CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Guvernul fenteaza, nu reformeaza

0 comentarii / 1600 vizualizări / 5 iulie 2011

Proiectul Presedintelui Traian Basescu, al celor opt voievodate, cu micile variatii pe aceeasi tema, a cazut. Pana una alta. Din simplul motiv ca maghiarii, indispensabili pentru mentinerea majoritatii, l-au refuzat. Si asteapta, pana in toamna, sa fie rasplatiti cu ceva “consistent” pentru eventualul lor acord. Daca ne-am plasa sub semnul valorilor democratice, ar trebui sa recunoastem deschis ca esecul proiectului Basescu se datoreaza nu maghiarilor, ci societatii romane in ansamblul ei, care l-a respins. Din cu totul alte motive decat cele ale UDMR. Si cand vorbim de ansamblul societatii, vorbim inclusiv de zone semnificative din PD-L. Si, desi nu reformeaza, iata, aflam ca Guvernul fenteaza. Iar proiectul Basescu se face, totusi. Pe sub masa. Fara acordul nimanui.
Uluitor! Ministerul de Interne, care si el a esuat in tentativa de a elimina prin lege 10.000 de angajati, intrucat Curtea Constitutionala a spus nu, impins de la spate de Presedintele Traian Basescu, isi duce totusi planul pana la capat. Cumva pe sest. Si tot impotriva legii. Chiar atunci cand Guvernul a luat-o in moalele capului pe aceasta tema, am spus ca Presedintele Traian Basescu nu va ceda. Pana cand nu vor zbura 10.000 de angajati MAI. Fix cati au demonstrat in fata la Cotroceni, strigand “iesi afara, javra ordinara!”.
Dar nu-mi imaginam atunci cat de iscusita va fi fenta. Pentru ca Presedintele incearca sa impuste doi iepuri cu un singur glont. Sa dea afara 10.000 de oameni de la Interne dar si sa inceapa sa-si construiasca voievodatele. Exact din punctul cel mai sensibil.
Cu o saptamana inainte de a tranti pe masa proiectul voievodatelor, doi ministri, Udrea, de la Ministerul Dezvoltarii si Igas, de la Administratie si Interne – ministerul cheie, atunci cand este vorba de o schimbare administrativ-teritoriala – s-au pronuntat, fara echivoc, in sensul ca societatea romaneasca nu este pregatita pentru asa ceva. Si ca, in orice caz, ar fi o eroare sa se schimbe ceva in materie administrativ-teritoriala pana dupa alegeri. Gura pacatosului adevar graieste. Igas nu era in tema cu ce intentiona Traian Basescu sa faca peste cateva zile. A fost prins pe picior gresit. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998