CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Geoană: Conflictul Băsescu-Ponta, extrem de periculos şi chiar necreştinesc

0 comentarii / 1414 vizualizări / 16 aprilie 2014

Conflictul dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta este „dăunător reputaţiei externe a României”. O spune la RFI senatorul PSD, Mircea Geoană. El le cere să înceteze această „spirală a violenţei verbale”, pentru că este „inacceptabilă şi contraproductivă”.

Pentru Mircea Geoană, schimburile de replici dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta sunt „extrem de periculoase şi de dăunătoare atmosferei generale din ţară, reputaţiei externe a României, încrederii pe care populaţia, cât o mai are, în sistemul politic şi în instituţiile din statul român. Este o spirală a violenţei verbale, care trebuie să înceteze. Şi mă alătur mesajului pe care Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, l-a făcut ieri, un apel la calm către oamenii politici. E Săptămâna Mare până la urmă, e o săptămână în care măcar pentru câteva zile ar trebui să înceteze războiul politic. Cumpătare, echilibru, numai aşa se fac lucruri bune. Şi dacă în aceste zile sfinte nu există măcar o formă de autoreţinere, cred că societatea civilă, Biserica, toţi oamenii lucizi trebuie să le spună celor care sunt într-o astfel de situaţie că este inacceptabil, este contraproductiv şi este necreştineşte”.

„Mi-e teamă că această atmosferă extrem-extrem de violentă, aş spune fără precedent în lumea democratică occidentală face rău şi ia energie de la locurile importante şi le duce în zone totalmente laterale faţă de interesul public şi de interesul naţional”, conchide Mircea Geoană.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998