CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Gruparea Kovesi, paralizata de dezvaluirile Black Cube. Ce urmeaza

6 comentarii / 11994 vizualizări / 3 noiembrie 2016

Una dintre marile întrebări ale ultimei perioade este, în România, cînd vom afla ce a găsit Black Cube în privința Laurei Kovesi, iar scepticii de serviciu spun că niciodată. Partea nostimă e alta: e din ce în ce mai plauzibil că dezvăluirile, de fapt, au început demult, dar lumea încă nu le percepe ca atare. În schimb, gruparea Kovesi pare de-a dreptul paralizată, cu tot sprijinul lui Hans Klemm ori decorația regelui Suediei. Semn că nu-i pace sub măslinii DNA.

Să facem un scurt exercițiu de imaginație: să zicem că cei doi ”spioni” israelieni nu erau arestați, și nu s-ar fi aflat de operațiunea Black Cube. Firma și-ar fi văzut de treaba ei și ar fi dus comanda pînă la capăt, obținînd date compromițătoare la adresa șefei DNA.

Ce s-ar fi întîmplat mai departe?
Informațiile respective ar fi fost difuzate, probabil, în presa internă ori internațională.
Fără a se ști cine le-a obținut și de ce.
Orice dezvăluiri s-ar fi făcut, ele ar fi fost ușor de contracarat de armata lui Kovesi: făcături, falsuri ordinare, atacuri murdare etc.

România a trăit experiența filmului în care tot omul a văzut cu ochii lui cum șeful statului lovea un copil, dar ni s-a explicat de către cohorte de ”specialiști” aduși la TV că, de fapt, e un trucaj măiestrit.
Și că ceea ce vedeam nu era real.

Cît de greu ar fi fost, în acest caz, să se contracareze niște dezvăluiri bazate pe presupuse mailuri interceptate?
Floare la ureche, vă spunem noi.
Chiar stenogramele DNA scurse în presă au fost acuzate, adesea, că sunt falsificate grosolan.

E aproape cert, de asemenea, că nici măcar nu s-ar fi sesizat vreo structură de anchetă a statului.
Pentru ce să o facă: pentru niște rînduri fără valoare?

Cu totul altfel se prezintă situația în condițiile arestării celor doi ”spioni”, ale scoaterii la lumină a implicării companiei Black Cube, ale anchetei declanșate de DIICOT șamd.
De acum, lucrurile sunt serioase și nu mai pot fi tăgăduite.
Orice apare, capătă caracter oficial.

Operațiunea de arestare – ca doi guguștiuci – a israelienilor nu a făcut decît să dea greutate maximă operațiunii Black Cube.

Ar trebui să credem că totul a fost întîmplător și nu atent planificat?
Cu mare dificultate.
În favoarea teoriei că Black Cube a vrut, de fapt, să fie ”prinsă” stă chiar derularea ulterioară a evenimentelor.

Mai precis, DIICOT apelează la FBI-ul israelian să colaboreze la anchetă.

Iar acesta, drăcia-dracului, se execută cu o promptitudine și o amabilitate uluitoare.

Nu anchetează unu-doi inși, ci nu mai puțin de opt cetățeni israelieni, mai toți foști(?) agenți ai Mossad, și trimit rapid dosarul la București.

În același interval de timp, să o spunem, procurorii români anchetează un alt caz, cel al Sky News, în care jurnaliști britanici sunt acuzați de falsificarea unui reportaj despre țara noastră, implicînd trafic de arme. La începutul lunii trecute, șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, anunța, necăjit, ca nu s-a realizat o comisie rogatorie cu Marea Britanie in dosarul privind jurnalistii de la Sky News, colaborarea cu autoritatile de la Londra desfasurandu-se „destul de greu”.

„Nu avem pana in acest moment niciun fel de rezultat, fapt care ne ingrijoreaza pe toti(…)Se colaboreaza destul de greu cu autoritatile din Marea Britanie, din nefericire. Cu colegii britanici se colaboreaza mai greu decat cu altii din Europa”, mai spunea Horodniceanu, luînd chiar în calcul ca aceștia să nu răspundă deloc.

Israel, spre deosebire de Marea Britanie, nici nu e în Europa, nici nu are acord de extrădare cu România. Se știe că, după revoluție, un mare număr de infractori români s-au refugiat bine-mersi în Țara Sfîntă, fără a mai putea fi atinși. Cel mai recent caz e al lui Gideon Zelivansky, patronul clădirii în care funcționa ”Colectiv” și care stă în Israel în loc să fie după gratii, la noi, în urma unei condamnări definitive. Ioana Vlas povestea, și ea, că atunci cînd s-a predat polițiștilor din Tel Aviv pentru a fi adusă în țară, aceștia au trimis-o la plimbare spunînd că nu e treaba lor.

Revenind, anchetatorii israelieni dau, în premieră absolută, dovadă de o solicititudine ieșită din comun și anchetează tot lotul Black Cube, trimițînd ultra-rapid datele colegilor români.

În mod misterios, însă, toată marfa e livrată, în paralel, spre publicare, și celui mai greu nume din presa autohtonă, Ion Cristoiu.
Din dezvăluirile publicate în serial de acesta, aflăm lucruri încă și mai anapoda: liderii Black Cube par să fi fost injectați cu pentotal de sodiu și spun tot, în amănunt, despre operațiune.

Nu mai contează că au de apărat prestigiul unei mari firme de investigații, cu o dezvoltare explozivă în ultimii ani.

Ei merg pînă la a pune la dispoziția anchetatorilor înregistrări făcut pe șest cu comandatarul operațiunii, Daniel Dragomir.
Dacă lucrurile ar rămîne în stadiul acesta, ce client ar mai avea curajul să se încurce cu asemenea firmă?

Numai naivii ar putea crede, însă, că am avut parte de o derulare ”naturală” a faptelor.

Una peste alta, asistăm, în fapt, la o strategie diabolică a firmei Black Cube.
După ce a oficializat operațiunea de investigare a șefei DNA și a provocat o anchetă a statului român, BC se asigură că informațiile despre cele descoperite ajung la marele public.

Cum?
Fix prin depozițiile celor implicați, programate și aranjate special în acest sens.

Informații mai vechi, dar și foarte multe complet noi sunt lansate pe piață prin materialele difuzate de Ion Cristoiu.

Dacă relația amoroasă Kovesi-Coldea intră mai degrabă la categoria picanterii, nefiind nici chiar nouă (a fost denunțată în parlament acum cîțiva ani de senatorul Valer Marian), altfel stau lucrurile în cazul unor dezvăluiri-șoc.

Cum ar fi faptul că ex-soțul Laurei Kovesi a încasat cca.8 milioane de euro de la RCS-RDS și că e filat de ani buni de SRI, că tatăl Laurei Kovesi încasează bani pentru ca fiica lui să închidă dosare ori a plătit șpagă ca ea să ajungă procuror general, că Laura Kovesi a împrumutat firma ex-soțului, în 2005, cu suma de 432.000 de ron, că are conturi în Cipru, Monaco, Elveția ori că folosește tehnica criptării unor mesaje pe care le trimite prin e-mail.

În plus – și cel mai important dintre toate – aflăm că dovezile în privința acestor acuzații se află parțial în mîinile BC, dar integral în mîinile procurorilor DIICOT.

În tabăra Kovesi, atît cît a mai rămas din ea, de cînd au început dezvăluirile lui Cristoiu s-a așternut liniștea.
În prima parte a acestui an, după izbucnirea scandalului, presa de casă a DNA urla întruna despre o acțiune a unor moguli prin care o firmă de prestigiu a fost angajată să o denigreze pe Kovesi.

Denigrare, compromitere, campanie murdară etc, pe aici se învîrteau acuzațiile.
Un singur lucru nu a explicat nimeni.

Dacă o grupare ocultă și bogată a dorit să-i facă praf imaginea lui Kovesi, de ce au angajat o firmă specializată în anchete și nu una de PR?

Asemenea firme au primit misiuni celebre de-a lungul timpului; Ruder Finn, în Kosovo ori Hill and Knowlton, în Irak, s-au ocupat cu dezinformări de calibru, menite a arunca ditamai conflictele etnice ori militare în altă lumină decît cea reală.
Pentru asemenea specialiști, denigrarea lui Kovesi ar fi fost floare la ureche, iar banii nu lipseau.

Nu. Black Cube a fost angajată tocmai pentru că, în interiorul SRI se știa, de ani de zile, de anumite lucruri nelalocul lor, din interiorul DNA. Lucruri reale, care trebuiau scoase la lumină, chiar dacă tot debarcarea lui Kovesi se urmărea.

Și care sunt scoase, de cîteva zile încoace, deocamdată indirect, prin intermediul lui Ion Cristoiu.
Nimeni nu contestă, tot deocamdată, nici autenticitatea documentelor, nici conținutul lor.

O perioadă de timp, informațiile deținute de DIICOT, conform celor de la Black Cube, vor continua să fie ținute la secret, după cum au confirmat și avocații celor doi arestați, care au încercat să obțină accesul la ele. Fără succes.

Nu se știe, însă, cît va mai reuși DIICOT această performanță.
Că se fac eforturi de mușamalizare a scandalului se vede clar din acordul făcut, în pripă, cu cei doi ”spioni” arestați, prin care au primit promisiunea unor pedepse simbolice pentru fapte prezentate, inițial, ca fiind de toată grozăvia.

Numai că, ghinionul naibii, altcineva nu vrea mușamalizarea.
Astfel că Ion Cristoiu va mai continua, o perioadă, cu dezvăluirile.
Care se anunță din ce în ce mai fierbinți. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Aici se bat doua mari puteri (care traditional sunt partenere, dar nu intotdeauna) respectiv Israelul si SUA. Fiecare incearca sa isi impuna influenta. Nici una nici alta nu da doi bani pe noi. Kovesi e unealta statelor unite si face totul la ordin, nu incape discutie, dar Israelul nu e chiar incantat de ce si cum taie madama si panzura pe aici. So…

  2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  3. Sper sa apara marile dezvaluiri. Ce surprize vor fi! Se va vedea cum luptatoarea anticoruptie, este mai corupta decat victimele ei.

  4. Amice, vezi ca imaginile cu Basescu lovind baiatul chiar sunt fake-uri grosolane. Aveau lipsuri pixel. Cine le-a facut, habar nu are de cele mai elementare cunostinte despre prelucrarea imaginilor.Iar despre Balck Cube si acest scandal, si-a atins scopul. A demonstrat ca Kovesi nu este intangibila. Poate fi compromisa usor. S-a dovedit ca imagini si documente compromitatoare pot fi obtinute extrem de usor. Ceea ce ma framanta, este de ce structurile de paza nu s=au autosesizat. Ori in acest fie, se stia despre o viitoare supraveghere dar nu se cunostea exact persoana, fie sunt incompetent si nu mai sunt in stare sa obtina informatii.

  5. […] Sursa: http://inpolitics.ro/gruparea-kovesi-paralizata-de-dezvaluirile-black-cube-ce-urmeaza_18434741.html […]

  6. dar cine il crede pe ion cristoiu?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998