CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Generozitate sau disperare electorală? Biden anulează datoriile a milioane de studenți

5 comentarii / 2591 vizualizări / 24 august 2022

Agitație mare peste ocean: în această seară, președintele Joe Biden va anunța detaliile unui plan social măreț, care va ajuta milioane de studenți dar, în egală măsură, riscă să arunce America într-o și mai mare criză economică. Concret, e vorba de iertarea studenților de plata unor împrumuturi contractate pentru taxele universitare. Deja, acuzațiile că e vorba de o manevră strict electorală au început să curgă și tensiunea crește de la o oră la alta.

Președintele Joe Biden și-a anunțat azi planul mult așteptat de a oferi scutiri de 10.000 de dolari la plata datoriilor studențești pentru milioane de americani – și până la 20.000 de dolari pentru studenții din familii mai nevoiașe– împreună cu noi măsuri de reducere a sarcinii de rambursare a datoriilor studentești rămase.

Dacă planul său supraviețuiește provocărilor legale, care e aproape sigur că o să vină, ar putea oferi un cîștig extraordinar pentru o parte a națiunii în perioada premergătoare alegerilor intermediare din această toamnă, scrie The Washington Times. Peste 43 de milioane de americani au datorii federale studențești, cu un sold mediu de 37.667 USD.
Susținătorii proiectului afirmă că anularea va reduce diferențele sociale ținînd de rase – studenții de culoare au în general mai multe șanse să obțină împrumuturi federale și în sume mai mari decât alții. La patru ani de la obținerea diplomelor de licență, absolvenții de culoare datorează în medie cu aproape 25.000 de dolari mai mult decât colegii lor albi, potrivit unui studiu al Brookings Institution.
Anularea a 10.000 de dolari din fiecare împrumut pentru cei care câștigă maximum 125.000 de dolari va costa guvernul federal în jur de 300 de miliarde de dolari, conform unei estimări a Universității din Pennsylvania.

Republicanii și unii democrați moderati spun, conform BBC, că anularea datoriilor va crește inflația și că iertarea datoriilor este nedreaptă pentru cei care au plătit deja împrumuturile studențești. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Teapa pentru americanii albi si asiatici.
  Inca o pomana pentru creaturile negroide, mexicane si restul specimenelor care duc o viata de huzur pe spatele altora.

 2. Total de acord

 3. „milioane de studenți”
  -America e o tara mare;
  datoriile sint de mii de miliarde,
  cu 12 de zero…..

 4. parca si Sharapova lucrase la un master
  in concediu de dopping…..la prof dr Marty
  (nume de impostor
  nu ca strugurii nu ar putea fi intradevar acri )

 5. ” am o idee!”
  -da’ alea de pana acum nu au fost bune?????

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998