CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Geoană spulberă alianța PSD-PNL: Coaliția-mamut a acaparat jocul politic

0 comentarii / 2735 vizualizări / 12 iunie 2024

Grupul de sprijin pentru candidatura lui Mircea Geoană la președinție, Mișcarea „România Renaște!” reclamă într-un comunicat de presă ”incompetența administrării alegerilor locale și europarlamentare, care permite posibilitatea fraudării alegerilor și alimentează neîncrederea generală în caracterul democratic al acestora, în special, și al actualei guvernări, în general”.

”Numărul mare de voturi anulate la alegerile europarlamentare, numeroasele sesizări despre încercări de manipulare a votului și despre prezența buletinelor pre-ștampilate, imposibilitatea de a se asigura un proces transparent și eficient de numărare și tabulare a voturilor, nu doar ridică suspiciuni, ci imprimă acestor alegeri un caracter nedemocratic.
Slaba administrare a alegerilor locale și europarlamentare, generate, fie de incompetență, fie de intenția de fraudare, a fost dublată de o crasă ignorare a regulilor democratice și de sfidarea interesului cetățeanului. Încă de la anunțarea alegerilor, continuând în perioada pre-electorală și culminând cu perioada votării și a stabilirii rezultatelor, lipsa de decență și profesionalism au caracterizat întreaga perioadă.

Indecizia privind comasarea alegerilor și negocierile politice mult prea vocale au sufocat spațiul public, eliminând orice urmă de profesionalism și decență în prezentarea ofertei electorale a candidaților. Alegerile europene, de importanță majoră în această perioadă de instabilitate globală, au fost complet ignorate, lipsind orice dezbatere a temelor care afectează România.

Mimarea democrației, devenită din ce în ce mai evidentă, și acapararea jocului politic de o coaliție-mamut continuă să ducă la retragerea cetățenilor din spațiul politic, dovadă numărul mare de localități în care a existat un sigur candidat la alegerile locale. Piedicile legislative și financiare puse în calea partidelor mici și a candidaților independenți sufocă și acest spațiu de implicare, iar circul electoral din aceste zile cimentează imaginea unui stat cu o democrație din ce în ce mai firavă, dominat de interesele și jocurile unei oligarhii politice cu evidente tendințe acaparatoare” se afirmă în comunicat. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998