CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Gusa arunca bombe: Ponta si Macovei, la Primaria Capitalei

0 comentarii / 1894 vizualizări / 19 august 2011

Cozmin Gușă, fostul strateg al lui Năstase și Băsescu, aruncă pe piață cîteva bombe politice veritabile, într-un dialog cu Inpolitics, la loc de cinste figurînd probabilitatea foarte mare – în opinia sa – ca între candidații la primăria generală să se numere Victor Ponta, din partea USL, și Monica Macovei, din partea PDL. Cît despre Sorin Oprescu, același Gușă susține că are o ”mică” problemă, în sensul că atît el, cît și fiul său sunt arestabili în orice moment, lucru care ar putea încurca rău ploile de la Capitală.

Gușă afirmă că toamna politică va debuta exploziv: ”Am spus încă de la începutul acestui an că va fi o luptă politică purtată în mare măsură cu dosare pregătite din timp, iar momentul lansării lor se apropie. Văd că, mai nou, mă confirmă și Adrian Năstase din acest punct de vedere. Va fi o bătălie care va lăsa urme adînci și care, pe baza informațiilor deja existente la nivelul conducerilor marilor partide, va impune anumite strategii de campanie în defavoarea altora”.

Fostul strateg politic afirmă că studiile sociologice din ultimul an conturează o realitate interesantă: ”La nivelul Capitalei a apărut, în principal pe fondul crizei economice, o reacție cvasi-generalizată împotriva ciocoismului ostentativ, a îmbogățiților care au împînzit orașul cu palate, mașini de superlux șamd, care sfidează criza cînd alții nu au ce pune în gură, care acumulează datorii imense la fisc cînd alții sunt taxați la sînge, ceea ce duce la o revigorare a mesajului anti-corupție, specific dreptei, care fusese abandonat la un moment dat. Bucureștenii s-au săturat de șmecheri cu bani intens mediatizați de presa tabloidă a ultimilor ani, de băieții ”deștepți”, de interlopii mînă în mînă cu politicieni etc, iar opțiunile lor politice se vor îndrepta către un candidat de primar cu un profil specific, un justițiar. Aceste studii și concluziilor lor sunt cunoscute în acest moment și analizate, cum spuneam, de conducerilor tuturor partidelor importante” afirmă Gușă.

El mai spune că acest curent de opinie înregistrat la nivelul capitalei va determina, de fapt, viitoarele candidaturi: ”PDL o pregătește intens, din informațiile mele, pe Monica Macovei pentru primărie, cu un mesaj anti-corupție, anti-ciocoi, așa că nume precum cel al lui Silviu Prigoană, un miliardar campion al contractelor cu statul, sau alții ca el, nu sunt decît praf în ochi. Tocmai portretul-robot al lui Prigoană îl descalifică pentru primărie, din motivele expuse mai înainte. Bucureștenii nu mai vor afaceriști, bogătași, într-un cuvînt s-au săturat de ciocoism. Și nu e întîmplător că, în ultima vreme, o serie de organe de presă au început veritabile campanii de dezvăluiri a bogățiilor acumulate, mai degrabă oneros, de unii politicieni și afaceriști de renume.
Și în PNL se știe de respectivele opțiuni, acesta fiind și motivul pentru care unii lideri au repus pe tapet, recent, varianta candidaturii lui Crin Antonescu la Primărie, dezavantajul fiind că liderul liberal nu e interesat, sperînd să își conserve profilul de prezidențiabil pînă în 2014.

Cît despre PSD, acolo se pregătește intens, în culise, candidatura lui Victor Ponta din partea USL, Sorin Oprescu fiind folosit în acest moment doar pe post de iepure. Pe de-o parte, profilul lui Ponta corespunde oarecum noilor opțiuni ale bucureștenilor, pe de alta el e tot mai conștient că Băsescu nu îl va desemna în veci premier, iar pînă la prezidențiale se mai pot întîmpla multe. Spre deosebire de Antonescu, din informațiile mele, Ponta chiar vrea Primăria Generală și va face totul pentru a o obține. În plus, Sorin Oprescu va avea grave probleme în perioada care urmează, și care l-ar putea scoate complet din cursă. Au început, deja, dezvăluiri ample legate de bogăția acumulată, de afacerile lui și se vor reactiva și dosare mai vechi, probabil aceleași cu care a fost șantajat în 2009 să candideze împotriva lui Geoană la președinția României, pentru a-i lua din voturi”.

Cozmin Gușă susține că atît primarul general, cît și fiul său sunt ”arestabili” în orice moment, iar acest lucru chiar s-ar putea produce pînă la alegeri. ”Cei din USL știu asta foarte bine, și mai știu și ce ar însemna să parieze pe candidatul Oprescu, iar acesta să fie nevoit să abandoneze cursa la un moment dat, pe motiv de justiție. Tocmai de aceea Ponta se pregătește intens pentru candidatură și acesta e și motivul pentru care el a preluat șefia organizației de București, care va trebui să îi asigure sprijinul necesar în campanie, și încearcă, totodată, marginalizarea completă a lui Marian Vanghelie”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998