CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

„Grindă” la DNA

0 comentarii / 2042 vizualizări / 31 ianuarie 2020

Domnul Ion Ștefan, controversatul ministru al Dezvoltării din efemerul Guvern Orban, a mai făcut o ispravă de vis. A confundat un spital cu o bibliotecă județeană. Cât se poate de oficial. Și cât se poate de public. Iar rezultatul este deturnarea unor bani din rezerva specială a Guvernului. Motiv pentru care, în fine, personajul a ajuns la DNA. Chiar azi.
Fenomene paranormale marchează existența acestui Guvern Ludovic Orban, care a intrat cu bocancii în Constituție, în principiile care guvernează un stat democratic și care, în plus, în numele unei mai bune guvernări, a declanșat o teribilă epurare a administrației publice centrale și locale, numind de cele mai multe ori ilegal, în locul unor funcționari publici etichetați drept pesediști, fel de fel de specimene din grădina zoologică a Partidului Național Liberal.
Din această perspectivă, o figură emblematică este acest Ion Ștefan, poreclit „Grindă”, după ce ani de zile a plătit impozite pentru un spațiu locativ modest, când, în realitate, fără autorizație, și-a construit un palat. Zice el că din vina soției. Care ar fi tratat ea direct, peste capul său, cu arhitecții și constructorii. Ei bine, acest Ion Ștefan a făcut-o lată.
Într-o ședință de Guvern, în care, între altele, într-un regim declarat de strictă austeritate, în care Ministerul Finanțelor se împrumută în draci la dobânzi exorbitante, ministrul Dezvoltării face propuneri privind repartizarea unor sume din fondul de rezervă al Guvernului. Conform legii și a practicii de până acum, acești bani sunt destinați în primul rând unor situații de urgență. Ei mai pot fi utilizați și pentru sănătate, atunci când este reclamată o urgență. Și vine în Guvern vorba despre Satu Mare. Iar domnul ministru al Dezvoltării solicită alocarea unei sume de mai multe milioane de lei. Premierul Ludovic Orban îl întreabă: „Pentru spital?”. „Pentru spital”, răspunde clar și răspicat Ion Ștefan. Și se aprobă. Apoi s-a aflat. Ministrul Dezvoltării a dezinformat întregul Guvern. Probabil și pe Ludovic Orban. În caz că la mijloc nu e o șmecherie. Iar banii sau dus în cu totul altă direcție. Pentru achiziționarea unui imobil, sub pretextul creării unui sediu pentru Biblioteca Județeană.
În Monitorul Oficial apare adevărul. Banii sustrași astfel ilegal printr-un act oficial din fondul de rezervă al Guvernului nu s-au dus în sănătate, ci într-un imobil destinat nu unei policlinici sau unui spital, ci unei biblioteci.
Și confruntat cu mai mulți invitați ai unei televiziuni de știri, ministrul Dezvoltării se dă pe brazdă. Și mai scapă un detaliu halucinant. Cum că, în aceeași ședință de Guvern sau în alta, pentru că personajul este destul de neclar atunci când se exprimă, s-ar mai fi alocat tot din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului, bani și pentru Cazinoul din Constanța. Este uluitor! Iar dacă este adevărat, este în același timp și revoltător.
Într-un timp extrem de scurt de la instalarea Guvernului, sunt cam mulți membri ai Executivului din eșalonul unu și doi care ar trebui să facă pârtie la DNA. Iar presa nu mai prididește cu dezvăluirile. Din nefericire, nu ne plictisim deloc. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998