CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Guvernul il scoate pe Ciolos din adormire: ”Nimeni nu mai intelege pe baza caror legi functionam”

0 comentarii / 1977 vizualizări / 15 mai 2020

După ce a atîrnat în cui armele politice pe 23 martie, odată cu intrarea în starea de urgență, liderul PLUS, Dacian Cioloș, dă semne acum de revenire pe fondul bramburelii guvernamentale legate de starea de alertă.

Într-o ședință de partid transmisă pe Facebook, aseară, el s-a declarat „şocat” să vadă că România poate ajunge „într-un vid legislativ” după încheierea stării de urgenţă, în timp ce în Parlament „se negociază chestii mărunte”.

„Vedem din păcate că uneori soluţiile practice nu sunt de ajuns pentru că, uite, iresponsabilitatea unui fel de a face politică, ce vine din trecut, ne prinde din urmă şi incoerenţa unor decizii – pe care am văzut-o în ultima vreme, pe care am văzut-o şi înainte la PSD, dar uite că, din păcate, o vedem şi acum, la guvernarea actuală – incoerenţa unor decizii şi neclaritatea întreţin un sentiment de incertitudine legat de modul în care statul român poate gestiona sau nu această pandemie”, a spus el.

„Suntem în punctul în care e nevoie să facem din nou apel la populaţie să urmeze măsuri sanitare de bun-simţ, de altfel, care să ne protejeze pe toţi. Şi, practic, şi de data asta ne va salva mai degrabă spiritul comunitar şi mobilizarea oamenilor, pentru că nimeni nu mai înţelege în acest moment pe baza căror legi funcţionăm de fapt: dacă starea de alertă e funcţională sau e constituţională. Şi nu există, din păcate, nici mesaje clare şi credibile din partea responsabililor şi acesta este un lucru foarte grav, pentru că la începutul crizei lumea aştepta claritate şi direcţie. Şi lucrurile, în loc să se clarifice, parcă au intrat şi mai mult în ape tulburi”, a afirmat liderul PLUS, conform Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998