CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Guvernul refuză să comunice Parlamentului dacă România sprijină militar Ucraina

5 comentarii / 2346 vizualizări / 10 mai 2023

Ministerul Apărării a refuzat să informeze parlamentul, în urma unei interpelări oficiale, în legătură cu eventuala sprijinire militară a Ucrainei, caz unic în rîndul statelor care susțin Ucraina în războiul contra Rusiei și care și-au declarat public ajutoarele militare.

În răspunsul la întrebările deputatului AUR Dan Tănasă, care a vrut să știe dacă România sprijină militar Ucraina, cînd a început România să ajute și care a valoarea de pînă acum a ajutorului și care e sursa ajutoarelor, ministrul Angel Tîlvar a răspuns oficial, complet în afara chestiunilor ridicate:

”Începând cu data de 24 februarie 2022, România a acordat sprijin multidimensional Ucrainei în domenii cum ar fi cel umanitar, economic, social etc. Țara noastră a acordat ajutor umanitar Ucrainei prin intermediul hubului umanitar înființat la Suceava și coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne. Detalii privind respectivul sprijin pot fi obținute de la această instituție” se arată în document. (B.T.I.)

foto: MAPN/Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Foarte bine. Înseamnă că nu-i ajutăm militar, ceea ce e normal, fiindcă nu prea avem cu ce. Puțina înzestrare a armatei române trebuie păstrată pentru apărarea României.
  E firesc să dea cei care au surplusuri. Noi avem lipsuri.

  • Ohooo, habar nu au romanii cat de mult a sacrificat si sacrifica Romania pentru Ucraina si ucraineni, peste orice limite legale impuse de tratatul NATO, Constitutia Romaniei si o serie de tratate internationale semnate privind fortele conventionale, securitatea, etc.

   Din Pentagon Leaks, adica de la americani, rezulta ca Romania slugareste militar la ucraineni pana peste cap.
   In SUA Romania este aplaudata pentru sustinerea militara acordata de Romania Ucrainei.
   M.A.E. si Ministerul Apararii Ucrainean au declarat de mai multe ori ca Romania ajuta militar Ucraina.
   M.A.E. si Ministerul Apararii Rus au declarat de mai multe ori ca Romania ajuta militar Ucraina.

   Daca SUA, Ucraina si Rusia toate zic ca Romania ajuta militar Ucraina, clar este adevarat.

 2. Bineinteles ca nu o sa spuna si bieninteles ca o sprijina! De aceea au pus tunurile pe noi cu austeritatea si cu alte legi idioate, ca sa nu mai deschidem gura, sa intrebam pe ce au cheltuit zeci de miliarde de euro. Hrănesc cu banii nostri armatele altor state si coruptia militara din SUA pentru ca sunt lași, nu au orgoliu, nici mândrie si sunt putrezi de corupți. Isi umflă conturile din comisioanele luate pe seama României care va fi platnica jafului lăsat de acest guvern catastrofal ce ar trebui executat la Târgoviste, exact la fel cum a fost Ceaușescu, dar acela pentru nimic.

 3. Decât sa piardă timpul întrebând aceste vomitive slugi, cel mai bine ar fi să-l întrebe direct pe purtătorul de cuvânt de la Kremlin, dl. Peskov, ca ii spune documentat cum stau lucrurile cu SUBcolonia romanica.

 4. „nu vom introduce primii armele nucleare in zona!”
  (nici ciuperci nucleare)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998