CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Generalul penal detoneaza bomba: Iohannis, spaguit de serviciile secrete din fonduri operative

6 comentarii / 16538 vizualizări / 21 aprilie 2021

O informație terifiantă este lansată azi pe piață din interiorul anchetei în spectaculos scandal al delapidării de bani din fondul de război: serviciul secret al armatei obișnuiește să cadorisească/șpăguiască diverși politicieni autohtoni, la loc de cinste fiind președintele Klaus Iohannis. În acte, cadoul pentru președinte și pentru restul politicenilor ar apărea drept cheltuieli pentru acțiuni contrainformative. O informație care, dacă e reală, s-ar dovedi nucleară, în mod normal, pentru președinte.

Despre familia Ceaușescu s-a scris că primea cadouri consistente din partea Securității, în special de la DIE, prin generalul de casă Ion Mihai Pacepa. Istoria dă semne că se repetă.

Potrivit jurnalistului Silviu Sergiu – vechi pe frontul dezvăluirilor din domeniul militar și mai ales despre Direcția Generală de Informații a Armatei – lucruri fierbinți vin din ancheta procurorilor militari asupra generalului Iulian Gherghe, devenit celebru după ce s-a aflat că a devalizat fondul de război al armatei pentru a-și cumpăra vilă la Corbeanca.

”Generalul Iulian Gherghe, fost locțiitor al directorului DGIA, gen. Marian Hăpău, a făcut declarații în fața procurorilor militari de la Curtea Militară de Apel care-l incriminează pe șeful său în dosarul delapădării celor 180.000 de dolari din fondurile operative ale serviciului secret al Armatei, în care Gherghe a fost arestat, mi-au declarat surse apropiate anchetei” scrie Sergiu pe blogul propriu.

”Potrivit acestor surse, Gherghe a precizat: „În momentul în care am fost adus la Direcția de Contrainformații și Securitate Militară (DCiSM) și apoi la Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), ambele conduse de gen. Marian Hăpău, am găsit acest mod de lucru legat de fondurile operative. Nu l-am creat eu.”
El a spus că din fondurile operative nu a fost sustrasă doar suma de 180.000 de dolari, pentru care a fost pus sub acuzare, ci, de-a lungul timpului, au fost și alte sume de bani destul de consistente.
Gen. Gherghe a precizat că gen. Hăpău și Ilieana Chiriță, contabila DCiSM și apoi DGIA, erau gestionarii direcți ai acestor fonduri, fiind cheltuite sume importante de bani pe activități contrainformative fictive.
Gen. Gherghe a acuzat faptul că gen. Hăpău și Ileana Chiriță au mințit în momentul în care au precizat că și-au făcut surse de informații, atât din cetățeni români, cât și din cetățeni străini, atât în România, cât și în străinătate.
Aceste presupuse surse false de informații, le-a spus gen. Gherghe procurorilor militari, „primeau” recompense fictive în mod continuu. În context este important de precizat că doar apropiații gen. Hăpău, puțini la număr, aveau dreptul să gestioneze fondurile operative.

În declarația dată procurorilor, gen. Gherghe a dat și exemple de astfel de surse fictive de informații și a explicat care era mecanismul sustrageriii fondurilor operative.

Existau și surse de informații reale, care erau recompensate, însă sumele care erau trecute în evidențele contabile erau mult mai mari decât cele primite în realitate, aceasta fiind o altă modalitate de sifonare a fondurilor operative.

Din aceste fonduri, a spus gen. Gherghe, se cumpărau și cadouri pentru diverse persoane, inclusiv politicieni. El a dat ca exemplu un costum de schi negru-roșu, cu care Klaus Iohannis a fost filmat pe pârtia de schi în această iarnă, respectiv pe 30 ianuarie.

Gen. Gherghe a spus că nu este adevărat ce a susținut gen. Hăpău cum că subalternii săi au delapidat banii, pentru că nu putea verifica situația fondurilor operative decât o dată pe an. Gen. Gherghe le-a spus procurorilor că gen. Hăpău, în calitatea sa de șef DCiSM și apoi DGIA, putea ordona o astfel de verificare oricând era necesar.

Procurorii militari l-au audiat și pe gen. Marian Hăpău, care a negat acuzațiile pe care i le-a adus gen. Gherghe. Săptămâna aceasta este așteptată la audieri și Ileana Chiriță, fosta contabilă DCiSM/DGIA și persoană de încredere a gen. Hăpău.” mai scrie jurnalistul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Hai bre, ca e cusuta cu ata alba! Președintele a dat niste meditatii ori a ținut niște cursuri de fizica online si-a primit costumul cu pricina. Nimic scandalos! Iar generalul Gherghe n-a sustras banii cu pricina. I-a primit ca să ne povestească cât de greu a fost sa i se găsească un costum de ski președintelui.

 2. Prosti rau de tot securicii !!

  Boss Trump i-a dat Boului Oligofren o sepcuta care costa citiva centi pentru niste armament in valoare de 4 melearde. 4$ melearde / Coco /, sa fim bine intelesi.

  De unde rezulta ca Boul Oligofren ar da-o la futut pe Zbircita Cacarmen pe maruntis doar ca sa mai bage ceva la buzunar

 3. Trebuie sa si fii obisnuit cu fondurile operaive…”peroada” aia nicusorista i-a dedulcit pe unii..pe altii i-a gonit..din pacate, ne-au ramas flamanzii si puturosii…bine ca am condamnat comunismul si i-am oplosit odraslele in copacul puterii, ca pe veritabile monumente ale naturii…daca UE ne obliga sa ocrotim gandacul fagului in vreme ce SH are liber sa extermine fagul, probabil, tot UE ne obliga si sa-i ocrottim pe comunisto-securisti in vreme ce desfiinam comunismul (numai pe ala cu pretentii nattionale, ala internationalist, de tip stalinisto-maoist e in trend…).Acum si militarii astia, ce atata deranj pentru niste cadouri prezidentiale, niste sepcute n-aveau pe inventar?!

 4. Nimic nu s-a schimbat fata de perioada Ceausescu, pentru ca oamenii sunt aceeasi:fiii, nepotii, verii securistilor de atunci, cu aceleasi metehne. Serviciilor li se dau bani, dar verifica cineva modul de cheltuire a acestor bani? Nu, pentru ca ei nu dau socoteala nimanui, si bugetul este o gaura fara fund.

 5. […] Procurorii militari l-au audiat și pe gen. Marian Hăpău, care a negat acuzațiile pe care i le-a adus gen. Gherghe. Săptămâna aceasta este așteptată la audieri și Ileana Chiriță, fosta contabilă DCiSM/DGIA și persoană de încredere a gen. Hăpău.” mai scrie jurnalistul, informează inPolitics. […]

 6. Daca, din curiozitate – ma rog, inconstienta – cineva se va uita in fondul de cheltuieli operative (FCO) al oricarei institutii ce are la dispozitie asa ceva… se va lua cu mainile de cap! – fondurile FCO (fara numar, fara numar…) nu intra sub lupa/controlul Curtii de Conturi a Roamniei – prietenii stiu de ce…
  Unii poate au uitat, dar sefii DGIPI s-au dus de-a dura tot pe baza de fondurile de cheltuieli operative (Audi A8 al ministrului Oprea poate di dat ca exemplu).
  Recapituland:
  La MAI s-au incurcat lucrurile pe FCO (Fond de Cheltuieli Olerative)… la MApN, tocmai ce s-au incurcat… la SIE, pe mana lui MRU (zis si Ungureanu arogantu’), la fel… pe cand se sparge buboiul de la SRI?!
  Sa vedem atunci cheltuieli si furaciune… Gherghe si Hapau sunt mici copii!
  … daca DGIA i-a achizitionat dlui. Presedinte costum – negru cu rosu – de ski… cam ce i-o fi luat SRI-ul?! Sau, alta intrebare… cam ce si-au facut cadou, unii altora, sefii SRI-ului intre ei?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998