CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

”Green Deal” în maghiara: Ungaria construieste centrale nucleare cu bani rusesti

2 comentarii / 2342 vizualizări / 9 iulie 2020

În timp ce România a blocat banii chinezești de la reactoarele nucleare de la Cernavodă, Ungaria anunță începerea lucrărilor la o centrală nucleară în Paks, cu ajutorul unui credit acordat de Rusia.

Anunțul oficial a fost făcut ieri, la televiziunea publică maghiară, de ministrul ungar responsabil pentru investiţii, János Süli. Ministrul a subliniat: asigurarea unei surse de energie independentă, sigură şi previzibilă este responsabilitatea oricărui guvern, astfel, dacă nu s-ar afla în opoziţie, stânga din Ungaria ar avea, şi ea, o atitudine diferită faţă de investiţiile de la Paks. Ministrul a mai adăugat că Ungaria nu este singura care se bazează pe energia nucleară: importanţa acesteia a fost recunoscută la nivel mondial şi mai multe state din regiune intenţionează să construiască noi centrale nucleare.

La postul public de radio Kossuth, ministrul a vorbit şi despre partea financiară a investiţiei. Rusia a asigurat un credit adecvat pentru acest proiect, unul la care se poate apela în orice moment, cu o rată a dobânzii mai favorabilă, a spus el, conform agenției Hirado.hu. János Süli a confirmat că lucrările de amenajare a solului vor putea demara la începutul anului 2021.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. bravo ungurilor!

    stiu sa-si urmaresca scopurile (nationale) si nu ezita sa se manifeste oricat de dur este necesar in cadrul U.E. pentru atingerea acestora, avand profil de ‘jucatori’ diplomatici la nivel inalt!

    ceeace, din pacate, lipseste Romaniei de peste 30 de ani…

  2. Banii n’au miros si romanii n’au minte, ei suporta la conducerea tarii pe toti banditii si tradatorii.
    Mult ne mai plac noua hotii…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998