CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Gorghiu: Se impune organizarea alegerilor parţiale cât mai urgent

0 comentarii / 1752 vizualizări / 30 septembrie 2013

Deputatul PNL Alina Gorghiu afirmă că organizarea alegerilor parlamentare parţiale se impune cât mai urgent, arătând că legislaţia nu prevede formarea de „pachete” de parlamentari.

În plus, ea propune modificarea legislaţiei electorale astfel încât alegerile parlamentare parţiale să poată avea loc o dată pe an.

„În prezent sunt nu mai puţin de şapte colegii uninominale vacante, cinci pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat. Pentru a putea fi garantate şi drepturile cetăţenilor din colegiile rămase fără deputaţi sau senatori şi pentru a asigura reprezentarea lor în Parlamentul României, se impune organizarea alegerilor parlamentare parţiale cât mai urgent. Spun asta pentru că legea nu prevede că trebuie să aşteptăm să se formeze „pachete” de parlamentari. Din contră. (…) Dată fiind situaţia de faţă, când au rămas aceste locuri vacante, Legea nr. 35/2008 impune în sarcina Guvernului obligaţia de a organiza alegeri în respectivele colegii, ‘doar dacă nu ar urma să aibă loc cu mai puţin de 6 luni înainte de termenul stabilit pentru alegerile parlamentare’, ‘în cel mult 3 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Camerei Deputaţilor sau a Senatului, după caz, prin care se constată încetarea mandatului unui deputat sau senator'”, afirmă Gorghiu, conform Agerpres, într-o postare publicată pe blogul său.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998