CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Geoana anunta ca e in negocieri cu oameni din PSD si PNL pentru un nou partid

0 comentarii / 1419 vizualizări / 4 decembrie 2011

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, azi, într-o emisiune a Pro TV, că va lansa „în cel mai scurt timp” un nou partid, despre care a spus că, sub nicio formă, nu va fi „un al doilea UNPR”.

„Ca dovadă că nu îl lansez şi nu este complet desenat este că nu aveam în plan să fac aşa ceva. Deci, nu aveam undeva în frigider, în microunde, în sertar sau într-un raft un proiect de partid politic. Ar fi fost şi ilogic, pentru că, dacă vrei să faci un partid, îţi ia ceva timp. Am fost pus în faţa unei situaţii şi, cred, în faţa unei oportunităţi de a construi ceva. Eu am spus, la finalul acelui faimos Comitet Executiv, «adio tovarăşi!» acelor care consider că nu mai au nimic comun cu mine, dacă au avut vreodată, dar am spus şi «pe curând prieteni!», pentru că sunt convins că ne vom reîntâlni cu foarte mulţi dintre colegii de bună calitate – partea sănătoasă a PSD, de la liberali, partea sănătoasă de la alte partide, partea sănătoasă de la alte partide care nu sunt parlamentare şi care în acest moment simt nevoia de a se aduna sub un alt stindard”, a detaliat senatorul independent.

„Prognoza” lui Geoană pentru următoarele luni este că liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antescu, nu vor mai fi în funcţiile de preşedinţi ai PSD şi PNL, iar Emil Boc nu va mai fi premier.
Geoană s-a declarat convins că, în scurt timp, se va reîntâlni cu mulţi colegi „de calitate” din PSD şi că viitorul său partid va da semnalul unei „reconfigurări” pe scena politică românească.

„Sunt convins că, în scurt timp, mă voi reîntâlni cu foarte mulţi dintre colegii mei, cei care sunt de bună calitate, pentru că sunt majoritatea în partid şi în alte partide. Sunt convins că vom avea un traseu comun. Nu ştiu cum, dar sunt convins că, ceea ce încep eu astăzi, este începutul unei reconfigurări de scenă politică românească şi care va atrage şi schimbarea conducerii PSD actual şi, probabil, posibilitatea construirii unei platforme mai largi, care să cuprindă părţi sănătoase din mai multe partide. Sunt convins că un număr mare, dacă nu majoritatea celor care sunt astăzi în PSD vor fi alături de mine într-o formulă sau în alta”, a spus senatorul Geoană.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998