce a fost atacată la CCR legea securității și apărării cibernetice – e o Curte care acum văd că ține cu România – curtea a declarat legea constituțională în integralitatea sa. La art. 3 s-au adăugat trei litere. Litera ”p” e cea care se referă la acțiuni hibride, dezinformare, dar numai acelea care schimbă ordinea constituțională, și dacă discutăm despre alegeri, ne aflăm în această situație (”acțiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spațiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituțională” n.n. ). Deci din martie avem lege care ne obligă să acționăm. Ce face centrul în această situație? Dacă acea campanie e una de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constituțională, adică influențează alegerile, influențarea însemnînd că voința electoratului, care e parte din constituție, este schimbată, adică votul nu mai e conform voinței fiecăruia și există influențe care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare. Asta înseamnă că contracarăm campania online, înseamnă că dacă discutăm de o agenție de informații sau de siteuri, le punem jos, cu ajutorul ANCOM, cu ajutorul directoratului național de cibernetică, în multe situații nici nu se știe că noi suntem în spate și facem toată treaba. Mergem către instituțiile care au atribuții de a le închide, le dăm toate informațiile, iar ele iau acele măsuri. Dacă ajungem și la persoane despre care știm sigur că fac treburile alea, la fel, luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ. Nu se mai face nimic pe hîrtie, totul e electronic” mai spune generalul. SURSA: Bogdan Tiberiu Iacob/ inpolitics.ro . […]

 10. Securila..ba pulete sionist..

  n-ati invatat nimic din istorie.Ce le-au facut comunistii alora din penete,penele si legionare a fost floare la ureche fata de ce va asteapta pe voi slugoii sionistilor arahatilor si derbedeilor globalisti.

  Ordine constitutionala zici? UIT’O, imputitule securist

 11. Era și timpul ca SRI să facă puțină ordine pe internet.
  Prea s-au înmulțit cretinii și putiniștii.

  • si cu suflet de sluga jegoasa.
   Sa treci pe la casierie, gloaba.

  • sosugi

 12. Dar ce fac ONG-urile sorosiste e bine făcut, nu? Clănțăul ăsta sereist are impresia ca are o misiune supremă. Prin aceleași metode ei au adus la putere niste idioți, care au făcut praf Țara si ordinea constituțională. Acum nu mai e bine, ca poate câștigă A.U.R. Fără SRI ne-ar fi mult mai bine. Niste inutili care mănăncă sume de bani enorme, iar România, cu aere sereiste, e sluga străinilor.

 13. Alegerile parlamentare = schimbarea ordinii co stitutionale ??? Pe buneeee??? Don’ Ghenăral să își întrebe soața ce înseamnă „schimbarea ordinii consttuționale”. Dacă a întrebat-o și a primit răspunsul pe care l-a afirmat public (alegeri parlamentare = schimbarea ordinii constitiționale), atunci nasol… nasol pt noi, justițiabilii…

 14. Sekuristul asta de Rog – cel care a cerut post de Adjunct, dupa ce neasta’sa l-a condamnat pe Dragnea – crede ca “ordine constitutionala” = “pohta ce-am poftit”!
  Mai vorbeste cu doamna de acasa, mai baiatule, intreab-o ce inseamna ordine constitutionala si schimbarea acesteia… ca ALEGERILE FAC PARTE DIN ORDINEa CONSTITUTIONALA, chiar daca REZULTATELE LOR, UNEORI, VA DERANJEAZA!!!
  Daca SRI ar avea acum Director, matale don’ Rog – gheneral facut la apelul de seara – erai nu doar trecut in rezerva (dat afara), ci directvla PARCHETUL MILITAR!
  Chel prost si imbecil…

  • si-au facut binom in matrimoniu.
   (tika-taka
   ca la folbal)

 15. Chelu’ de ANTON ROG este un fel de Dumitru “Mitica” DUMBRAVA, altfel spus alt arogant, care s-a trezit vorbind neintrebat si dornic sa dea din “casa”!
  Asa cum pe Dumbrava nu l-a pus nimeni sa devoaleze CAMPUL TACTIC (plicurile galbene la judecatori), tot asa nici pe Rog nu l-a pus careva sa dea in vileag echipa de “ba, voi sunteti nebuni?!” care se ocupa de malversat alegeri si facut dosare penale liderilor politici incomozi!
  Apropo… il rog pe sekuristul de ROG sa se gandeasca ca oamenii normali, din tara asta, nu isi doresc sa faca o tura cu un Ferrari, insa ma vad nevoit sa ii multumesc ca ne anunta ca la SRI, sefii de asa ceva sunt atrasi!
  Dupa cum spuneam, ROG = DUMBRAVA la capitolul dat din casa si povestit cu ce se ocupa (primul ne anunta ca in aroganta lor baietii astia viseaza la Ferrari, cel de-al doilea ne-a spus ca ei iumaresc evolutiile din campul tactic al justitiei, cu ale lor plicuri galbene!).
  Tov. ROG… pleaca bre acasa, ca esti prost facut gramada!

 16. Domnul mare gheneral se pare că spune lucruri trăsnite, din dorința de a epata, cred eu. Daca nu, atunci din prostie, ceea ce este mult mai grav, având în vedere funcția pe care o ocupa. Omul nu cunoște legislația în domeniul securității naționale. Cum sa ne spună cu nonșalanță ca el poate obține un mandat de securitate națională în mai puțin de 1 ora? E clar, omul vorbește din filme!

  • în mai puțin de 1 ora?

   -in mai mult de 1 ora
   inainte de a suna ceasul!

   „cu voi Viitorul trece” -Eminescu

 17. SRI deține un departament specializat în manipularea oamenilor, pînă la punctul la care îi determină pe aceștia cu lejeritate să facă lucruri pe care în mod normal nu doresc să le facă. Acesta este un lucru extrem de grav!!! SRI urmează exemplul stăpânilor săi de peste ocean și încalcă grav dreptul cetătenilor la liberă conștiință! ”începînd cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situația din 2020, cînd unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a manipula voturile cetățenilor, date fiind modificările recente ale legislației, care consideră asemenea manipulări drept atacuri la ordinea constituțională”. acest lucru este la fel de grav și este o dezinformare, pentru că nu partidele ci tocmai serviciile secrete au manipuilat prin intermediul retelelor sociale votul la alegeri. Trebuie chemat ]n fata comisiilor de ancheta si toate serviciile secrete puse sub control democratic, iar conducerile lor deferite justitiei.

 18. […] Scandalul amorsat de Inpolitics privind recente declarații ale generalului SRI Anton Rog ia amploare: Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) avertizează că noua Lege a securității cibernetice permite SRI să decidă cine are dreptul să candideze la viitoarele alegeri, cum să-și facă campanie electorală și pe cine vor pune ștampila alegătorii. APADOR-CH a transmis astăzi Avocatului Poporului o solicitare de a ataca la CCR un articol introdus in amintita lege. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998