CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Guvernul agricultorului Ciolos: dezastru si pe linie agricola. Singurele fericite sunt vacile…

3 comentarii / 3941 vizualizări / 5 iulie 2016

După doi ani sub guvernarea PSD în care am avut, în premieră, exporturi agricole mai mari decît importurile, a fost nevoie de un premier-fost comisar european pe agricultură ca să revenim pe negativ. Vestea bună dată de miniitrul agriculturii e, însă, că vacile mioritice vor elibera curînd mai puține pîrțuri, grație unei noi tehnologii de import.

„În 2015, am redevenit stat net importator de produse agroalimentare, cu importuri de 5,7 miliarde de euro și exporturi de 5,6 miliarde de euro, deci o balanță negativă de 100 de milioane de euro”, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ieri, la Forumul Administrației Publice Locale. În anii 2013 și 2014, reamintim, România a avut o balanță comercială pozitivă cu produse agroalimentare.
El a mai declarat că România trebuie să reducă pe cât posibil exporturile de cereale și să le folosească pentru creșterea animalelor, astfel încât să își poată asigura autoconsumul la carne.

Ministrul a furnizat și o veste bună, totuși, conform Agerpres: vitele românești ar putea slobozi curînd mai puține gaze, ceea ce va contribuit la o poluare substanțial redusă, dacă se vor aplica tehnologii britanice de ultimă oră.

”Deși agricultura este și o soluție pentru reducerea gazelor cu efect de seră, avem totuși probleme de poluare și de emisii. Ca un fapt divers, toate bovinele din lume emit gaze cu efect de seră exact cât transporturile toate cumulate: trenuri, vapoare, avioane și autoturisme — 14% din emisii. Sectorul bovinelor este responsabil de acest lucru, dar nu înseamnă că trebuie să renunțăm la carnea de vită. Sunt soluții în acest sens care pot fi aduse și, recent, cercetătorii britanici au găsit o soluție de reducere cu 40% a gazelor, a metanului în procesul de digestie al bovinelor”, a declarat ministrul Agriculturii.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Domne, asta, Ciolos -cum se traduce, de fapt, Ciolos? – este sau nu nepotul Vulpii (Virgil Ardelean, Politist Sef) ? Face sau nu parte din Grupul de la Cluj (Virgil Ardelean, Ioan Rus, Vasile Dancu, Emil Boc,Klaus Iohannis, Ilie Sarbu etc) ? Grupul de la Cluj e instrumentat de care putere straina ? Ce fac serviciile noastre secrete care ne costa atit de mult degeaba ? Cine a vindut Romania ? Sau nu a vindut-o ? Oricum, avem totusi noroc cu Muntii Carpati…

  2. Liderul PMP, Gelu Vișan, i-a cerut Ralucăi Prună, ministrul justiției, să răspundă public dacă a lucrat la Serviciul de Informații Externe (SIE). El a făcut aceste remarci marți seară la postul România TV.

    Vișan care a făcut mai multe dezvăluiri în ultimul timp care mai apoi s-au confirmat nu a dat alte detalii.

    Tatal Ralucai Pruna a fost demascat ca ofiter de Securitate de fostul diplomat Mircea Raceanu.

    Vasile Pruna apare pe celebra lista de securisti din MAE a lui Mircea Raceanu, un fost diplomat roman condamnat la moarte de Nicolae Ceausescu pentru spionaj in favoarea americanilor in 1987.

    CITIȚI ȘI:Ministrul Justitiei, Securitatea, teroristii arabi, URSS, tata si America

    Aceasta lista a aparut in cartea lui Mircea Raceanu, „Infern ‘89” (Editura Silex, 2000).

  3. bti, se vede ca esti trompeta psd

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998