CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Guru PDL da rateuri. Dupa rateuri

0 comentarii / 1372 vizualizări / 6 decembrie 2012

Frenezia care l-a lovit pe Traian Basescu are o explicatie. Nu neaparat de natura psihiatrica. Desi, pentru toata lumea, este evident ca avem de-a face cu o personalitate accentuata. Si orice personalitate accentuata are deviatii. Dar nu aici trebuie deslusit resortul care il scoate iar si iar la rampa pe acest lider politic expirat. Pe final de campanie electorala. Si dupa ce o vreme de la iesirea din garaj a tacut atat de mult incat a uimit lumea.
Eu nu am intentia sa-l psihanalizez pe Traian Basescu. Nu merita pentru ca personajul politic este expirat. In schimb, avand in vedere faptul ca, pana cand va sucomba de-a binelea, el mai utilizeaza o serie de instrumente ale statului platite din bani publici, ma simt obligat sa fac efortul de a anticipa efectele sau turbulentele pe care iesirile sale publice le pot genera. Ce urmareste atacand la baioneta USL, sub pretextul ca, vezi Doamne, se apara de atacuri? Oare incearca, in mod deliberat, sa-si provoace cea de-a treia si ultima suspendare? Sau are un alt plan mai putin sinucigas?
Exista un nucleu dur de 15 – 16 la suta dintre cetatenii cu drept de vot, care se pare ca rezista prabusirii pe care o cunoaste partidul sau dupa ce a pierdut guvernarea si alegerile locale. Dar si acest nucleu dur este in pericol sa se pulverizeze. In eventualitatea in care acestor sustinatori PDL, acestor ultimi mohicani nu li se da nicio speranta. Nicio speranta intr-un scenariu conform caruia ei s-ar mai putea regasi, printr-o inginerie de ultim moment, la parghiile puterii sau aproape de acestea. Daca PDL, din partid mic, s-a umflat sub regimul Traian Basescu pana cand a devenit un partid – stat, aceasta s-a intamplat intrucat el a fost construit si modelat nu tinand cont de ratiunea de a fi a unor partide democratice, ci mai degraba ca un urias grup de interese nelegitim. Un fel de termite. Oameni pusi pe jaf. Pentru ca pretutindeni unde au administrat tara, la nivel central ori local, pedelistii au atentat la banul public.
Si cum s-a intamplat asta? Acest urias grup de interese nelegitim l-a avut in spate pe Traian Basescu. Si intreg pachetul de institutii publice pe care acesta le-a coordonat in mod direct. Marile parchete, DNA, ANI, ANAF, CSM, Curtea Constitutionala, CNSAS si CNA. Plus serviciile secrete. Este o realitate care deja e demonstrata. Si probata. Pierderea de catre PDL a oricarei vocatii de a guverna, in viitorul ciclu electoral, inseamna ca, mai devreme sau mai tarziu, nici aceste institutii nu vor mai functiona ca un suport logistic al grupului ilegitim de interese PDL. Din acest motiv, membrii si cei mai aprigi sustinatori ai partidului, ca si mediul de afaceri captiv, se simt extrem de vulnerabili. Consecinta este pericolul unei hemoragii continuate. Sobolanii parasesc corabia pentru a se ascunde unde cred ei ca le poate fi cald si bine. Unde cred ei ca ar putea avea imunitate. Rup randurile si pleaca la adversar. Migreaza spre USL.
Iesirile la rampa ale lui Basescu au doar scopul de a incerca sa tempereze, macar pana in ziua alegerilor, aceasta degringolada. Rateurile repetate ale lui Basescu, produse la ore de varf si in direct, intaresc insa electoratul USL. Motivandu-l si mai mult. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: http://www.corectnews.roCorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998