CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Halucinant: cum si de ce chiuleste ministrul Voiculescu din sedintele de guvern

1 comentariu / 2696 vizualizări / 1 aprilie 2021

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se confruntă cu un nou scandal de proporții maxime, care pornește de la o situație absolut stupefiantă și cu posibile consecințe extrem de grave: ministrul refuză cu regularitate să își prezinte în ședințele de guvern proiectele de acte normative, lăsînd sarcina, în afara legii, pe seama secretarului general al ministerului. De aici, o plîngere în justiție depusă de un prestigios ONG din domeniul sănătății la Curtea de apel București.

Concret, Asociația Suport Mastocitoză România, al cărei obiectiv este ajutorarea suferinzilor de o boală rară, mastocitoza, a depus la Curtea de Apel București o plîngere în contencios administrativ pe adresa Ministerului Sănătății. Prin demers, se solicită furnizarea oficială de informații privind derularea ședințelor de guvern – mai exact înregistrările video ale acestora -, pornind de la informația că ministrul Vlad Voiculescu nu își susține propriile proiecte de acte normative și lasă asta, ilegal, pe seama secretarului general al ministerului, Nicoleta Rusu.

De menționat că legea privind organizarea și funcționarea guvernului prevede la art. 51: ”În cazul în care ministrul, din diferite motive, nu îşi poate exercita atribuţiile curente, va desemna secretarul de stat care exercită aceste atribuţii, înştiinţându-l pe Primul ministru despre aceasta”.

Reprezentanții asociației au remis azi un punct de vedere solicitat de Inpolitics pe acestă temă:

”Demersul nostru a pornit de la anumite informații difuzate pe Facebook și dispărute misterios ulterior, mai apoi confirmate și din alte surse, din care rezulta ceva greu de imaginat, anume faptul că ministrul Sănătății iese pur și simplu din ședințele de guvern în care ar trebui, conform normelor de tehnică legislativă, să își prezinte și să își susțină diverse proiecte de acte normative. În timp ce domnia sa stă pe culoarele guvernului, proiectele sunt susținute în ședință de secretarul general al ministerului, în disprețul legii care prevede că ministrul poate fi înlocuit doar de secretari/subsecretari de stat. Acest mecanism încalcă normele legale ale solemnității procedurale și poate duce, efectiv, la anularea în instanțe a unor Hotărîri de Guvern propuse de minister. Vă dați seama că nu e un gînd reconfortant pentru noi, ca asociație, să știm că unele HG-uri care ne privesc pot fi oricînd anulate în instanță pe motiv de nerespectare a procedurilor. Aici vorbim de o problemă extrem de gravă, în opinia mea, pentru că dl.ministru Voiculescu poate pleca mîine-poimîine de la minister, dar în urma sa vor rămîne aceste vicii de procedură care, oricînd, vor putea constitui temeiul unor plîngeri și cereri de anulare în justiție a unor acte normative. Nu îmi dau seama în acest moment dacă atitudinea ministrului Sănătății are motivații aparte sau efectiv este dezinformat, ori chiar ”lucrat” de proprii subalterni” se arată în răspunsul asociației.

Între actele susceptibile de a fi anulate din cauza viciilor de procedură, liderii asociației enumeră și recenta HG 348/2021 care stabilește noile restricții din pandemie, intrate în vigoare în week-end. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Prostovanul ăsta s-a făcut de cacat singur. Dacă ar fi chiulit tot timpul ar fi fost în avantaj. Ca orice progenitură de cioban securist prost, gura lui a început să vorbește. :))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998