CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Germania, lovitură după lovitură: aliata americanilor, Polonia cere oficial daune imense de război

7 comentarii / 3434 vizualizări / 3 octombrie 2022

Ceea ce părea inimaginabil acum o lună a devenit realitate: ministrul polonez de externe a semnat – după anunțul făcut luna trecută – o notă oficială către Germania prin care solicită despăgubiri de aproximativ 1,3 trilioane de dolari pentru daunele suferite de pe urma naziștilor ocupanți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează Associated Press.

Ministrul Zbigniew Rau a spus că nota va fi înmânată Ministerului de Externe al Germaniei. Notificarea are loc în ajunul întâlnirii lui Rau de la Varșovia cu ministrul german de externe Annalena Baerbock, care participă la o conferință de securitate. Rau declară că în notă se afirmă că cele două părți trebuie să ia măsuri „fără întârziere” pentru a aborda efectele ocupației Germaniei din 1939-1945 într-un mod „de durată și complexă, obligatorie din punct de vedere juridic și material”.
El mai spune că aceasta ar include reparații germane, precum și rezolvarea problemei operelor de artă și arhivelor jefuite. Guvernul de dreapta al Poloniei insistă că Poloniei i se datorează reparații pentru pagubele mari de război, în timp ce Berlinul spune că a plătit despăgubiri țărilor afectate, inclusiv Poloniei, și consideră că problema este închisă. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Nu da nimic, De drept, Polonia a renuntat de mult timp la orice pretentii. Pierde orice proces.

  • Nu vorbi daca nu cunosti.

   Tratatul exclude Germania de Est de la reparatii, nu Germania de Vest.
   Consimtamantul decidentilor polonezi din 1953 era viciat de ocupatia militara rusa si prezenta agentilor moscoviti infiltrati in Partidul Comunist Polonez si Parlamentul polonez.
   Nici Polonia si nici Germania nu sunt excluse de la plata reparatiilor.

   • Ministrul german al afacerilor externe a repetat marţi, la Varşovia, că chestiunea reparaţiilor Poloniei pentru cel de Al Doilea Război Mondial este „închisă”, relatează AFP în 4 octombrie 2022. „Din punctul de vedere al guvernului federal, chestiunea reparaţiilor este închisă”, a declarat Annalena Baerbock în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său polonez Zbigniew Rau.
    Polonia a renunţat la reparaţii de război în 1953 prima data şi „a confirmat această renunţare în mai multe rânduri”.
    Nu poţi să „renunţi“ mereu la pretenţii împotriva Germaniei (nu doar a Germaniei de Est) să apoi să renunţi la renunţare.
    Asta e încă o operaţiune de subminare de imagine a SUA împotriva Germaniei, declanşată prin principala slugă a Americii din Europa, Polonia.

    • Tratatul este intre Polonia si Germania de Est.

     Nu intre Polonia si Germania de Vest, actuala Germanie.

     Daca citeai argumentatia partii poloneze, nu mancai cacat.

     • Polonia a renunţat la reparaţii de război în 1953 dar apoi „a confirmat această renunţare în mai multe rânduri”.
      Ti-ai infipt coaiele in urechi, sobolane slugoi la amerloci?.

 2. Poate plătesc cei care au finanțat campania lui Hitler (Englezi si Americanii) care lupta împotriva Comuniștilor … . Hitler a fost omul Englezilor … așa au reușit să conducă lumea și să facă Fondul Monetar Internațional bani cu camătă …au luat toate țările inclusiv Comuniste …. dacă luăm istoria și i punem cap la cap ..toate razboiele moderne au fost premeditate și controlate ……..

  • Putoare idioata.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998