CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Geoana propune alegerea presedintelui PSD de catre toti membrii

0 comentarii / 1603 vizualizări / 5 octombrie 2010

Presedintele PSD sa fie ales prin votul tuturor membrilor de partid iar candidatul social-democrat la cea mai inalta functie in stat sa fie ales, deopotriva, tot cu votul intregului partid, sunt doua dintre propunerile de modificare a Statutului PSD pe care fostul lider al pesedistilor, Mircea Geoana, le dezvolta pe blog-ul propriu.

“Daca nu luam masuri pentru continuarea democratizarii in interiorul PSD si daca nu deschidem partidul si daca nu marim puterea de care se bucura membrii simpli de partid, nu o sa putem sa facem o diferenta reala si concreta fata de PDL, exponent a tot ce este astazi mai viciat in sistemul nostru partinic. Iata ce modificari la statutul PSD am propus:
– Presedintele PSD este ales in mod direct de catre toti membrii de partid. Este ceea ce se intampla, de exemplu, in cazul Partidului Socialist Francez. – Candidatul PSD la Presedintia Romaniei va fi ales prin votul tuturor membrilor de partid, dupa modelul alegerilor primare din SUA.
– Candidatii PSD la functii de demnitate publica (consilier local si judetean, primar, presedinte de CJ, deputat si senator) trebuie sa treaca prin filtrul votului membrilor de partid din zona pe care doresc sa o reprezinte (respective localitate, judet sau colegiu uninominal).
Consider ca partidele nu pot vorbi cu toata legitimitatea despre democratie daca nu o practica intru totul.”, scrie Mircea Geoana. “Alegerea presedintelui de catre toti membrii PSD este un o masura esentialmente democratica, care va demonstra forta partidului. Implicarea activa a tuturor membrilor in viata interna a partidului duce la fidelizarea acestora, precum si la incurajarea atragerii de noi membrii. Cei deja aflati in partid sunt incurajati sa atraga alti sustinatori, impunand realitatea unui partid deschis”, considera fostul presedinte al PSD. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998