CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Guvernul Orban a închis România. Ca pe o conservă

7 comentarii / 2861 vizualizări / 26 iulie 2020

Am avertizat de nenumărate ori acest Guvern că greșește profund. Că nu a luat cele mai adecvate măsuri pentru combatarea pandemiei. Că a făcut erori de nescuzat. Care până la urmă au determinat ca populația să-i retragă încrederea acordată. Și-l avertizez în continuare pe Klaus Iohannis, avertizez și conducerea PNL, că Ludovic Orban trebuie debarcat imediat. Măcar acum, în ceasul al 12-lea, când, din vina acestui Guvern, România este închisă ca o conservă.
Prostia, încăpățânarea și reaua credință agravează pandemia. Pentru că, toate la un loc, au creat o criză de încredere fără precedent. Iar în absența încrederii, nu mai funcționează niciuna dintre măsurile menite să protejeze populația. Și nici sistemul coercitiv nu mai rezistă presiunilor. La fel cum și sistemul medical e pe cale de a colapsa.
România a fost unul dintre primele state din lume avertizate încă din noiembrie anul trecut de serviciile secrete din Statele Unite asupra pericolului declanșării actualei pandemii. Iar autoritățile, președintele și Guvernul nu au luat nicio măsură. La sfârșitul anului trecut, Klaus Iohannis și Ludovic Orban erau preocupați exclusiv de declanșarea alegerilor anticipate. De altfel, președintele i-a luat în răspăr în ianuarie și februarie pe jurnaliștii care-i puneau întrebări legate de pericolul propagării coronavirusului. La scurt timp după ce criza s-a declanșat, Ludovic Orban a refuzat să achiziționeze testere și, în primul rând din acest motiv, evoluția pandemiei nu a putut fi corect măsurată. Se poate spune fără a exagera că o parte din victimele coronavirusului, incluzându-i în această categorie și pe cei care s-au îmbolnăvit și apoi s-au vindecat, dar au rămas cu sechele, cad în răspunderea lui Ludovic Orban. Cu atât mai mult cu cât autoritățile s-au mișcat neîngăduit de încet, apoi neîngăduit de neprofesionist și de pripit în ceea ce privește achiziționarea de măști și de aparatură de specialitate. Iar măștile neconforme, adică 90% din ceea ce există pe piață conform Autorității pentru Protecția Consumatorilor, cad tot pe conștiința Guvernului Orban. O cauză a propagării pandemiei este și modul defectuos, uneori chiar scandalos, în care au funcționat Direcțiile de Sănătate Publică. Acestea au fost transformate în sinecuri pentru clientela de partid. În loc să fie încadrate cu profesioniști de primă mână. Și acest tip de amatorism a costat vieți.
În fine, Guvernul Orban, dacă vă amintiți, susținut fiind și de Klaus Iohannis, s-a bătut de multe ori cu cărămida în piept, informându-ne în mod fals că, prin măsurile adoptate, populația din România a trecut cu bine peste pandemie, fiind una dintre țările cele mai performante din Europa sub aspectul măsurilor luate, iar românii au fost informați în mod fals că acestă țară coboară plină de veselie de pe „platou”. Și acest scenariu vehiculat a fost tot un fals. România a avut cele mai slabe rezultate în prima fază a pandemiei în comparație cu toate celelalte state din regiune. Dar lui Klaus Iohannis și lui Ludovic Orban le-a convenit să ne pună în antiteză cu Franța, cu Italia și cu Spania. Acest scenariu a avut efectul unor termite, care au șubrezit vigilența populației.
Măsurile luate ulterior, când s-a trecut de la starea de urgență la starea de alertă, au fost la fel de abuzive, la fel de neinspirate, la fel de greșite ca și cele luate anterior. Și, în final, Ludovic Orban și susținătorii săi din staff-ul PNL au găsit de cuviință să acuze în mod repetat Curtea Constituțională, care, vezi Doamne, s-ar fi făcut responsabilă de resuscitarea pandemiei. În timp ce Klaus Iohannis a continuat să lanseze acuzații grave la adresa PSD.
Fapt este că, în prezent, România se află pe primele locuri în Uniunea Europeană din punctul de vedere al amplorii pandemiei, ritmul îmbolnăvirilor crește exponențial, iar spitalele Covid nu mai fac față situației. Între timp, sacrificarea a sute de mii de bolnavi, care au fost lipsiți de tratamentele adecvate, pentru că, în mod irațional, o bună parte a rețelei sanitare a fost dezafectată, s-a dovedit a fi inutilă.
Înspăimântate de statisticile oficiale de la Buucrești, rând pe rând, statele europene ne trântesc ușa în nas. Cu o viteză amețitoare, România se transformă într-o conservă, din care practic nu se va mai putea ieși. Și asta în timp ce în stațiunile de vacanță, în special în cele de pe litoral, veselia imprudentă, extrem de periculoasă, este în toi. Și asta se întâmplă tot fiindcă oamenii nu mai au încredere în ceea ce le spune acest Guvern.
Singura soluție este ca Guvernul Orban să-și facă bagajele și să plece acasă. Să vină alt Guvern. Oricare altul va beneficia la început de un grad mai înalt de încredere din partea populației. Și, în consecință, vor putea fi luate și chiar aplicate măsurile adecvate. Dacă este necesar să reintrăm în starea de urgență – și eu cred că este necesar, pentru că astăzi situația este mult mai gravă decât a fost sub cele două perioade de urgență – această măsură, care poate ar fi salvatoare pentru mii și mii de români, este imposibil de luat fără ca oamenii să iasă în stradă la proteste, atâta timp cât la butoane se află Guvernul Orban. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. De acord ,sa vina altii,insa poporul asta traieste de 30 de ani o drama:mereu a schimbat pe dracu” cu tac-su.

 2. Intentia guwernerului de ciumati galbeni a fost sa-si umple buzunarele pana la refuz, ale lor si ale rubedeniilor, nu sa conduca Romania. Ce sa le ceri?

 3. Mai dati link-ul cu nevasta fotbalistului pusa sefa la DSP Timis. Ratz-ai dk de nesimtiti cu alde-peseaua si asistatii vostri.

  Altminteri, critica guvernului Orban si a lui PM personal, justificata! Jos aia, dar nu sus analfabetii de la psd-alde

  • Analfabete, SRI-ul i-a adus pe ăștia la guvernarea. Tot SRI controlează segmentul pesedist care distribuie joburile de făcut labă la stat.

 4. A venit in sfirsit vremea sa lichidam penelepra…

 5. Asta pare sa fi fost scopul final – refacerea Romaniei Penitenciare…am mai trait filmul asta de groaza, inca nu ne-am trezit dintr-un cosmar, ca ne-au aruncat in altul…diferenta e ca, atunci, eram respectati, occidentul se tavalea in chinuri pentru drepturile noastre calcate in bocanci sovietici, aveam promisiunea unei vieti mai bune dincolo de centura de fier…doar ca aceasta centura a ramas functionala, usor permeabila, dar degraba invartosata cu ajutorul covidatului…ne-au trimis cetatenii acasa, in colonie, de unde vor fi „eliberati” la cererea „civilizatilor”, in functie de necesitatile semnalate guwerneratorului….Am, totusi, o grija pentru autoritaritatile noastre, aduse in primplan de „diaspora” si fluctuatiile ei eloctorale – daca toti romanii (mai putin cei ce, zilele astea, au solicitat cetatenie straniera, satuli de ticalosia staliniusta) vor fi in interior, cum le mai ies lor calculele electorale…sau, de-aia incearca sa impinga-n fatza votul digital, de pandemie, ca sa-si aminteasca lumea si de STS, aproape invizibil (in afara de inchiderea unor situri „neconforme”) pe strazile patriei?!

 6. ‘Dacă este necesar să reintrăm în starea de urgență – și eu cred că este necesar, pentru că astăzi situația este mult mai gravă decât a fost sub cele două perioade de urgență.’…
  Din nou, Janus cu 2 fete, d-le SRS! Trecutul este UMBRA dumitale!
  Singura solutie este RESETAREA! Decapitarea capilor serviciilor, interzicerea detinerii de firme de catre servicii prin lege! Chiar daca asta ar insemna si varsare de sange; vad ca altfel in Romania nu se poate!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998