CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

George Clooney cere distrugerea grupului Wagner și judecarea mercenarilor pentru crime de război

7 comentarii / 2311 vizualizări / 19 iulie 2023

Actorul american George Clooney cere public distrugerea grupului Wagner, acuzîndu-i pe „Wagneriți” de teroare și sugerând ca țările occidentale să se unească într-o coaliție care vizează „distrugerea imperiului de afaceri” al companiei militare private.

Clooney a scris despre asta într-un editorial pentru The Economist, în care afirmă că teroriștii au fost plătiți în aur extras din zone de conflict și în diamante însîngerate. Câștigătorul Oscar a subliniat că „Wagneriții” au masacrat cu brutalitate toți martorii atrocităților lor, inclusiv femei și copii.
„Strategia lui Wagner a fost să „nu lase urme”, ucigînd martorii oculari și masacrînd civilii, inclusiv femei și copii” mai scrie el. Clooney este convins că structura companiilor, contractelor și mercenarilor lui Wagner este probabil să se schimbe. Totul depinde de modul în care dictatorul președintele Vladimir Putin decide să dispună de bunuri și în ce măsură le poate controla. Dar aranjamentele grupului ar fi prea favorabile Rusiei.
Actorul a numit Wagner un „virus” care va trăi sub orice formă potențial modificată dacă nu este luptat. Pe lângă distrugerea directă a Wagner, Clooney consideră, de asemenea, că este necesar să se pună în aplicare sancțiuni împotriva tuturor celor asociați cu grupul.
„SUA, UE și alți aliați ar trebui să se concentreze pe tragerea la răspundere financiară și legală a Wagner. Ar trebui să creeze o coaliție specială pentru a elimina imperiul de afaceri al grupului. Ar trebui impuse sancțiuni celor care susțin Wagner, inclusiv avocaților și finanțatorilor. Comunitatea internațională ar trebui să se concentreze pe urmărirea penală a celor responsabili de crime de război și de crime împotriva umanității, a rezumat actorul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. da’ cu crimele comise de „brava” armie amerloca ce facem !? sau alea nu se pun in discutie
  alea „se este, care este” pentru freedom,democracy and bullshit ….

 2. SI IL CREDEAM A FI O PERSOANA INTEGRA, DAR NU E DECIT O SLUGA INFECTA A CIA/FBI !

 3. george clooney este un jeg nemernican. ce sa zic o asemenea aratare. doar sa manance r-hat cu gura plina.

 4. Clooney, te-ai făcut de kkt, mai bine tăceai! Despre zecile de mii de mercenari, mulți dintre ei, poponari, care luptă de partea Ukra, plătiți fiind atât de Ukraia cât și de tot Occidentul, nu guiți nimic, șmechere?! Ai primit ordin de la CIA să latri?! Că așa pare, amigo!

 5. Aceasta clona a pedofilului George Clooney da ordine de asasinate, etc ?!
  Adevaratul pedofil G.C. a fost spanzurat anul trecut.

 6. E ridicol să auzi un actor repetând într-un limbaj de tablă niște fraze șablon ca un papagal. Ce-o fi in mintea lui ? Bine Hollywood-ul a devenit avangarda corectitudinii politice și unealta propagandistică a dogmei dominante. Altfel stim cu toții cine sunt Wagner.

 7. Pana la urma s-a insurat?Cu o femeie intreb.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998