CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Guvernul e complice

1 comentariu / 2171 vizualizări / 14 octombrie 2016

Lucrurile încep să se clarifice. Cel puțin în ceea ce privește ultima minciună gogonată a doamnei Raluca Prună, ministrul Justiției. Minciună transmisă oficial la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Aici, Guvernul a fost complice. În spatele transmiterii de informații false, s-a aflat, așadar, un grup organizat. Cine răspunde moral? Și cine răspunde penal?
Transmiterea de informații false este o infracțiune care se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare. În numele Guvernului, deci nu doar în nume personal, doamna Raluca Prună, așa cum ea însăși recunoaște în fața Consiliului Superior al Magistraturii, a transmis informația falsă conform căreia statul român alocă peste un miliard de euro ameliorării situației din sistemul penitenciar. În mod cert, asigurările date de Ministerul Justiției, sub semnătura doamnei Prună, nu au nicio acoperire. Și ce urmează?
Urmează ca România să fie primul stat penalizat cu sute de milioane de euro. Fac precizarea că, aflată într-o situație asemănătoare, Italia a scăpat la mustață, mobilizându-și resursele și răspunzând unei solicitări ultimative CEDO, care nu vizează altceva decât protecția drepturilor omului. România a mințit și urmează să fie arsă rău de tot. În primul rând, toate procesele intentate împotriva statului român de către deținuți, pe motiv de nerespectare a unor condiții minime de viață în penitenciare, vor fi, automat, soluționate pozitiv. Fără a mai fi nevoie de un proces propriu-zis. Și tot automat, în toate cazurile, statul român va fi obligat să îi despăgubească pe deținuți. În felul acesta, vor fi și mai puțini bani pentru a schimba starea de lucruri.

În plus, după o minciună atât de gogonată, recunoscută ca atare în fața CSM, dar încă nu, în mod oficial, și în față CEDO, orice Guvern va veni după acest Guvern Cioloș va fi cu desăvârșire lipsit de credibilitate. Și nu numai la CEDO.
Între timp, întrucât situația este infernală în penitenciare, oameni aflați în custodia statului român se îmbolnăvesc și mor. Iar cei care rezistă ies cu totul și cu totul dezumanizați din acest infern dantesc. Și este greu de presupus că se mai pot integra vreodată în societate. Mutanții, căci acesta este rezultatul condițiilor inumane prelungite, vor pune în pericol comunitățile în care se întorc. Este rezultatul unui regim pentru care, într-adevăr, așa cum a spus Raluca Prună, drepturile omului constituie un lux.
Prin urmare, această minciună a ministrului Justiției, girata de Guvernul Cioloș care, în loc să se dezică de ea, o susține, pune în pericol, în multiple forme, siguranța națională. Fapta se așază exact pe definiția din Codul Penal a infracțiunii de difuzare de informați false. O faptă, de altfel, repetată. Pentru că aceeași Raluca Prună a inflamat România mințind grosolan în ceea ce privește pensiile magistraților. A afirmat, cu subiect și predicat, că sunt zeci de pensii în cuantum de peste un miliard de lei. Cum era și firesc, și această minciună a avut picioare scurte. Iar Asociația Magistraților cere socoteală. La fel cum socoteală cere și Parlamentul, printr-o moțiune simplă de cezură.
Va ajunge după gratii ministrul Justiției? Dar Guvernul Cioloș în ansamblul lui? În ce măsură răspunde Guvernul, solidarizându-se cu doamna Raluca Prună? Cine plătește, până la urmă, și cum oalele sparte și sutele de milioane de euro cu care Guvernul următor va fi penalizat?(Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. De ce vorbiti despre minciuna? La acest nivel este dezinformare, ceea ce este extrem de grav si penalizabil.Poti sa-ti minti nevasta,prietenii, colegii ,etc, dar la nivelul unor instirutii ale statului nu te joci cu cifrele si raportarile.Ma gindesc ce masuri s-ar fi luat daca mizeria asta se intimpla inainte de 1989.Astia n-au nici o responsabilitate, pentru ei Eomnia si romanii sint un fel de ceva.Am inteles ca tradarea de tara nu mai este incriminata. Si-au pregatiti din timp terenul. Isi fac iluzii ca va uita cineva.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998