CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Halucinant: Daea spune că agricultura română a pierdut 3 miliarde de euro pe mîna Ucrainei

17 comentarii / 4245 vizualizări / 23 martie 2023

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut afirmații șocante în această seară, la Antena 3, el susținînd că, din calculele pe care le-a făcut legat de pierderile suferite de agricultorii români din cauza situației din Ucraina, aceștia ar trebui să primească de la UE suma de 3 miliarde de euro.

”Eu am calculat pierderea totală a fenomenului agricol din România la aproape 3 miliarde de euro, dar fondul de criză general al UE are doar 450 milioane de euro, așa că s-a alocat pentru agricultură doar o sumă foarte mică, de 56 de milioane de euro” a spus ministrul.

României, amintim, îi revin doar 10 milioane de euro din bani europeni, mult mai puțin decît Bulgaria, căreia i s-au alocat 16 milioane de euro.
Luna trecută, Mircea Băluță, președintele Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal declara, tot la Antena 3, că „Sumele care sunt vehiculate la ora actuală sunt total insuficiente pentru România. Suma vehiculată trebuie să fie de cel putin 200, poate 400 de milioane de euro, pentru a asigura un venit sigur fermierilor, astfel încât să depășească acest moment de criză. Până acum, suma propusă este de 50 de milioane de euro, e un nimic”.

De la 400 de milioane de euro la 3 miliarde e o diferență uriașă, la fel ca și de la 3 miliarde, cît ar fi pierdut România, la 10 milioane, cît i-a livrat Comisia Europeană. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Petre Daea nascut la 2 noiembrie 1949, Șișești, Mehedinți, România. Adica, are 74 de ani .
  Omul este expirat.
  La aceasta virsta multi au ingrasat deja pamintul Patriei.

  • Nu sunt „expirati” neaparat toti cei de peste 70 de ani. Unii sunt chiar foarte maturi si lucizi. De data asta ai gresit, desi ai dreptate in general in ceea ce spui.

 2. Nu este halucinant ci este real! Astazi guvernul Ciu-Cio a mai alocat catre Ucraina un ajutor de urgenta constand in alimente de la rezerva noastra de stat. Adica ne secătuim si rezerva, ne distrug agricultura, Delta Dunării a luat-o naiba, le dăm combustibili tot de la rezerva, le dăm bani sa stea in tara noastra, sa aiba case, gradinite, transport gratuit, si orice altceva mai pocnesc din degete, ca sa nu cumva sa sufere. In schimb, noi, cetateni ai acestei țări, putem sa suferim, putem sa suportăm si preturi mari la alimente si combustibili, putem sa mâncăm si cerelalele lor OMG si infestate, putem sa suportăm orice. De ce? Cine naiba sunt ei? Carne românească a mai văzut cineva pe undeva? Si zootehnia este la pământ. Politica agricolă a guvernului este dezastruoasă. Au innebunit cu Ucraina si cu UE. Sa plătească Cargill aceste despagubiri fermierilor nostri. Daea sau orice alt ministru nu va putea face nimic daca asta e politica de partid. Atat timp cat PSD nu revine la realitate si nu constientizeaza dezastrul intern din cauza politicii externe idioate pe care o are, o vom tine tot asa. De ce in Ungaria nu sunt aceste probleme?

 3. Intr-o tara de carpe, incepand cu carpa turist si terminand cu carpa din ultimul catun, Romania a ajuns o carpa cu care se sterg la fund toti. O tara care putea fi o perla, a ajuns umilita si dezonorata din cauza carperor care se perinda la asa zisa guvernare de peste 30 de ani.

  • Livia, roaba Domnului, smereste-te si accepta-ti statutul. Romania este o tara prea mica pentru a insemna altceva la masa marilor puteri. Ceea ce deplangi dumneata este o stare de fapt a romanului de rand. Demnitate si onoare? Cine, unde, când? Au fost câteva răbufniri trecătoare în istorie care apoi au fost diabolizate si incriminate cu vehementa de dusmanii acestei natii. Nu uita ca Ion Antonescu a fost un criminal care a indraznit sa redobandeasca teritoriile romanesti rapite de URSS si ajunse acum teritorii ale Ucrainei. Nu uita ca Romania ajuta Ucraina sa redobandeasca teritoriul Crimeei adjudecta de Rusia dar nici nu se gandeste vreun moment sa retrocedez teritoriile romanesti ocupate.
   Ramai roaba Domnului pentru ca asa te vrea toata lumea. Asa am ajuns toti robii domnilor care ne conduc. Acesti domni sunt adevarati Dumnezei intanginbili. Sunt domnii decorati si adorati de ierarhia bisericeasca la vreo festivitate religioasa. Carpele de la guvernare ar trebui judecate pentru tradare nationala si duse la Canalul Bucuresti-Dunare. Dar n-are cine s-o mai faca. Au avut ei grija!!!

   • Ascunzi adevărul spunând că Ucraina a primit teritoriile noastre de la altcineva, diversionistule vrăjitor. Ea le-a răpit de la început, cu soldaţii ei sovietici. A fost în primul rând pofta şi proiectul ei, chiar dacă era şi membră a URSS, impunându-şi la Kremlin voinţa prin LazarKaganovici, regele evreu ucrainean al Uniunii Sovietice, care l-a lichidat pe Stalin când acesta a devenit incontrolabil şi şi-a pus apoi omul la putere, pe Hruşciov, format tot în Ucraina.

   • Teoretic, Ucraina şi Rusia erau egale în Uniunea Sovietică, restul republicilor fiind de rangul 2, dar la ONU Ucraina sovietică se reprezenta separat, ca putere egală cu restul întregii Uniuni Sovietice.
    Şi la conducerea Uniunii Sovietice, „ucrainenii“ au fost singuri stăpâni sau sforari pâna la moartea lui Brejnev, fie, mai întâi prin evreul Lazar Kaganovici, dirijorul lui Stalin şi apoi al lui Hruşciov, fie prin „Dnipropetrovsk Mafia”, mafia sovietică din Ucraina, mafie preponderent uraineană, evreiască şi mai puţin rusă. Tot din Dnipropetrovsk şi de la mafia locală de acolo a venit şi puterea şi bogaţia oligarhului evreu Igor Kolomoiski, „patronul lui Zelensky”, criminalul Kolomoiski fiind guvernatorul Dnipropetrovsk Oblast, el creând „miliţiile” private care i-au atacat şi ucis pe etnicii ruşi – inclusiv pe copiii ruşi – din regiune, după 2014.

    • Mai termina bai cu logoreea ta inutila. Cine crezi ca-ti citeste aberatiile tale mai lungi decat articolul la care comentezi?

     • Cumva te deranjeaza adevarul, iti strica „misiunea”?

 4. Şobolanul travestit sub zeci de chipuri, acum zicandu-si „Robul Domnului”, care subminează ca un nenorocit tot ce este naţional, dar şi Biserica, unde se îndreaptă cu precadere ura lui diavolească fără de margini, încercând să semene lehamite şi deznădejde în oameni, roade continuu aici, şobolanul fiind fără altă treabă pe lume, desi s-a pretins preot si teolog.

 5. Parca Cornel Dan Niciolae l-a denuntat ca este si agent de serviciu secret.Nu cumva esti tu?

  • Eşti obsedat de câte unul şi de altul, Salivică, deraiatule? Patriarhul Daniel ce-ţi mai face? Îl mai cauţi la dos de mirosuri ca să faci dovada că nu-i sfânt?

 6. Oamneii liderului sovietic Leonid Ilich Brejnev «…au crescut împreună, au muncit, au servit în armată, apoi împreună înaintează în serviciu, se ajută reciproc. Brejnev avea și prieteni apropiați, pe care i-a ajutat și pe care s-a bazat. Unii dintre ei au început să lucreze cu el la Dnepropetrovsk. Clanurile în politică – un fel de „mafie” politică, sunt construite pe principiile comunității, a legăturilor de familie sau a intereselor economice. Erau surprinzător de puțini moscoviți în guvernul central, în guvern și în aparatul Comitetului Central. Tonul a fost dat de provinciali aserți din diferite clanuri. Acesta nu a fost un accident, ci rezultatul unei politici de personal bine gândite.
  Leonid Brejnev avea o „mafie din Dnepropetrovsk”. Mihail Sergheevici Gorbaciov avea un „clan Stavropol”. În epoca sovietică, Ucraina s-a dezvoltat în primul rând pentru că toate afacerile erau conduse de mafia Dnipropetrovsk. Brejnev era cunoscut ca un om de familie grijuliu, a menținut relații cu mulți prieteni și compatrioți din Ucraina, din Dnepropetrovsk. Nu i-a uitat niciodată și i-a plasat pe posturi importante…: în Moldova, Kazahstan, Moscova.
  Adevărata putere venea de la „clanul Dnepropetrovsk”, care l-a inclus pe Leonid Brejnev însuși, pe președintele Consiliului de Miniștri al URSS NA Tikhonov, secretarul Comitetului Central pentru Apărare, AP Kirilenko, șeful Departamentului General și secretarul Comitetului Central KU Cernenko, primul secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist din Ucraina V. Șcherbitsky, directorul general al Comitetului Central al PCUS GSPavlov, vicepreședintele Consiliului de Miniștri al URSS IVNovikov, ministrul Afacerilor Interne N. Shlokov, prim-vicepreședintele URSS KGB GK Tzinev, secretarul general adjunct AI Blatov, șeful Secretariatului secretar general GE Tsukanov și mulți alții.»
  Mai departe pe:
  https://www.globalsecurity.org/military/world/russia/brezhnev-dnepropetrovsk-mafia.htm

  • Mai taie din gargara. Nu intereseaza pe nimeni si plictisesti.

   • vorbeşte doar pentru tine şi bagă-ţi şi-un deşt în tur şi apăi sugel‚ tontule.

 7. Ba pe mine ma intereseaza si nu imi amintesc sa-ti fi dat aprobare sa vorbesti in numele meu.

 8. Dae e expirat. În schimb Bideu e la apogeul inteligentei și creativitatii!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998