CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Geoană spune că autorităţile trebuie să reducă temporar preţul energiei

0 comentarii / 1328 vizualizări / 29 septembrie 2010

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, azi, că autorităţile trebuie să regândească ideea de înfiinţare a celor două societăţi energetice naţionale şi să găsească o măsură temporară, acceptată de CE, prin care să ofere populaţiei preţuri mai mici la energie şi gaze naturale.

„Trebuie să regândim cele două companii, înainte să ne gândim la profituri pe termen scurt, dar să nu uităm că milioane de români au trecut sub pragul sărăciei. Să găsim o măsură temporară, cu acordul CE (Comisiei Europene – n.r.), să facem coşul de energie şi gaze un pic mai suportabil, măcar pe şase luni”, a afirmat Geoană prezent într-o conferinţă pe teme de energie.
Guvernul intenţionează, de la începutul anului 2009, să comaseze în două entităţi cele mai importante companii energetice.
El a adăugat, conform Mediafax, că acesta este un mesaj „raţional”, însă ulterior s-a scuzat că introduce un „diapazon mai social”. „Este un mesaj raţional, nu social. Mă scuzaţi dacă introduc un diapazon mai social, şi nu economic”, a adăugat Geoană, spunând că se referă la sprijinirea românilor care întâmpină dificultăţi financiare.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998