CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Gilceava: Prigoana, acuzat de bosii TVR ca face in parlament jocurile fiului

0 comentarii / 1993 vizualizări / 17 noiembrie 2010

Deputatul PDL Silviu Prigoana este noul inamic public al TVR, după ce o lege propusă de el a trecut tacit printr-o cameră a Parlamentului, iar televiziunea publică riscă să rămînă fără trei canale abia înființate, TVR 3, TVR Internațional și TVR Info.

Cazul Prigoană s-a discutat în ședința Consiliului de Administrație al TVR, și nu în termeni foarte măgulitori, președintele Alexandru Lăzescu și membrul Traian Bărbulescu acuzîndu-l, în discuții, pe Silviu Prigoană că dorește desființarea TVR 3 și TVR Info pentru a degreva societățile de cablu de obligativitatea transmiterii lor și a face, implicit, loc pentru noua televiziune a fiului său, Honorius, a cărei licență a fost recent obținută. ”La vreo săptămîna după ce a băgat proiectul ăla, fiul lui a făcut tot posibilul să obțină licență TV” a spus Bărbulescu, potrivit unor surse din CA. În plus, deputatul a fost acuzat că, legiferînd în domeniul audiovizualului, se află și într-un soi de incompatibilitate, dat fiind că familia sa are afaceri de acest tip.

În replică, Silviu Prigoană a declarat, pentru Inpolitics, că este exclus orice interes personal în legea pe care a inițiat-o, mai ales că ea a fost depusă cu jumătate de an înainte ca fiul său să solicite licență TV. ”În plus, e aberant să spui că eu fac loc pe cablu pentru fiul meu în condițiile în care companiile de cablu au zeci de locuri goale în grilă, pentru că se pot transmite cca.200 de canale prin cablu și nicio firmă de la noi nu are atîtea”.

El afirmă că adevăratul motiv pentru care a inițiat legea este lipsa banilor: ”Eu sunt membru al Comisiei de Muncă din parlament și mă ciocnesc acolo de lipsa banilor pentru pensii și salarii, noi trebuie să găsim soluții pentru oameni, iar domnii de la TVR cheltuie bani pe canale care au audiențe inexistente. Am informații că vor să lanseze trei noi canale TV, care vor înghiți și mai mulți bani, dar nu se întreabă nimeni de unde să suporte bugetul de stat aceste cheltuieli”. Deputatul spune că va merge pînă în pînzele albe cu legea sa: ”Dacă mă enervează, le declar chiar război și mă apuc să fac ordine mai serios în doemniul ăsta, al audio-vizualului, mai ales că televiziunile pe care le-am făcut eu la viața mea au rating mai mare decît toate canalele TVR la un loc”. Pînă atunci, să consemnăm că, spre ciuda lui Prigoană, parcă, în aceeași ședință de CA, s-a pus la vot și s-au aprobat cheltuieli suplimentare pentru canalul TVR 3, pe care Lăzescu îl consideră un pariu important care trebuie cîștigat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998