CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Glumițe a la Biden: Am pledat pentru admiterea României în NATO acum 180 de ani

0 comentarii / 2614 vizualizări / 7 mai 2024

Președintele Joe Biden l-a primit în această seară, la Casa Albă, pe Klaus Iohannis, președintele României, cei doi lideri sărbătorind cooperarea lor comună în chestiuni precum securitatea internațională, economia și sprijinul continuu pentru Ucraina. Întâlnirea din Biroul Oval a fost menită să marcheze cele două decenii de când România este membră NATO, potrivit Casei Albe, citată de San Francisco Chronicle.

La începutul întâlnirii, Biden a glumit că a pledat pentru aderarea României la NATO pe vremea când era senator „acum 180 de ani” și a spus că alianța este mai puternică datorită includerii acestei țări. Biden a remarcat că trupele române și americane au luptat și s-au antrenat una alături de cealaltă și a lăudat România pentru că „a făcut un pas în față” pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei.

„Statele Unite se angajează să fie alături de dumneavoastră”, i-a spus Biden lui Iohannis.

Iohannis: ”Cel mai important e să ne asigurăm că Vladimir Putin nu va câștiga”

La rândul său, Iohannis i-a mulțumit lui Biden pentru că l-a primit și a numit alianța transatlantică „o piatră de temelie a modului nostru de viață democratic”. El a spus că intenționează să facă progrese în vederea eliminării vizelor pentru călătorii români în SUA, dar că cel mai important subiect este „să găsim o modalitate de a reinstala pacea în Europa și să ne asigurăm că președintele rus Vladimir Putin nu va câștiga”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998