CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Halucinant: apa din Bucuresti, de 50 de ori mai scumpa decit cea din Arabia Saudita

7 comentarii / 10290 vizualizări / 14 octombrie 2015

O glumă celebră spunea că, odată importat în Sahara, comunismul ar fi sfîrșit prin a provoca o criză de nisip. Comunismul a sucombat de mult, iar România nu e Sahara, cu toate acestea, apa de băut e mai scumpă în București de zeci de ori decît în Arabia saudită, țară deșertică.

Dezvăluirea incredibilă aparține deputatului PSD Dan Tudorache, într-o declarație parlamentară:

”Preţul apei în Bucureşti era în anul 2000, în contractul iniţial cu Apa Nova, de aproximativ 0,2 lei m3 şi trebuia ca până în 2015, deci până în anul acesta, să scadă la aproape jumătate. Ce s-a întâmplat în realitate? Preţul apei a crescut de mai multe ori. Apa potabilă este de 5,75 lei m3; tariful pentru canalizare este de 1,28 lei/m3. Vi se pare mult? Apa potabilă a ajuns foarte scumpă în Bucureşti, mult mai scumpă decât în Arabia Saudită, unde este 0,03 dolari/m3; în Cuba – 0,04 dolari/m3 sau în Italia, 0,5 euro/m3”.

Tudorache spune că incredibilele costuri se datorează PNL și, în special, liberalului Vlad Moisescu:

”Ce ne dovedesc acum şi procurorii DNA în dosarul Apa Nova, privatizarea nu este numai despre sufletul PNL, ci despre buzunarul şi trezoreria PNL şi, desigur, despre trezorierul PNL Vlad Moisescu, principalul suspect în dosarul Apa Nova(…) Apa Nova s-a folosit de sistemul corupt pe care l-a construit împreună cu trezorierul PNL, pentru a nu respecta angajamentele contractuale, care o obligau să modernizeze şi să extindă sistemul de apă şi de canal din Bucureşti. Ştim cu toţii cât este de proastă apa la robinet, în Bucureşti. Privatizarea nu a adus cu sine creşterea calităţii serviciului, ci creşterea preţului, profitul de sute de milioane de lei pentru corporaţie, costuri de sute de milioane pentru bucureşteni. Dar, oare, cât a fost şpaga aici? ” se întreabă, retoric, deputatul, care mai spune că, dacă PSD cîștigă alegerile din București, va rezilia contractul cu Apa Nova ”ca un exemplu pentru orice corporaţie care calcă în picioare legile şi interesele cetăţenilor pentru a face profit cu orice preţ”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. bai , japita pesesdista infecta, oprescu si majoritatea psd nu sunt vinovati deloc? ca ei au marit impreuna cu moisescu pretul, cretinule pesedist!

  2. Este doar un gunoi, scos de un gunoi. E doar o promisiune electorala, adica o vrajeala, adica un gunoi, venita din partea unui partid politic de varf in Romania, adica din partea unui gunoi, prin gura unui membru de partid, adica printr-un gunoi. P.S. Apa la robinet e jegoasa pentru ca nu ti-a schimbat administratorul tevile de zeci de ani, nu pentru ca ar veni ea murdara. Eu stau la curte si va asigur ca am apa foarte curata la robinet. Dar trebuie sa zica si ei ceva, sa dea si ei o promisiune, doar nu or sa zica „vrem sa ii inlocuim pe spagarii si hotii lor cu spagarii si hotii nostri”!

  3. vedeti prostilor daca va inchinati la oase de morti cu sutele de mii?…vedeti daca traiti in evul mediu?…nu sunteti in stare sa-i aruncati la tomberonul de gunoi pe cretinii ciobani care va conduc?…asta-i soarta voastra, fiti dobitoci pe mai departe si lasati-va condusi, dar mai ales, votatii mereu pe ce-i care v-o trag…

    • Vorba lui „Un Roman”: prostimea se cearta asupra cui e vinovat. Evident ca toti sunt niste gunoaie dar au fost alesi de un numar imperionant de prosti instigati de alte gunoaie (care-si sustin, aici sau prin reteaua de face-book, optiunea politica!). Iar idea traznita a lui „bucurestean” ca administratorii trebuie sa schimbe tevile din blocuri se vede, de la o posta, ca e gandirea unui … bucurestean get-beget! In articol se vorbea, in principiu, despre pretul apei si doar in subsidiary despre calitatea ei. Poate ca la tine s-or fi schimbat de curand tevile de la canalizare generala (traiesti la casa, probabil la vila, in vreun cartier de fitze, unde canalizarea e noua si e facuta pe banii tuturor bucurestenilor de la bloc ca sa te simti tu, si alti grasani care traiesc la vila, bine, din bani castigati (cum altfel?!) in mod cinstit!!!

  4. […] Sursa articolului: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998