CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Halucinant: CSAT ii blocheaza analizele medicale lui Basescu

0 comentarii / 1958 vizualizări / 13 aprilie 2010

Traian Băsescu a făcut luni seara dezvăluiri spectaculoase care relansează scenarita despre problemele de sănătate pe care le-ar avea, mai ales că spusele președintelui ridică mari semne de întrebare, dacă nu chiar de exclamare vizavi de felul cum funcționează instituții de prim rang ale statului.

Pe 12 martie, Inpolitics analiza imaginile proaspăt plasate pe siteul președinției după vizita oficială în Japonia, în care șeful statului apărea, în mod straniu, fără verighetă, deși la manifestările din zilele precedente o avusese. La vremea respectivă, speculam că o posibilă explicație ar fi fost efectuarea unui examen de tip RMN la o clinică niponă, mai ales că înaintea vizitei se vehiculaseră în mediile politice și de presă informații că șeful statului ar vrea să profite de vizită pentru a-și căuta de sănătate. Cum se știe, înaintea unui asemenea examen pacienților și se cere să își dea jos bijuteriile de orice fel, întrucît influențează negativ examenul. Iată că o declarație făcută aseară, la emisiunea ”Nașul” de la B1TV, relansează spectaculos teoria bolii prezidențiale, pentru că președintele declară, nici mai mult, nici mai puțin, decît că se află în imposibilitatea de a-și face un examen tip RMN pentru că…nu are unde, și asta din cauza unei decizii a CSAT. ”Uite, o să vă fac o mărturisire, dar nu vreau să jignesc pe nimeni, dar eu aş fi foarte bucuros să fac publice rezultatele vizitei mele medicale, pe care le am până la stadiul la care am reuşit să o fac. Domnule, trebuie să văspun: spitalul care, prin hotărâre CSAT, trebuie să cate de sănătatea preşedintelui are RMN-ul ăla defect şi până îi vin piesele nu-mi poate termina vizita medicală”. Băsescu a explicat, totodată, că, din cauza unei decizii a CSAT, nu poate merge pentru examenul respectiv decît la acel spital: ”Acolo a stabilit CSAT-ul, acolo am stabilit în CSAT, acolo trebuie să mă duc” a spus președintele. ”l a completat: ”Da, mi-au făcut un tomograf, nu ştiu care, cel care îţi face – la cap, la plămâni, la nu ştiu ce şi mai este un aparat… Că la mine o vizită medicală nu durează. Îţi ia astăzi sângele, vin rezultatele la sânge şi urină şi ce mai e… şi abia pe urmă te bagă prin toată comisia aia de 13 medici. Deci, durează vreo şase ore o vizită medicală. Raportul mi s-a făcut, dar mai trebuie făcut şi acest control, cu RMN-ul ăsta, să fie completă vizita medicală”. Băsescu a conchis, sec, că își va finaliza vizita medicală abia ”cînd se va repara”. Dezvăluirile președintelui sunt, cum spuneam, ieșite din comun, pentru că din ele rezultă că sănătatea sa stă la mîna unui singur spital din țară, iar ceea ce poate face orice român, un banal examen RMN, îi este interzis șefului țării pentru că așa vrea CSAT, condus, se știe, tot de președintele țării. O asemenea situație poate ridica mari semne de întrebare chiar și acelor persoane care nu cred în ruptul capului că Băsescu ar avea probleme de sănătate, pentru simplul fapt că președintele furnizează publicului o explicație cel puțin bizară pentru faptul că nu e cu analizele la zi.

Afecțiuni pentru care este obligatoriu examenul RMN
Prezentăm mai jos lista afecțiunilor în care este necesară efectuarea unui RMN și care demonstrează că, în absența acestuia, șeful statului poate fi suspectat de nenumărate boli mai mult sau mai puțin grave:
– Leziuni inflamatorii, infectioase sau tumorale ale creierului, hipofizei si urechii interne
– Hernie de disc
– Boli inflamatorii sau tumori ale coloanei vertebrale
– Explorarea vaselor de sange (artere si vene) in special cele cerebrale, dar si pelvine sau periferice – angioRMN
– Explorara tumorilor gatului, plamanilor si mediastinului (spatiul dintre plamani)
– Boli rectosigmoidiene, fistule rectale , anale
– Boli ale ochilor – tumori
– Diagnosticul traumatismelor articulare ale genunchilor, umerilor, cotului, pumnului, soldului, etc
– Inima – boli valvulare, boli ischemice, tumori, pericardite, anevrism de aorta
– Boli ale organelor abdominale
– Ficat, splina (este similar cu examenul CT) si cai biliare – prin colangio RMN
– Rinichi
– Pancreas
– Boli ale organelor pelvine – organele genitale feminine si masculine – uter, col, vezica urinara, prostata. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998