CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Halucinant: ”Anaconda” – acuzata ca a sifonat nume de ofiteri acoperiti ai SRI

7 comentarii / 10786 vizualizări / 5 mai 2020

Fugarul Cristian Rizea lovește năpraznic în toate direcțiile: o altă dezvăluire din cartea sa recent lansată e în măsură să creeze imense probleme în interiorul SRI, instituție din care pare că se scurg cu lejeritate către civili numele ofițerilor acoperiți, adică una dintre cele mai grave defecțiuni care pot afecta un serviciu de intelligence.

Tocmai am vizionat cel mai recent episod din serialul meu preferat, The Blacklist. Un mafiot american de origine albaneză șantajează un agent FBI, cerîndu-i să-i pună la dispoziție un anume dosar, 432, dintr-un anume Departament 12 al serviciului. Fratele agentului îi sugerează să se conformeze, moment în care acesta explodează: ”Știi ce e Departamentul 12, Robby? E biroul unde depun rapoartele agenții sub acoperire. Știi ce înseamnă sub acoperire? Cine are numele acolo va fi ucis, doar pentru că eu trebuie să ascult de un psihopat”.
Evident că, înfruntînd orice risc, chiar al pierderii vieții, agentul nu livrează dosarul respectiv, pentru ca mafiotul să nu afle identitatea acoperiților.

În SRI se pare că nu e chiar ca în serialele de la Hollywood.

”Poate unii dintre dumneavoastră își aduc aminte de declarația pe care am făcut-o la începutul anului 2017 și preluată la vremea aceea de toată presa, aceea că ar fi foarte bine dacă PSD ar scăpa de unii ofițeri acoperiți, nominalizându-i pe Tudose, Vlase, Ciolacu și Georgian Pop! Toți au sărit ca arși declarând public, că mă vor acționa în judecată. În realitate nici unul nu a avut curajul de a mă acționa în judecată! Știau ei foarte bine ce știam și eu!” scrie Cristian Rizea, în cartea sa.

Și aruncă bomba, dezvăluind sursa informațiilor sale privind ofițerii acoperiți:

”Azi le pot spune că aceste informații îmi fuseseră furnizate de o veche cunostință de-a mea, fosta șefă a acoperiților, generalul SRI Elena Istode, și totodată un colaborator vechi și apropiat al lui Mihai Tudose, din câte am înțeles”.

Elena Istode, alias Anaconda(în foto alături de familia Rizea), a fost ea însăși șefă a acoperiților din SRI, din anumite domenii, deci știa perfect ce înseamnă divulgarea numelor acestora.
Și totuși, a vărsat nonșalant cîteva dintre aceste nume unui presupus civil, de-a lungul vacanțelor exotice petrecute pe iahtul închiriat de acesta.

Desigur, la mijloc era vorba și de o veche relație de prietenie, pentru că, mai scrie undeva, în carte, Rizea:

”Nici măcar cea care o credeam sinceră în relația de prietenie pe care o aveam, generalul SRI Elena Istode (despre care știu atât de multe lucruri pe care încă nu le-am spus…) nu m-a pus nici măcar în gardă să-mi spună să renunț la candidatură.”

Cu alt prilej, mai demult, Rizea dezvăluia presei:

„Prin soția mea am cunoscut-o pe Elena Istode, actual general SRI. Noi suntem prieteni din 2000, iar soţia mea şi cu ea au fost colege inclusiv la ASE. Au făcut vacanţe, au fost ca două surori”.

O relație de prietenie atît de strînsă încît – dacă Rizea spune adevărul – a facilitat scurgeri vecine cu trădarea din interiorul SRI.

Elena Istode ”Anaconda” a fost trecută în rezervă de către Klaus Iohannis după scandalul vacanțelor cu Rizea, după ce fotografiile cu ea pe iaht au fost publicate de către Ion Cristoiu. (Nici pînă azi ziaristul nu a dezvăluit sursa fotografiilor intrate în posesia sa, care au dus la eliminarea Anacondei din sistem.)
În lumina recentelor dezvăluiri ale fugarului, poate ar trebui rechemată de la pensie și luată la întrebări. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Jarteaua asta sekurista are PENSIE SPECIALA ?

  2. Triste rau de tot serviciile noastre, daca i-au ,,acoperit” pe alde Tudose si Ciolacu, genul de indivizi care semneaza cu degetul mare.

  3. Jartea sau jagardea ? Sau jigodie ? Sau janghina ?

  4. Servicii secrete?! Inalti ofiteri SRI si SIE?! Protectia martorilor?! Niste SRL-uri numai bune de incadrat cu toate neamurile si apropiatii pentru siguranta lor personala, cu sinecuri uriase de la buget…in ultima vreme, primele sunt privatizate pe persoana prezidentiala…Dupa modelul Pacepa, orice inalt ofiter de informatii pare „dator” cu o tradare…sa te fereasca Dumnezeu, ca tu, marunt functionar, sa dai pe gura vreo procedura interna, ori alt chitibus birocratic, benign, ca, imediat te trezesti cu proces, ori chiar condamnare pentru „difuzarea de date nedestinate publicitatii”…la noi, nu se pleaca dintr-o inalta functie cu mana goala..niste dosare, niste liste, ceva inregistrari, ca Talpes, ca Basescu, nici Coldea nu e departe, doar ca n-a venit inca vremea…Metastaze…
    P.S. Am inteles, Ciolacu, Tudose, Georgian Pop…dar, Grindeanu ce cusur are (s-ar putea sa fi fost la alta sectiune si sa nu fi aflat Anaconda…), sau Firea, Stanescu?! oricum, Ciolacu lucreaza numai in interesul lui Iohanis, parca l-a ales personal sa fie si mai urat si mai gras si mai prost…cel putin asa pare…

  5. Deci Rizea o dă în primire pe partenera de vacanțe! Daca se mai îndoiește cineva ca un grup din sri incearca sa faca un fel de noaptea cuțitelor lungi apăi atunci să se predea la Obregia singur!

  6. Cine stă să asculte prostiile lui Rizea?

  7. Pentru varsta ei este destul de sculativa

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998