CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9479 RON UP | 1 USD = 5.1794 RON UP | 1 GBP = 5.5370 RON DOWN

Guvernul PNL, cu cât mai repede cu atât mai bine

2 comentarii / 1398 vizualizări / 17 octombrie 2019

PSD a decis să tragă de timp. Și ce câștigă? Maximum două săptămâni. Pentru că dacă nu votează primul guvern PNL, îl va vota în mod obligatoriu pe cel de-al doilea. De teama alegerilor înainte de termen. Și tot ajunge în opoziție. Prin urmare, care ar fi interesul social-democraților? Să tragă de timp, pentru ca eventual să mai prindă câteva firmituri din guvernare? Sau să-și reîncarce bateriile electorale din opoziție? Și asta cât mai repede. Ajutând guvernul Orban să se dea cu capul de pereți.
Observ cu stupoare cum staff-ul PSD se agață cu ghearele de putere. O putere pe care nu o mai poate deține decât foarte puțin timp. Și care, ținând cont de turnura pe care a luat-o electoratul, îi aduce mai multe prejudicii decât avantaje. În mod normal, strategii PSD, dacă mai au așa ceva, ar trebui să realizeze că numărătoarea inversă este bine să-și ia startul cât mai curând. Chiar de săptămâna viitoare. Și să facă în așa fel încât guvernul Ludovic Orban să treacă. Nu se vor mai întâlni ușor cu o asemenea șansă. În ciuda anunțurilor făcute, este posibil ca, în eventualitatea în care Klaus Iohannis va fi obligat să desemneze un al doilea candidat de premier, acesta să fie mai puțin nătărău. Și mai dispus să opteze pentru alte modele de miniștri. Și pentru un alt program. Între timp însă, PSD își blochează în mod voluntar programul de recuperare al electoratului pierdut.
Eu unul, dacă aș fi pesedist, m-aș ruga ca lucrurile să continue exact așa cum au început. Iohannis să insiste cu cerbicie pentru dispariția unui partid politic legitim și constituțional, peneliștii și useriștii să zbiere în piețele publice ultimul slogan la modă „Moarte PSD”, care înlocuiește strigătura „DNA să vină să vă ia” și apoi în Parlament noul Executiv să se împotmolească. Și să se dea cu capul de pereți. Dovedindu-se incapabil să-și onoreze angajamentele electorale. Din acel punct zero, fiecare clipă ar putea să curgă în favoarea PSD. Și în defavoarea PNL. Și, în final, Iohanis va fi vulnerabilizat. Ceea ce nu înseamnă desigur că prezidențialele vor fi câștigate vreodată de Dăncilă. Dar vorba doamnei Firea: PSD să facă bine să mai salveze ceea ce se mai poate salva. Și să nu intre în depresie. Și să nu meargă la terapie de grup. De mare grup.
Așa că eu nu prea înțeleg de ce pesediștii, mai ales după ce au înfrânt în Senat inițiativa USR pentru alegerile în două tururi a primarilor și și-au măsurat astfel mușchii, mai ezită în a le ceda guvernarea celor care au votat moțiunea de cenzură.
Un argument ar putea fi că astfel întârzie adoptarea bugetului PNL. Este un argument greșit. PSD ar trebui să fie interesat ca PNL să-și prezinte bugetul dacă se poate mâine. Pentru că abia atunci se va dezlănțui iadul. Iadul în Parlament. Iadul în administrația publică locală. Iadul printre bugetari. Iadul printre pensionari. Iadul și iar iadul.
Dacă aș fi pesedist nici nu aș mai clipi de trei ori. L-aș lăsa instantaneu pe Orban să taie și să spânzure. Și să se ia de gât cu USR. Cu Barna. Și cu PMP. Cu Traian Băsescu. Și cu Pro România. Cu Victor Ponta. Și cu ALDE. Cu Călin Popescu Tăriceanu. Și, firește, cu UDMR. Cu Kelemen Hunor. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Inca mai destul de furat. Cainele nu pleaca de la macelarie, iar hienele abia asteapta sa le ia locul

  2. @Apreciați și că dintre temele de politică externă , din campania electorală, ale președintelui Iohannis și ale PNL, partid național tradițional al Brătienilor, al lui Kogălniceanu, Ghica, etc. , nu ar trebui să lipsească tema susținerii apartenenței Republicii Moldova de Uniunea Europeană și susținerea negocierilor Republicii Moldova pentru semnarea acordurilor cu Uniunea Europeană, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998