CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Generalul izmenelor, Strategia de securitate si falimentul industriei de aparare

2 comentarii / 3848 vizualizări / 23 iunie 2015

„Atunci când vorbim despre siguranţa şi securitatea românilor şi a României nu poate exista vreun interesul superior de grup, pesonal, de grup de partid, în asemenea moment trebuie să ne unească buna-credinţă. Am toată convingerea că astăzi vom adopta strategia, gândindu-ne cu toţii ce înseamnă actualul context de securitate, complex în plan regional şi euro-atlantic, ce însemană riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa apărării şi la ce înseamnă siguranţa şi securitatea României”.

Frumoasele cuvinte de mai sus aparțin noului premier Gabriel Oprea, primul militar șef de guvern de la generalul Nicolae Rădescu încoace, acum 70 de ani. Ele au fost rostite puțin înainte ca parlamentul să voteze noua Strategie de Apărare, un document năuc, care introduce cultura, educația ori industria cherestelei printre problemele care țin de securitate națională, dar asta e deja altă discuție.
Interesant e că eroul zilei, ce care pare să fi convins PSD să voteze documentul pritocit de cancelaria lui Iohannis, e generalul Gabriel Oprea.

Și nu e puțin lucru, pentru că mari așteptări nu ai fi avut de el, din acest punct de vedere.
Nu o spunem noi, ci alții, mai bine informați.

Spre exemplu, Dan Mihalache, șeful cancelariei prezidențiale, era tare cătrănit, de ziua Armatei, în octombrie 2009.
”Am aflat cu multă mulţumire că preşedintele României a avansat în grad 3 persoane: domnul Gabriel Oprea a devenit general cu 3 stele, ceea ce probabil îl face egalul şefului Universităţii Naţionale de Apărare din Statele Unite(…) Am însă o problemă, ca simplu cetăţean, cu acumularea de stele pe umerii unor tipi care nu au nimic de-a face cu Armata Română. Gabi Oprea a fost, înainte de a intra în relaţii foarte bune cu un influent grup de afaceri – şi îl cunoaştem amândoi foarte bine, un ofiţer de intendenţă. Se ocupa de conserve şi chiloţi. După ce şi-a găsit prietenii potriviţi, din patron de cârciumă de pe Trafic Greu, a devenit şef de agenţie (sigur, la Rezervele Statului, că era interesant), prefect, ministru al administraţiei publice. Corelativ, a luat multe stele de general fără să fi fost niciodată pe un teatru de operaţiuni, a devenit şi profesor universitar doctor, conducător de doctorat, un fel de lumină a ştiinţei militare româneşti(…)Într-o ţară normală, cu o armată care se vrea respectată, nu poate fi general orice şmenar care a făcut o tranzacţie politică mai bună sau mai proastă…” scria Mihalache pe blogul propriu.
Mai mult ca sigur, ieri, consilierul trebuie să-l fi sfătuit pe Iohannis să nu-l numească premier pe asemenea impostor, dar n-a fost să fie.

Alții au fost, însă, chiar mai tăioși.

Bunăoară, fostul președinte al Comisiei SRI, deputatul PSD Ion Stan, îl acuza în parlament pe Oprea că a pus la pămînt industria națională de Apărare, și că transformat ce a mai rămas din ea în afacere personală și de partid.
Cu PDL la putere și cu Gabriel Oprea, președintele UNPR, la cîrma MapN, Compania Națională ROMARM a fost dată pe mîinile uneperistului Marius-Vasile Crişan, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Alba şi vicepreşedinte naţional al UNPR, avertiza el. ”Cu foarte puţine excepţii, industria de apărare, atât cât mai există, este deliberat împinsă în faliment, comenzile sunt la nivelul a 15-20% faţă de anul 2008, iar conturile peste tot blocate” afirma, la vremea respectivă, deputatul PSD, într-o declarație în parlament, în 22 mai 2012, în care mai dezvăluia cum se încheiau, de către oamenii lui Oprea, afaceri oneroase cu samsari internaționali dubioși, urmăriți de FBI, ori cu firme-căsuțe poștale, pe cîrca industriei autohtone de apărare.

Cîteva zile mai tîrziu, în 13 iunie 2012, același deputat relata, în alte două declarații politice, modul în care UNPR și Gabriel Oprea băgaseră bani grei din afaceri cu arme românești în buzunarele controversatului Tiberiu Urdăreanu, lider marcant al UNPR și patron al companiei UTI.
”Cu buna ştiinţă şi reaua-credinţă a unor generali – directorul de program din Departamentul pentru Armamente, şeful Departamentului Armamente şi superiori ai acestora, legaţi de Cotroceni şi de mafia PDL-isto-UNPR-istă din industria de apărare şi afacerile internaţionale cu armament, au lansat o licitaţie cu caiet de sarcini dedicat, astfel ca UTI să fie singurul ofertant pentru upgradare la nivel C3 a rachetelor Hawk (care ar trebui upgradate C4!). În plus, în aranjamentul contractual este prevăzută şi upgradarea C3 a rachetelor Volkhov, care sunt din fabricaţie la nivelul C3!
Din acest fals, inclus în licitaţia deschisă de U.M. 02550 Bucureşti pentru sistem C3 rachete sol-aer Hawk PIP III şi SA-2 Volkov (Anunţ SEAP nr.135411/10.05.2012/Termen depunere oferte 26 iunie 2012) ofertantul îndoielnic şi ilegal UTI ar urma să încaseze milioanele aferente lotului de rachete Volkhov, fără să mişte un deget” acuza deputatul, cerînd, în numele Departamentului de Securitate Națională al PSD, o anchetă parlamentară urgentă.

Cel pe care PSD îl arăta cu degetul și îl făcea răspunzător de subminarea capacității de apărare a țării e azi, același om care ne dă asigurări, din fruntea guvernului PSD-UNPR, că nu doarme noaptea de grija interesului național.
Sub ochii blajini ai pesediștilor, ori ai șefului cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Foarte bun domnul acesta, cu Cvul si horoscopul perfect pentru rolul de coada de topor a fascismului globalist. In asociatie cu Razvan Ungureanu si Helvig vor duce la culmi de glorie aceasta forma noua de oranduire politica si sociala a tarii, un exemplu la scara mondiala. Tara noastra se pare ca e guvernabila la profitul ocultatilor numai prin experimente duse la extrem asa cum a fost comunistmul ceausist un model perfect la vremea lui.Probabil ca natura umana a romanilor cam bicisnici si greu de guvernat la profit de catre stapanii judanisti atrage asemenea catastrofe si fatalitati istorice, cum e cazul de moment cu voievod strain de neam si credinta.Acest voievod de asemenea in rolul de sluga robotica a fascismului globalist, fara copii si fara scrupule a fost ales dupa aceleasi criterii.De asta vrea sa isi faca si” Partidul Meu”,ca planuieste a fi pas cu pas pe urmele inaintasului sau Hitler cu gasca lui nazista.

  2. „Buna credinta” un concept nou „politic” inventat de un militar patriot (de fapt preluat din limbajul informal),in mod normal se cere detaliat prin uzantele si tehnicile politicilor publice. Dar acuma,nu sunt vremuri normale cu aceste amenitari si vulnerabilitati.Astfel,aceast concept( de la mama acasa),folosit de un militar de rang foarte inalt,trebuie sa fie perceput de catre mase ca o dulce vrajeala cu scopul ca lumea sa isi doreasca din tot sufletul inchisoarea orweliana fascista si johanista.Acest concept apare extrem de convingator,pentru ca sugereaza caldura culcusului de acasa,”siguranta si securitatea” familiei.Nu exista alta optiune in acest moment decat fascismul globalist care ofera protectia completa si totala,sa fie clar,si asta o spune un general de armata si justitiar,cu o vocatie pacifista,mesianica si de mare vizionar politic cu inima la poporul lui.Acest militar este mult indragit de poporul sau, pentru ca si el ii acorda acestuia in mod permanent totala lui „buna credint in forma de „concept politic”care nici nu trebuie standardizat, si e fara criterii si principii aplicate si netranspus in texte fundamentate ale politicilor publice.Un exemplu concludent este acela,cand cu pretul vietii lui,l-a aparat pe eroul national Miron Cozma cu toate „riscurile,amenitarile si vulnerabilitatile” situatiei lui,pana cand acesta a gasit ” siguranta si securitatea” totala la „beciul domnesc”.Numai bine,aceasta experienta cu „buna credinta” poate fi extinsa la mase ca toti sa se bucure de binefacerile ei, spre lauda si gloria dlui general,erou si patriot.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998