CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Halucinant: TVR vrea sa cenzureze Facebook si Twitter

0 comentarii / 2273 vizualizări / 4 februarie 2011

Noua conducere a TVR pregătește un abuz de proporții, amintind de recenta decizie a lui Mubarak de închidere a internetului în Egipt, prin introducerea unei interdicții pentru angajați de a se mai exprima pe net, în special pe bloguri și rețele de socializare.

Astfel, în urmă cu cîteva zile, la propunerea Larisei Dincă, directorul Departamentului de Comunicare al TVR, Comitetul Director al televiziunii a cerut Comisiei de Etică și Arbitraj, ca și Serviciului Juridic, formularea unui punct de vedere vizavi de o propunere inedită. Mai exact, e vorba de introducerea interdicției de exprimare a personalului de specialitate din TVR în medii electronice sau de socializare, externe TVR, altfel spus pe bloguri, pe forumuri, pe Facebook, Twitter etc.

Dacă propunerea va fi aprobată, Televiziunea Română ar deveni prima instituție din țară, dacă nu chiar din lume, ai căror angajați vor avea interzis la exprimarea pe internet, o măsură de care Ceaușescu ar fi fost mîndru. Motivul pentru care s-a ajuns la această idee aberantă este faptul că, în ultima vreme, mai multe nume sonore din TVR și-au făcut bloguri pe care demască ilegalitățile și abuzurile din postul public, lucru care a început să deranjeze tot mai mult noua conducere. Pentru că tortul avea nevoie și de o cireașă, tot zilele trecute, TVR a difuzat știrea că însuși Papei Benedict al XVI-lea a binecuvîntat efectele pozitive ale reţelelor de socializare, despre care spune că „ajută la dezvoltarea unui dialog şi prilejuiesc acţiuni solidare şi relaţii pozitive”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998