CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Guvernul Orban cumpara de 300 de milioane de dolari rachete anti-nava de la americani

5 comentarii / 4868 vizualizări / 17 octombrie 2020

România continuă să ajute SUA în momentele grele provocate economiei americane de către pandemie achiziționînd armament de 300 de milioane de dolari.

SUA ar urma să vândă, astfel, conform RRA, alte sisteme de apărare către România. Demersurile fac prte din strategia comună de apărare a autorităţilor de la Washington şi Bucureşti. Agenţia Statelor Unite de cooperare în domeniile securităţii şi apărării a notificat Congresul SUA în legătură cu hotârea Departamentului de Stat de a aproba „o posibilă vânzare de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă Guvernului României cu un cost estimat de 300 de milioane de dolari”.

În comunicatul agenţiei se arată că Guvernul României a solicitat cumpărarea a două asemenea sisteme şi că vânzarea lor de către SUA României ar sprijini politica externă şi de securitate naţională a SUA prin consolidarea securităţii unui aliat NATO în ceea ce priveşte dezvoltarea şi menţinerea unei capacităţi puternice, gata de autoapărare.

Vânzarea acestor sisteme ar creşte capacitatea României de a face faţă ameninţărilor prezente şi viitoare prin consolidarea capacităţilor sale de apărare maritimă la Marea Neagră şi prin creşterea interoperabilităţii cu SUA.

Principalul contractor american va fi Raytheon Missiles&Defense, cu sediul la Tucson, Arizona.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Îi doare pluă pe lăbarii securiști militari că România are încă un grad de sărăcie specific statelor africane.

 2. a,da?!

  pai,ia de la cioloshenie:
  „contractele de la guvern la guvern nu sunt supuse aprobarii Parlamentului”
  -printr-un oug jegos CIOLOSHIST care nu a fost avortat in timp util (de catre parlamentul PESEDIST!!!!!!!).

  • Jegurile securiste au obligații mari. Ce trece e bun trecut. Întotdeauna, dar întotdeauna, criminalii au și ei o vină oarecare, dar ceilalți sunt clar vinovați!?!

 3. Asa de curiozitate, in ce nave vor trage cu aceste rachete? In cele rusesti si turcesti nu cred pt ca aia au rachete mai multe si mai mari si nu e bine sa te pui cu ei. Alte nave nu prea vad aproape de tarmurile noastre.

  • Sistemul financiar este o simplă schemă Ponzi.

   State de rupți în cur, precum România, se pot îndatora mult peste 100% din PIB. Nu, nu pentru dezvoltarea economiei, nici pentru infrastructură, dovadă autostrăzile blocate de SRI, via Coldea, ci exact pentru astfel de transferuri financiare.

   Rachetele cumpărate de România nu vor fi livrate niciodată, oricum e secret. :))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998