CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Halucinant: SRI se laudă cu un departament care poate convinge oamenii să acționeze împotriva voinței lor

34 comentarii / 11060 vizualizări / 16 iulie 2023

Fanii legendarului roman/film ”Candidatul manciurian” despre fiul unei familii importante din politica americană căruia i-a fost spălat creierul prin tehnici speciale pentru a deveni asasin al Partidului Comunist, vor primi cu satisfacție, probabil, o informație incendiară livrată public de generalul de brigadă SRI Anton Rog, șeful departamentului Cyber Security din serviciu.

Mai precis, într-un interviu acordat zilele trecute platformei educaționale Stakeborg Academy, generalul a dezvăluit nici mai mult, nici mai puțin decît că SRI deține un departament specializat în manipularea oamenilor, pînă la punctul la care îi determină pe aceștia cu lejeritate să facă lucruri pe care în mod normal nu doresc să le facă.

”Avem un departament extrem de performant care se ocupă de un concept care se numește inginerie socială” a spus generalul Rog.

Pentru cei mai puțin familiarizați, Inpolitics precizează că ingineria socială este, în contextul securității informațiilor, manipularea psihologică a oamenilor pentru a efectua unele acțiuni sau a divulga informații confidențiale. Cambridge Dictionary spune că „ingineria socială reprezintă controlul sau schimbarea artificială a grupurilor din cadrul societății”. Alte surse vorbesc despre faptul că ea este o disciplină aplicată în cadrul științelor sociale și se referă la eforturile de a influența atitudinile și comportamentele sociale pe scară largă, de diferite entități, fie de către guverne, mass-media, grupuri private sau chiar de către persoane, pentru a produce caracteristici dorite într-o populație/grup țintă.

Revnind la declarațiile lui Rog către intervievatorul de la Skateborg:

”Pe scurt, peste o lună, noi putem să te determinăm, printr-un link, printr-un SMS, printr-un smishing (un atac de inginerie socială care utilizează mesaje text mobile false pentru a păcăli oamenii să descarce programe malware, să partajeze informații sensibile sau să trimită bani infractorilor cibernetici n.n.), printr-un telefon pe care ți-l dăm, să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva voinței tale. Da?
Asta înseamnă ingineria socială: să te determinăm să faci ceva ce tu în mod normal nu vrei să faci. Și, cum să îți spun, să îl faci cu plăcere și să îți dorești să faci treaba asta. Aici e frumusețea. Și ca să vă spun: am testat asta pe colegi de ai noștri. Un șef de al nostru din trecut căruia i-am raportat noi ce și cum, așa cum raportează militarii, a zis că ”nu există așa ceva”. ”Bine domnule!”. L-am lăsat o săptămînă, am studiat un pic ce îi plăcea să facă în timpul liber și i-am oferit un abonament pentru un tur cu Ferrari. Și trebuia să ne dea numărul de telefon, CNP și toate astea. Ni le-a dat și după aia i-am dat SMS înapoi, ”mulțumim, o să vorbim la Ferrari să vă dea și turul”. A zis ”bă, voi sunteți nebuni la cap”. ”Știm”” a mai spus Rog.

”Deci ingineria socială în domeniul cyber security, mai ales în punerea în aplicare a mandatelor de securitate națională, joacă un rol important, crucial. Ce înseamnă punerea în aplicare? Înseamnă că (atunci cînd n.n.) oameni sau sisteme hotărăsc să fie intruzivi (care pătrunde și se consolidează în interiorul a ceva n.n.), să facă acțiuni care se transpun în amenințări la securitatea națională, noi monitorizăm toate astea, aflăm de la parteneri, de la resurse umane, le descoperim, facem o solicitare la parchetul general, la ÎCCJ și un judecător decide într-un final dacă ce prezentăm noi acolo are suficiente probe astfel încît să ne dea un mandat de securitate națională în baza căruia noi să-i restrîngem drepturile constituționale, adică să fim intruzivi cu el, în toate felurile, pe sisteme, pe dispozitive, să ne folosim întreaga capacitate pentru a sustrage date de la el pentru a elimina acea amenințare. În astfel de situații, cînd tehnologic nu avem top of the top (cel mai performant echipament n.n.), pentru că noi suntem România, nu SUA, Marea Britanie ori Israel, folosim foarte mult ingineria socială, complementar la poveștile astea. Echipa asta (din SRI n.n.) e extrem de creativă, de-a dreptul nu sunt sănătoși la cap”.

Întrebat de intervievator, în glumă, dacă nu cumva și întrebările sale i-au fost induse prin manipulare psihologică, generalul Anton Rog a răspuns, amuzat: ”Nu e o ședință de mentalism”.

Marea întrebare, de aici încolo, nu e cît de eficient e departamentul SRI deconspirat de generalul Rog în stoarcerea de informații a infractorilor.
Ci în ce măsură tehnicile respective nu ar putea fi folosite de serviciul secret în manipularea civililor de rînd, în numele anumitor interese.
O întrebare cît se poate de legitimă, în condițiile în care în România, se știe, controlul parlamentului, al societății civile, al presei în privința serviciilor secrete este cvasi-nul.

Ingineria socială este o ramură extrem de controversată la nivel mondial, considerată mai degrabă ca ceva negativ și periculos, iar despre cei din echipa din SRI aflăm de la Rog că ”nu sunt sănătoși la cap”. În traducere, gata să încalce orice limite?

Dzvăluirile generalului SRI Anton Rog: un moment bun să ne panicăm? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

34 Comentarii

 1. Nu s in stare sa apere interesele tarii in cele nai elementare situatii,niste băsinosi care si dau importanta. Nu fac nimic ptr România,si vin acum cu sf uri de doi bani. Leprele care sunt in fruntea tarii,canalul Bâstroe,si multe alte mizerii de ce nu au fost rezolvate? Cum s a putut ca doi tradatori de tara sa ajunga la conducerea acesteia: KWJ si Aurescu?

  • Ceea ce spune SRI-ul că face oamenilor încalcă nu numai dreptul la apărare universal, ci şi Constituţia României, condamnându-i – cu ajutorul judecătorilor racolaţi şi aserviţi -, în lipsă, în secret, în maxim 1 oră, în timp ce oamenii îşi pierd ani de zile prin instanţe şi adesea tot nu îşi mai văd dreptatea, mulţi sfârşind distruşi („te vom distruge“ fiind şi o sintagmă pe care SRI le-o mai adresează unora dintre noi, când îşi dă masca jos, şantajându-şi direct ţintele). SRI îţi obţine nu numai condamnarea fără să ai habar, dar te şi pedepseşte pe baza mandatului judecătoresc, prin „inginerie socială“, tot fără să ştii ce ţi se întâmplă şi de ce ţi se întâmplă numai nenorociri.

 2. uite cine e nevestica:
  ROG Lucia Tatiana – Judecător – Înalta Curte de Casație și … – ICCJ

  • ” un moment bun să ne panicăm? ”
   -nu,
   poate panica v-a fost indusa de catre gen. Rog/SRI.

  • Solicitarea făcută de Don’ Gheneral sper să nu fie soluționată de soața sa…

   • Sotia “la don’ gheneral” l-a condamnat si l-a bagat pe Dragnea la puscarie… asa ca omu’ s-a simtit dator sa vina sa-i ceara lui Hellvig – fix pe treaba asta! – un post mai frumos! – pe care nu l-a primit, ce-i drept, ca niciunul intreg la cap nu l-ar pune pe altul, pe functie, doar ca e TICALOS!

 3. Isi inchipuie ca fut, dar doar… maniPuleaza.
  Esti un jeg sa faci si sa relatezi ca faci asa ceva.
  Ce e aia ”nu sunt sănătoși la cap”? Mars, labagiilor bolnavi.

  • Panica este o senzație bruscă de frică, care este atât de puternică încât să domine sau să prevină rațiunea și gândirea logică, înlocuind-o cu sentimente copleșitoare de anxietate și agitație frenetică, în concordanță cu o reacție animală de luptă… Wikipedia (Engleză)

   „frenetică”

 4. Trebuie să fii deja pe jumătate descreierat să şi relatezi aşa ceva.
  Luaţi idioţii de la butoane !

 5. Păi ce operațiune secretă mai este cea pe care o deconspiri? Este doar o tehnică de manipulare ordinară ca și cea cu ascultatul telefoanelor. Ajunseseră românașii să se teamă să mai vorbească chestii la telefon că sunt ascultate de SRI. Pistol cu apă. Dar care ține la fraieri.
  În mod normal, pentru așa declarații privind manipularea indivizilor cu inginerii sociale, Rog trebuia dat afară din SRI. El justifică modul în care SRI va manipula viitoarele alegeri.

  • Deranjează doar anul 2020 când au intrat AUR şi Şoşoacă în Parlament.
   Gruparea USR-rezist are binecuvâtarea SRI, cum zicea Alina Mungiu-Pippidi ?
   Oricum avea binecuvântarea ambasadei SUA şi a clanului Soros, care şi-au pus si şef la SRIin persoana lui Hellvig.

 6. Gura pacatosului, adevar graieste.

 7. Generalul Rog tocmai a dezvăluit public faptul că a pus bazele unui GIO cu probleme de sanatate mintala: ”de-a dreptul nu sunt sănătoși la cap”. I-a controlat vreun psihiatru? Cine hotaraste ca acel Departament cu indivizi ce sunt bolnavi mintal (din moment ce ”nu sunt sănătoși la cap”) sa lucreze o persoana aleasa de ei ca ”tinta”. Daca, la un moment dat, tinta aleasa este chiar Presedintele Romaniei??? Generalul Rog tocmai a dezvaluit activitatea infractionala de atac concret la securitatea nationala Romaniei savarsit de un Grup Infractional Organizat din cadrul SRI. Rog nu a precizat cine ii da lui mandat sa ”lucreze” informativ acea persoana denumita generic ”TINTA”?
  De fapt, generalul Anton Rog se viseaza adjunctul SRI in locul lui Ciocirlan care, potrivit celor bine informati, isi va lua zborul.

 8. Problema este ca o fac cu multi bani de la BUGETUL DE STAT, iar efectul este marginal,in mod normal ar urma dupa aceste dezvaluiri o ancheta parlamentara si trecerea in viata civila(cel putin) a domnului Rog

 9. Securila…..ba subumanule sionist….

  sa vezi ce-o sa sapi la morminte pentru mascaricii regimului Joiannis.

  IMPOTRIVA VOINTEI TALE

 10. Fecalul general de rigola, Rog, mananca maro. Hai desteptule, stii cine sunt? Ma urmaresti. Hai indruma-ma sa fac ceva. Ce vrei tu. Cu o singura exceptie, general imputit: nu o sa mictionez cu botla pe serei la comanda. Pentru ca o fac in fiecare zi. Sictir, leprelor!

 11. SRI stă de strajă Țării cu devotament și inteligență rafinată. Bravo, Generale!

  • jegule.

  • sobolane de subsoluri

 12. „Nu e chiar o gluma.Vezi Cambridge Analytica cu Brexitul si alegerile din SUA.Totusi cred ca indiferent de gradul de manipulare ramane de baza afirmatia lui Stalin, citez aproximativ,”conteaza cine numarar voturile nu cine voteaza”.Vezi alegerea lui Basinescu ajuns pres.peste noapte.

 13. Nu are rost sa ne panicam, practic dl. general confirma ca SRI este instrumentul prin care factorul extern tine poporul roman in genunchi si cu nasul in tarana. Nu cred ca dl. general are probleme de constiinta privind juramantul militar depus…

 14. Dacă un prostalan ca asta a ajuns general este vai și amar de haina militara dar și de siguranță tarii. Pe lângă faptul ca da pe goarna o activitate a unui serviciu secret, da și dovada ca, din necunoaștere a Constituției, pe care a jurat sa o apere, încalcă drepturi fundamentale ale cetatenilor. Vezi bai prostalane ca la art 29, care consacra libertatea conștiinței, scrie ca libertatea opiniei nu poate fi îngrădit sub nici o forma. Asa ca colegii tai (cacofonie voita) de la structura de apărare a Constituției trebuie sa te dea urgent pe mana procurorilor iar toată șandramaua voastră trebuie închisă si data cu var și tămâie.

 15. Astia nu au reusit sa convinga populatia României sa se intzepe antiGuvid si se lauda acum ca ne pot convinge sa actionam impotriva vointei noastre

 16. Omul știe de spune. Johannis credeți că din întâmplare a avut 65% în 2019?

 17. Cu ce manipulari si prosteli de zombii se ocupa teroristii securisti paraziti tortionari bolnavi psihici!!! La comentarii romanii ii desfiinteaza pe acesti idioti de securisti!

 18. Prosteala teroristilor militeni securisti tortionari cu mascarada si escrocheria carcalac ca sa sifoneze bani si sa bage Romania in faliment prin acest genocid ale satanistilor bolnavi psihici si deviati psihic!!!

  2020-2022, anii terorii. SRI, alaturi de violentele grupari interlope Politia si Jandarmeria, declanseaza cea mai mare vanatoare de oameni de dupa anul 1989: batuti pe strada, amendati, incatusati, tinuti cu forta in spitale, cadavre carate in saci de plastic!
  16/07/20
  https://veghepatriei.wordpress.com/2023/07/16/2020-2022-anii-terorii-sri-alaturi-de-violentele-grupari-interlope-politia-si-jandarmeria-declanseaza-cea-mai-mare-vanatoare-de-oameni-de-dupa-anul-1989-batuti-pe-strada-amendati-incatusati-ti/23

 19. NU mergeti la vot ca teroristii securisti le falsifica chiar daca mergeti sau nu sa „votati”, e vrajeala ca le fura cum au facut peste tot satanistii bolnavi psihici care vor merge in IAD la cazanul cu smoala! Acesti tortionari inventeaza „atentate”, „virusuri” „razboaie” si alte escrocherii ca sa distruga , panica, manipula, fura pe cei care pun botul la aceste minarii ale acestui GIO mafiot care trebuie sa mearga la puscarie si judecati de popor nu de aceste lepre sataniste nealese de nimeni ci pusi prin frauda de ei insasi!!!

  • fara vot.

 20. Generalul acesta e o dovada a ‘principiului de antiselectie’ enuntat de Hayek (‘de ce ajung in frunte cei mai rai’) dar, poate si mai mult, o dovada vie ca Darwinismul e gresit :)…

  Sase teze despre ‘manipulare’ pentru uzul cititorilor:

  1. Inducerea de convingeri si pareri nu este ‘manipulare’. Ea face parte din rindul celor doua mari categorii argumentative descrise inca de, hello, generale!, Aristotel in ‘Retorica’. Argumentele silogistice sint ca demonstratiile din matematica, cu rigoare deductiva, iar in viata sociala nu isi au locul decit la detectivi si in probatoriul juridic. In enorma parte a cazurilor, viata sociala si politica se bazeaza pe argumentatia zisa ‘entimematica’, adica _persuasiune_. Persuasiunea se adreseaza deopotriva ratiunii si simtirii, locul ei de actiune fiind _sufletul_.
  Generalul si toti zarghitii care ii inspira si incurajeaza vor sa inchida gura lumii, sa induca prin frica tacere, sa extermine spiritul public si civic. Ei ne vad ca, si ar vrea sa ne transforme in roboti executanti. Descriptivul potrivit pentru aceasta categorie este ‘sociopati’ si ei nu trebuie menajati prin eufemisme. Toti cenzorii sint sociopatici. Sociopatia nu este o boala psihica, ci o dezordine de personalitate, o deficienta a _caracterului moral_. Sociopatii sint manipulatorii prin excelenta, traind sub halucinatia machiavelliana ca spiritul uman ar fi infinit maleabil si manevrabil. Cind ei vorbesc despre schimbarile de convingeri ca ‘manipulare’, superb ilustrat de acest ‘general’, ei _nu fac decit sa proiecteze_ asupra altora propria lor constitutie psihica.

  2. Sociopatii politici neaga ca oamenii ar avea instinct de autoaparare, discernamint si capacitate de judecata proprie care, combinate, in cele mai multe cazuri, filtreaza actiunile ‘manipulative’ indreptate impotriva integritatii lor cognitive si/sau biologice.
  Dovada: dupa Serbia si Bulgaria, Romania este a treia dintre tarile cu cea mai mica rata de vaccinare covid (58%, conform Johns Hopkins Covid Center, FWIW). Prin aceasta, romanii au rezolvat cu succes in mare majoritate problema centrala in stiintele cognitive (judecata sub incertitudine, Herbert Simon, Kahneman & Tversky): cum ajungi de la A (frica) la C (decizie corecta), netrecind prin B (cunoasterea, de altfel inexistenta si imposibila, a tuturor faptelor relevante despre virus). Nevaccinarea este victoria bunului simt fata de propaganda oficiala (vezi mai jos).

  3. Manipularea nu consta intr-un exces informational de natura persuasiva (entimematica), ci in _sustragerea activa de informatie relevanta_, in ascunderea de fapte _incriminante_ in scopul crearii unei false reprezentari in auditor. Manipularea este ‘negativa’, ea apare primar _prin lipsa_, altfel spus, prin minciuna de ‘omisiune’, abia apoi devenind posibila ingramadirea de falsuri ‘afirmative’. Ca Iohannis: ‘ucrainienii nu fac nimic la Bastroie’; apoi ‘opozitia submineaza relatiile cu Ucraina’. La arest cu el?!

  4. Propaganda este ascunderea si minciuna ca instrument coordonat de _stat_ si extensiile sale, mass media si justitia, care ar trebui sa fie _puteri separate_ in republica. Ca: ‘Zelenski e un erou’ desi isi aresteaza oponentii, a scos in afara legii opozitia, vrea sa anuleze alegerile de anul viitor’. Adevarul? Zelenski e un tiran, cu nimic mai bun decit Putin iar, intrucit ne priveste, _mai rau_ caci minciuna propagandistica despre el distruge libertatea si democratia _acasa_.

  5. Generalul e doar un exemplar local al unei specii care s-a puiat peste tot in lumea vestica, facind-o in fiecare zi mai necivilizata, mai ticalosita si mai decrepita. Ceea ce e o consolare slaba, dar macar nu e prilej de rusine. Pentru faptul ca nu am ramas o exceptie pozitiva, trebuie acordat credit lui Iohannis, Aurescu, celor doi Muraru (din care unul, la Washington, mijloceste eforturi prin MAE de implantare a DHS, Securitatea americana, in Romania, iar cel local este un recidivist al amenintarilor de ilegalizare a AUR; tot MAE se ocupa de achizitia de soft de supraveghere pe baza de inteligenta artificiala; https://anon.to/pzqdrR; https://tinyurl.com/2ze7xxym)

  6. Generalul se lauda, si prezinta fals niste capabilitati ‘manipulative’ care nu doar ca nu exista, dar nici nu sint posibile. Ceea ce el prezinta ca ‘expertiza’, ca ‘know how’, nu e de fapt decit forta bruta: forta de a deplatforma si definancializa discursul, mai ales partinic, indezirabil, forta legii de a-l interzice arbitrar, forta de a intimida si risipi sustinatorii acestora. Generalul face propaganda dictatoriala: nu doar ‘demis’ trebuie el, ci dat in judecata intr-un proces de clasa (‘class action’) – nu exista, parca, o prevedere in constitutie in acest sens?
  Indirect, generalul ne arata gradul de determinare al statului in a interfera cu alegerile din 2024 avind ca obiect principal AUR sau o alianta poporanist-libertara. Interferenta poate avea loc printr-o multitudine de mijloace: intoxicarea mediatica a discursului public, inscenarea unui conflict inter-etnic cu AUR drept protagonist, falsificarea numerelor electorale, ilegalizarea AUR inainte sau dupa alegeri. Nimic nou. Acelasi lucru se intimpla cu Trump in SUA, cu AfD in Germania, si de aceea 2024 este anul in care se joaca marea miza a libertatii in lume.

  Sociopatii nu au urechi de auzit: de fapt, lipsa de deschidere pentru celalalt de orice fel (ascultare, empatie, intelegere, remuscare, etc.) e trasatura definitorie de marca. Aceasta argumentatie este pentru indirzirea cititorilor: pentru cresterea gradului de intemeiere al pozitiei lor, a increderii in indreptatirea lor si, prin asta, a determinatiei lor egale dar de semn contrar cu a statului, de a rezista.

  Prevenit inseamna pregatit. Adevarul inseamna libertate. Intelegerea inseamna putere.

 21. Filme pentru naivi , ce spun ei ca fac ? Manipularea asta este folosita zi de zi și la un nivel mult mai avansat,un simplu și banal exemplu : reclamele si promovarea produselor pe care le cumperi fără să-ți trebuiască etc….

 22. ar trebui desfiintat serviciu asta de slugi ai americanilor.
  astia iau o caruta de bani cat un minister intreg si nu fac decat afaceri si politica. si slujesc interesul extern
  apoi se pensioneaza la 42 de ani si si fac firme de paznici platiti fiind de poporul asta napastuit.

  sri ul si toti specialii sunt un cancer de care nu ne mai scapa nimeni. decat daca vine un vlad tepes cu sange in instalatie.

 23. […] „Marea întrebare, de aici încolo, nu e cât de eficient e departamentul SRI deconspirat de generalul Rog în stoarcerea de informații a infractorilor. Ci, în ce măsură tehnicile respective nu ar putea fi folosite de serviciul secret în manipularea civililor de rând, în numele anumitor interese. O întrebare cât se poate de legitimă, în condițiile în care în România, se știe, controlul parlamentului, al societății civile, al presei în privința serviciilor secrete este cvasi-nul” – a scris Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics. […]

 24. Cozmin Gusa, la Gold FM, adreseaza intr-un mod plin de echivoc excelentul articol de fata (vezi linkul Rumble mai jos).
  Comentariul acestuia este plin de contradictii interne intre afirmatii, si intre acestea si realitatea evenimentiala. Din el, reiese ca Iohannis, Helvig, Aurescu, ar fi ‘de partea Romaniei’ de parca nu ei au fost responsabilii _la putere_ pentru aservirea tarii, cu arme si bagaje, ‘factorului extern’ Biden/CE. Apoi, prin sageti piezise la adresa lui Bogdan Iacob, autorul neaga ca preconizata interferenta electorala vizeaza AUR: Daca nu AUR, atunci cine?! Exista vreun alt partid la care se urmareste scoaterea din legalitate (Muraru Alexandru, PNL)? Prin declaratiile generalului, SRI se alatura MAE (celalalt Muraru, e ambasador la Washington) si DNA in razboiul surd avind ca ultim efect transformarea Romaniei, din nou, intr-un stat politienesc. MAE mediaza instalarea DHS in Romania, ca ‘hub regional’, la care ulterior s-a raliat aprobativ si DNA, iar tot MAE liciteaza pentru achizitionarea unui sistem AI pentru monitorizarea internetului social.
  Pentru cineva care si-a prezentat credentiale timp de 2 minute din 10, astfel de lucruri am fi asteptat sa le vedem aprofundate. In schimb, tot piezis, autorul incearca sa normalizeze actiuni de o maxima gravitate in ceea ce priveste libertatea si democratia, afirmind ca ‘ar fi rau’ ca SRI sa nu aiba asemenea capabilitati cind toata lumea le are. Nici o vorba despre _legitimitatea_ lor, necum despre indezirabilitatea lor.
  De asemenea, comentariul incearca sa acrediteze idee ca asemenea capabilitati sint posibile si utile, in ignorarea problemelor ridicate de Big Data in privinta eficientei, nemaivorbind de riscul abuzului represiv in domeniul in discutie.
  Autorul termina pe o nota menita sa instile in auditor frica fara discernamint, nu altfel decit insusi generalul discutat: asta e rostul ‘capabilitatilor’? Nelegitime si indezirabile, sint ‘capabilitatile’ doar un rezultat al apetitutlui pentru _forta_, putere si represiune?
  In toate felurile de mai sus – not cool.

  Gușă: Cine și de ce a amorsat scandalul SRI-Rog? Avem o armată de ”ronini”!
  IulianaPV, 20 iulie [Gold FM]
  https://rumble.com/v314yhs-gu-cine-i-de-ce-a-amorsat-scandalul-sri-rog-avem-o-armatderonini.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998