CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Guvernatorul a spart un ou de Paste

0 comentarii / 1639 vizualizări / 24 aprilie 2011

Domnul Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, a tras un nou semnal de alarma. Care cred ca s-a auzit si pe Broadway. El a anuntat ca aceasta tara este incoltita de investitori. De investitori speculativi. Si ca va gasi o solutie pentru a scapa de ei. Desigur, miraculoasa.
Este o realitate. Romania se confrunta cu inflatia. Cu cea mai mare inflatie din Europa. De 8 la suta. In mod evident, Banca Nationala a Romaniei are obligatia de a tine inflatia in frau. Dar ce inseamna sa tii inflatia in frau? Inseamna sa o controlezi. Si atata tot. Sa nu o lasi sa mearga in zig-zag.
Guvernatorul Mugur Isarescu vrea mai mult. El ar dori sa nu mai avem inflatie. Si eu as dori acest lucru. Si dumneavoastra, cei care cititi aceste randuri. Numai ca treaba nu este chiar atat de simpla. Nici eu, nici dumneavoastra si nici chiar marele vrajitor, care este guvernatorul Mugur Isarescu, nu putem repara motorul unui avion in plin zbor. Nu putem pur si simplu face o asemenea magie. Totusi, guvernatorul anunta o solutie miraculoasa.
Cum pot fi definiti corifeii Bancii Nationale a Romaniei? In general, sunt niste oameni toba de carte. Toba de teorie. Care oricand pot preda la un colegiu. Care isi pot da doctoratele in serie. Numai ca niciunul dintre ei nu a fost vreodata broker. Iar in acesti ani, cand longevivul nostru guvernator a pastorit Banca Nationala a Romaniei, in lumea reala a finantelor s-au schimbat multe. Inclusiv in stilul de lucru adoptat de fondurile de investitii.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998