CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Gogoși la nivel foarte înalt: Președintele Iohannis a mințit ONU fără să clipească

7 comentarii / 3691 vizualizări / 20 septembrie 2023

Klaus Iohannis, discurs la ONU:

”Summitul din acest an marchează jumătatea de parcurs al implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă.

Mă bucur să subliniez că România și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030, conform Raportului Național Voluntar privind ODD-urile din 2023.

De asemenea, aș dori să subliniez că România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește ODD-urile asociate protecției mediului și limitării schimbărilor climatice”.

Și acum, să vedem care sunt țintele stabilite în Agenda 2030, 17 la număr, din care Iohannis pretinde că a îndeplinit 62%:

Fără sărăcie – Eradicarea sărăciei în toate formele sale şi în orice context.
Foamete zero – Eradicarea foametei, asigurarea securităţii alimentare, îmbunătăţirea nutriţiei şi promovarea unei agriculturi durabile.
Sănătate şi bunăstare – Asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării tuturor la orice vârstă.
Educaţie de calitate – Garantarea unei educaţii de calitate şi promovarea oportunităţilor de învăţare de-a lungul vieţii, pentru toţi.
Egalitate de gen – Realizarea egalităţii de gen şi împuternicirea tuturor femeilor şi a fetelor.
Apă curată şi sanitaţie – Asigurarea disponibilităţii şi managementului durabil al apei şi sanitaţie pentru toţi.
Energie curată şi la preţuri accesibile – Asigurarea accesului tuturor la energie la preţuri accesibile, într-un mod sigur, durabil şi modern.
Muncă decentă şi creştere economică – Promovarea unei creşteri economice susţinute, deschise tuturor şi durabile, a ocupării depline şi productive a forţei de muncă şi a unei munci decente pentru toţi.
Industrie, inovaţie şi infrastructură – Construirea unor infrastructuri rezistente, promovarea industrializării durabile şi încurajarea inovaţiei.
Inegalităţi reduse – Reducerea inegalităţilor în interiorul ţărilor şi de la o ţară la alta.
Oraşe şi comunităţi durabile – Dezvoltarea oraşelor şi a aşezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente şi durabile.
Consum şi producţie responsabile – Asigurarea unor tipare de consum şi producţie durabile.
Acţiune climatică – Luarea unor măsuri urgente de combatere a schimbărilor climatice şi a impactului lor.
Viaţa acvatică – Conservarea şi utilizarea durabilă a oceanelor, mărilor şi a resurselor marine pentru o dezvoltare durabilă.
Viaţa terestră – Protejarea, restaurarea şi promovarea utilizării durabile a ecosistemelor terestre, gestionarea durabilă a pădurilor, combaterea deșertificării, stoparea şi repararea degradării solului și stoparea pierderilor de biodiversitate.
Pace, justiţie şi instituţii eficiente – Promovarea unor societăți pașnice și incluzive pentru o dezvoltare durabilă, a accesului la justiție pentru toţi şi crearea unor instituţii eficiente, responsabile şi incluzive la toate nivelurile.
Parteneriate pentru realizarea obiectivelor – Consolidarea mijloacelor de implementare și revitalizarea parteneriatului global pentru dezvoltare durabilă.

Comentariile sunt, credem noi, de prisos. 62% s-a rezolvat, mai rămîne restul de 99,8%. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Derbedeul asta mincinos, nefuncțional pentru România, funcțional pentru stapanii din occident, traficantul de case și copii, iohannis, este cu Georgeta la New York sa mai pupe și lingă niște dosuri amerloce.

  • daca e in new york atunci sunt dosuri jidovesti.

 2. Am citit si eu discursul. Ca intotdeauna, gargara ieftina, forma fara continut. Oare cum preda omul asta la elevi?
  Sau, daca era numai suplinitor, le verifica doar temele. In general, ridicol.

 3. … Sobolanii se întorc unul împotriva celuilalt, așa cum fac întotdeauna. Foști oficiali ai administrației Zelensky vorbesc cu DOSARUL NAȚIONAL: Zelensky este acuzat de spălare de bani, furt de bani americani, urmărire a adversarilor, consum de cocaină, vânzarea armelor sale, acceptarea banilor ruși și multe altele. https://nationalfile.com/former-zelensky-administration-officials-speak-to-national-file-zelensky-accused-of-money-laundering-stealing-american-money-persecuting-opponents-cocaine-use-selling- luarea-armelor-lui-rusa/ Traficul de copii al lui KM este de asemenea expus. Guvernul ucrainean și NATO folosesc fronturi precum „Phoenix” și „White Angel” pentru a răpi și vinde ilegal copii. Ivan Bakanov, fostul șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei, a autorizat organizația „Phoenix” să efectueze evacuări forțate a copiilor din zonele apropiate zonelor de război și a dat ordin direct să ia „cele mai dure măsuri” împotriva cetățenilor care nu vor să-și dea acordul. Predarea voluntară a copiilor în așa-numitele operațiuni de evacuare, potrivit surselor de informații poloneze. Se spune că ar fi implicați și amiralul Anthony Radakin, unul dintre cei mai importanți consilieri NATO ai președintelui Zelensky, și comandantul șef al AFU, Valery Zaluzhny. Populația ucraineană este nevoită să ascundă copiii în subsoluri și apartamente abandonate pentru a preveni răpirea și traficul acestora. Citiți aici investigația completă: https://fondfbr.ru/en/articles/zelensky-nato-white-angels-phoenix-en/ Cât de absurd de rău a devenit regimul ucrainean este demonstrat de dezvoltarea sa de uniforme speciale pentru femeile însărcinate care luptă în prima linie. Mafia khazariană începe chiar să-și arate fața. „De ce permitem ca copiii să fie traficați peste granițe, nu doar propriii noștri copii, ci și copiii altor popoare? Nimeni nu menționează cei 60.000 de copii ucraineni care pur și simplu au dispărut”, spune colonelul Douglas MacGregor. „Este timpul să restabilim statul de drept, trebuie să zdrobim criminalitatea, trebuie să restabilim integritatea procesului electoral. Majoritatea oamenilor din Washington ne amintesc de cei pe care îi băteam în baruri pentru divertisment. Nu vă fie frică de acești oameni”, spune el.

  Foști_militari_NATO_își_cer_iertare_pentru_suferința_pricinuită https://vk.com/video629036819_456241033; Halucinant de imoral în Parlamentul european ; https://vk.com/video629036819_456241011 ; Corupția și trădarea din Parlamentul European ; https://vk.com/video629036819_456240975 ; Istoria mafiei kazare. Kazarii au condus lumea dar li se apropie sfârșitul. https://vk.com/video629036819_456240905 ; În Ucraina bărbații trebuie să moară https://vk.com/video629036819_456241295

 4. Ce sa predea tolomacul asta, ca eu cred ca el(iohannis) nu reușea sa strige tot catalogul ca se suna de pauza. Neghiobulasta asta de când a fost pus primar și apoi preș. de către stapanii SUBcoloniei romanica, tine postul blocat la liceu. Sictir, lepra!

 5. Tupeu pe flegma asta imputita de grof nazist si culdus.

  „Fără sărăcie – Eradicarea sărăciei în toate formele sale”
  Foamete zero – Eradicarea foametei, ”

  Romania are foamete si saracie la nivelul TUTUROR JUDETELOR, la nivelul tarilor africane in orice statistica europeana, cea mai mare din Europa.

  „Viaţa terestră – Protejarea, restaurarea şi promovarea… pădurilor, combaterea deșertificării,”
  Gestionarea durabila a padurilor ?! Cu companiile austriece si germane ALE LUI JOHANNIS ?!
  ALEA CARE AU TAIAT TOATE PADURILE ROMANIEI ?!!?!

 6. Primele obiective sunt departe de orice imbunatatire fata de” ëpoca Ceausescu „.Statisticile publicate in Romania arata ca 1 copil din 3 se culca flamand; 40% din absolventii claselor a 8-a sunt analfabeti functionali;25% din copii abandoneaza scoala inainte de a avea o diploma ,cat despre sanatate vezi cele sapte sute de milione de euro recuzate la UE ptr.constructia de spitale si filmul „Moartea D-lui Lazarescu.Pe scurt asta este „Romania lucrului bine facut”,precum si spagile grase ce se dau in orice spital indiferent de cazuistica,incepand de la medicul de familie,specialist,chirurg,asistente,etec.etc.Politico EU arata ca 40% dintre romani sunt la limita saraciei(adica traiesc de azi pe maine si din pomenile guvernului).Cat priveste celelalte obiective mediu,paduri,infrastructura etc.nu mai avem industrie si tot poluam,padurile sunt taiate la greu,autostrada A1 de 50 de ani lucram la ea,asa ca stam bine. Cum a zis tiganul”mama la vaca noastra nu e bine.Cum asa a zis piranda?.Pai vine tata cu pielea pe bat a zis puradelul”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998