CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Halucinant: ”reformatoarea” TVR a confundat High-Definition cu Hunedoara

0 comentarii / 481 vizualizări / 6 iunie 2010

Recordul de ignoranta detinut de Elena Udrea, de cind cu presedintele Norvegiei, a fost spulberat de Raluca Turcan, care a demonstrat, in Comisia de Cultura a Senatului, ca nu are nici cea mai vaga idee cu ce se mananca televiziunea, confundind High-Definition cu …Hunedoara.

Saptamana trecuta, in timpul dezbaterilor la modificarea legii de functionare a TVR, in Comisia de Cultura a Senatului, cu participarea presedintelui comisiei similare de la Camera, Raluca Turcan, venita sa isi sustina propunerile de modificare a legii TVR, dar si a presedintelui TVR, Alexandru Sassu, s-a petrecut un incident de-a dreptul socant, de ris, daca nu ar fi, mai degraba, de plins. (rebuie spus ca, intrucit sedinta in cauza s-a tinut, in mod neobisnuit, cu usile inchise, informatia ne-a parvenit cu intirziere, ceea ce nu o face mai putin importanta). Mai precis, in cadrul dezbaterilor, Raluca Turcan si-a stupefiat colegii intrebind, pe un ton iritat, pentru ce a fost nevoie ca TVR sa infiinteze un post la Hunedoara: “De ce domnilor, imi puteti explica si mie de ce are nevoie Romania de un post TV Hunedoara, chiar asa am ajuns?”. Surprins, Alexanderu Sassu a incercat sa ii explice ca nu exista un asemenea post, ci doar un studio teritorial la Deva, numai ca Turcan o tinea una si buna pe a ei: de ce exista TVR Hunedoara? Abia intr-un tirziu, membrii comisiei au realizat ca Turcan se referea la postul TVR HD, ale carui initiale seamana, e drept, cu abrevierea oficiala a judetului Hunedoara, dar inseamna, in realitate, High-Definition, adica televiziune cu o calitate superioara a sunetului si a imaginii. Interventia pedelistei a starnit amuzamentul senatorilor, fapt care, potrivit unor surse din comisie, a facut-o pe Turcan sa roseasca asemenea unui rac foarte bine fiert. De asemenea, dupa gafa incredibila, pedelista a lasat-o mai moale si s-a marginit sa taca malc tot restul sedintei. Mentionam ca, potrivit normelor europene existente in domeniu televiziunii, pana in 2012, SRTV trebuie sa transmita, integral, in sistem HD. (Razvan Gheorghe)

UPDATE: Pentru respectarea adevărului, facem o mică rectificare, grație unor noi informații care ne-au parvenit: dialogul Ralucăi Turcan nu a fost purtat cu Alexandru Sassu, care nu dorește să mai participe la ședințele comisiei pe tema legii TVR, ci cu membrii comisiei, cei care, de altfel, ne-au și confirmat autenticitatea incidentului mai sus relatat.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998