CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Geoană – adevăr incomod: Integrarea în UE a divizat România

5 comentarii / 2763 vizualizări / 13 aprilie 2023

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a punctat un adevăr dureros și incomod, totodată, într-un discurs susținut la Universitatea din Craiova, în conferința „De la economie de război, la un nou model economic”: în România s-a produs un paradox, în sensul că integrarea în UE a creat falii și mai mari între regiunile țării, în loc de contrariu, cum ar fi fost firesc.

„Trebuie să spunem și să recunoaștem că modelul economic actual al României este perimat. El a produs, fără îndoială, creștere economică. El a produs, fără îndoială, o apropiere, o convergență către media europeană. Dar același model economic al României de astăzi a produs mai multă divergență între regiunile țării.

La aproape 20 de ani de la încheierea negocierilor de aderare la UE, pe care le-am semnat cu mâna mea, regiunile României sunt mai inegale decât înainte de momentul aderării, ceea ce este o contradicție în termeni.

Primele 12 mari orașe ale țării produc 80% din PIB- ul României, 20 % le produce restul țării și ne mirăm că pleacă tinerii pe capete și ne mirăm că nu recuperăm în mod autentic decalajul față de Europa dezvoltată.” a spus Geoană. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. „la Universitatea din Craiova”
  – se pare ca i-a folosit retragerea la Dăbuleni,
  la baștină…..

 2. Geoană a intrat în campanie electorală. Ultima dată a pierdut pentru că Sorin Ovidiu Vântu l-a chemat la ordine cu o seară înainte de confruntarea decisivă Geoană – Băsescu. Ce urmează?

 3. Asa se manifesta neoliberalismul peste tot. E ultimul model a lu’ stapanii lu’ matale tovaras geioana.
  Tovarasii de la aspen institute/ marshall fund iuro-atlanticii is in declaratii foarte contrariati…de rezultatele propriilor politici din colonii.

 4. Mircea Geoana a reprodus edulcorat si grijuliu cuvintele directe si la obiect ale lui Putin despre locul Romaniei in U.E.

  Mircea Geoana : „Da. L-am întâlnit pe Vladimir Putin. Şi mi-a spus: «Mă, suntem foarte nemulţumiţi că aţi intrat în NATO, dar cu americanii mai ştim să lucrăm, dar atenţie cu UE, că vă transformă în colonie economică!»

 5. Dupä al doilea räzboi mondial romanii aveau o singurä dorintä:SÄ VINÄ AMERICANII.Acum americanii sunt aici dar influenta lui Putin se face simtitä in tarä prin cei ce formeazä statul paralel.Oare incä acestea nu au priceput cä politica rusiei este agresivä si cä nu are nimic de a face cu libertatea si democratia ?Romania are nevoie de un Ion Brätianu si un Iuliu Maniu.Mircea Geoanä are dreptate:Locul Romaniei este in mijlocul U.Europene.Se pare cä totul se va schimba in bine dupä ce Ion Iliescu pleacä in lumea celor drepti.Mai avem,orricum,putin de asteptat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998