CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Guvernul lichideaza analizele medicale gratuite: ”Asasinii bolnavilor săraci”

10 comentarii / 14208 vizualizări / 24 iunie 2021

“În situația în care asigurații optează să beneficieze de unele servicii medicale la furnizorii privați care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, în regim de spitalizare continuă, ambulatoriu clinic de specialitate şi ambulatoriu paraclinic de specialitate, respectivii furnizori pot solicita acestor asigurați, pe baza consimțământului prealabil exprimat în scris, o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tariful practicat de furnizor pentru rezolvarea cazului sau, după caz, tarifele serviciilor medicale acordate şi tarifele corespondente suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, astfel cum va fi stabilită această diferență prin Contractul-cadru, potrivit alin. (2^3). ”
Așa sună primul articol al unei ordonanțe de urgență pe care o va da mâine (azi n.n.) guvernul României. Un guvern de marionete corupte, plin de slugile unei oligarhii medicale private și care, practic, va condamna la suferințe tăcute mulți bolnavi din România.
Din acest moment CNAS și MS nu mai contează. Nu mai dați încercați să găsiți soluții la guvern. Scapă cine poate.
Pentru cei care nu înțeleg conținutul acestui articol criminal îl voi explica cât se poate de simplu:

1. Începând de mâine se transferă sute de milioane din banii publici ai Casei Nationale de Asigurări către sistemul privat. Cu alte cuvinte, spitalele publice care dau servicii publice gratuite vor avea mai puțini bani și, deci, se vor termina mai repede. Când vor rămâne fără fonduri, medicii vă vor spune să mergeți către sistemul privat, acolo unde sunt tot banii Dvs, dar…ghinion! Va trebui să scoateți bani din buzunar dacă vreți sa scăpați. Degeaba plătești contribuții de sănătate în baza cărora statul îți garantează servicii gratuite. De mâine, Câțu vrea sa plătești în plus. Păi și cât trebuie să plătesc la privat, vor întreba unii?
Raspuns: oricât.
2. Conform articolului de mai sus, când veți vrea să mergeți la consult în ambulator (adică la medicul specialist) va trebui să plătiți. Cu toate că aceste ambulatorii absorb aceiași bani publici de la CNAS. Deci, ioc servicii medicale de specialitate gratuite (în România peste 95% din ambulatorii sunt private).
3. Al treilea efect al acestui articol este și mai devastator, pentru că practic nimeni nu va mai beneficia de analize medicale gratuite (toate laboratoarele de analize sunt private).
Suntem o țară săracă și cu mulți oameni care beneficiau de servicii medicale gratuite in ambulator și în laboratoarele de analize. Începand de mâine, ei sunt abandonați de un guvern de asasini și de hoți. În schimb toți șobolanii care se intitulează pompos investitori privați vor rânji fericiți. Și vor avea vacanțe luxoase pe Coasta de Azur vara asta, cu vinuri scumpe și mâncăruri fițoase. Da, plătite din banii voștri. Da, din banii care voi i-ați plătit sperând că veți beneficia de servicii medicale gratuite.
De mâine cei săraci vor suporta boala in tăcere iar șobolanii medicali vor fi fericiti.
Suntem săraci și proști. Vom muri bolnavi, mai săraci și mai proști!” scrie pe Facebook fostul președinte al CNAS, medicul Lucian Duță. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Asadar, „eminuentul chirurg Lucian Duta” moare de grija bolnavilor saraci. Cat a fost seful CNAS pe vremea lui Basescu nu avea acest mic si neinsemnat scrupul. Acuma, de cand e reevaluat atat de opozitie cat si de justitie, a devenit brusc mai harnicut la scris. Prostii citesc si dau din cap precum catelul de sub luneta Loganului.

  • Prostul de tine a citit degeaba. Tot securist prostovan ai rămas.

   S-a mai spus, cei care afirmă că apa este udă și că Securitatea fură și ucide trebuie să se prezinte cu CV
   ul.

  • A fi nemernic, nu este o virtute… iar tu nu esti Franklin (esti un pârș!)
   Articolul nu este despre Duta, ci despre prietenul tau si al vostru – zis si Citu – un neica nimeni pus pe functie de “noua securitate” sa devalizeze tot ce ar mai fi de devalizat!

  • Nu-s “avocatul si nici fan-ul” lui Duta, dar daca nu te-ar fi spalat pe creier “noua securitate”, asta in numele careia postezi, ai stii ca “penalului” de Duta i se datoreaza taxa claw-back (asa, cam vreo 4 miliarde smulse alora din Big-Pharma), plus stergerea arieratelor sistemului de sanatate! – clar ca Duta e prost ca nu s-a prins de la cine i se trage (cand iei bani de la corporatii, pentru “rumanul” simplu, cum frumos ii place altui securist sinistru sa spuna… pe numele sau Tiriac, normal ca te calca astia in picioare!)
   Citeste, inainte sa vorbesti… nu mai lua de bun ce iti predau astia la ANIMV…
   Te-ai intrebat, mai securist sinistru ce esti, de ce fix aia care au incercat sa faca ceva pentru amaratul de sistem de sanatate romanesc au sfarsit cu dosare penale?!
   De ce aia fosti si actuali – care fura cu nesimtire – sunt bine mersi?! – ia vezi tu de dl. BUSOI… CRISTIAN BUSOI; ia ocupa-te de el… sau nu te lasa “angajatorul”, ca deh… omul a fost sponsor PNL (ca atunci cand denunturile la adresa lui BUSOI erau deja inregistrate la DNA, in acelasi timp/perioada, de fix aia de l-au denuntat si pe Duta (deci surse de incredere) – alde Iohannis si “securitatea pe rit nou” se afisau linistiti cu el, pe la Gaudeamus (targ de carte, daca nu ti-au dat informatia, inca, aia din Baneasa) si mi ti-l prezentau ca viitor candidat la Bucuresti al peneleului lor!
   Macar, din respect pentru Benjamin Franklin… schimba-ti “numele de scena”, nu de alta dar, tu nu esti un patriot ci un PATRIHOȚ, ca cei in numele carora postezi… pârșule!

 2. Dacă DNA-ul n-ar fi o adunătură de curve securiste ieftine, la ora asta deja era deschis dosar pe Cîțu și pe mafia PDL. Pentru introducerea coplății în sistemul sanitar au demis avocatul poporului până când se pronunță CCR, iar pe durata ferestrei, fură.

  • Wow… WOW!!!
   Ce s-a intamplat?! Ti-a revenit, cumva, mintea cea de pe urma?!… sau s- trezit “angajatorul”… din somnul cel de moarte, in care-l adancira barbarii de “cîți, rareși, helvigi, iohaniși” si tirani?!

 3. Foarte bine! Asta a votat populimea asta să aibă! Dar până la capăt!

 4. O mare parte din populatie este spalata pe creier si doreste sa apeleze la medicina privata fiindca i s-a bagat in cap ca spitalele publice sunt pline de gandaci si infectii intraspitalicesti. Ceea ce este doar partial adevarat si putea fi remediat printr-o politica sanitara CINSTITA. Niciun occidental normal la cap n-ar plati doua asigurari de sanatate, una la stat, prin efectul legii ( in valoare de 200 lei lunar, adica 10% din salariul minim) si alta benevola la diferite societati de asigurari ( Allianz, Signal i Duna, Omniasig etc.). Sa ne gandim de ce este defecta mintea romanul si ce educatie financiara are si abia apoi sa-i acuzam pe profitori. Daca n-ar fi existat o piata de naivi si rezilienti dispusi sa plateasca oricat pe sanatate, n-ar fi existat nici clinici sau laboratoare private.

 5. Am facut de curand un set de analize medicale si consultatii medici prin 5 clinici private(Galati) piparate toate la pret , iar consultatiile in marea lor majoritate au fost superficiale , rezultatele la analize gresite sau intarziate. Daca am cerut facturi s-au uitat ca la OZN-uri.Cu aceasta ocazie, am aflat ca domneste un habarnism total , eu fiind un caz atipic ( victima post vaccin Pfizer , adica reactii puternic adverse pe termen lung si sistem imunitar afectat), ca nu stiu ce sa imi faca , ce sa imi prescrie, doar sa ma monitorizeze( ca pe un cobai) si sa trimita niste date mai departe……unde? Ce spuneti, stimabile autoritati competente romanesti? Si, spre stupoarea mea am aflat prin viu gari ca, numeroase cadre medicale ( medici, asistente) au refuzat sa se vaccineze.Urat.Va bateti joc de oameni!

 6. E doar o chestiune de timp până când visul lui Malthus se va adeveri în colonie…
  Mai puțin oameni …mai puține griji pt cei care conduc lumea….
  La noi acest lucru se întâmplă deja…
  Cardul de sănătate e așa de dragul imaginii…
  Legea junglei se va aplica cu succes grație actualului guvern obedient in fata globaliștilor…
  La noi USR este vârful de lance …o alta coloana a V cea înfiptă bine la putere…
  Sunt curios sa știu dacă alde ciolos și ai săi progresiști vor fi primii bărbați care vor naște pui vii…cicavin Hawai este deja unul ( fost una) care deja a născut copii …nu știu ce sex…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998