CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Guvernul nu introduce noi zile de concediu neplatit

0 comentarii / 1299 vizualizări / 15 septembrie 2010

Guvernul nu a discutat despre eventualitatea introducerii unor noi zile de concediu neplătit în sectorul public şi nici nu intenţionează să apeleze la această măsură, a declarat, azi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

„Guvernul nu intenţionează să introducă noi zile de concediu neplătit şi nici nu a discutat despre o astfel de variantă”, a răspuns oficialul guvernamental unei întrebări a presei pe această temă.

Parlamentari PSD au susţinut recent că Executivul pregăteşte un nou concediu fără plată pentru bugetari pentru cinci zile, „soluţia preferată înlăturării din sistemul public a clientelei politice pe care ar fi instalat-o PDL”.

Surse oficiale au declarat Mediafax, în luna iulie, că Guvernul nu va mai introduce în 2010 zile de concediu neplătit în sectorul public, după sistemul aplicat în 2009, considerând că reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor este suficientă pentru a diminua cheltuielile de personal la nivelul convenit cu Fondul Monetar Internaţional.

La sfârşitul anului trecut, Executivul a decis printr-un proiect de lege, în urma negocierilor cu FMI, să introducă zile de concediu neplătit în sectorul public pentru o perioadă de 10 zile, în intervalul octombrie-decembrie.

Măsura nu a putut fi aplicată în termenul stabilit deoarece proiectul de lege a fost contestat la Curtea Constituţională, iar zilele de concediu neplătit au fost introduse în final doar pentru lunile noiembrie şi decembrie, în limita a maximum 8 zile de concediu pentru întregul an.

Economia rezultată din zilele de concediu neplătit a fost de 1,28 miliarde lei, din care 640 milioane lei în decembrie 2009 şi încă 640 milioane lei în prima lună a anului 2010.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998