CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Haos politic total în Franţa

2 comentarii / 3781 vizualizări / 8 mai 2017

Toate institutele de sondaj franceze, întreprinderi foarte serioase (până mai ieri !), respectabile, cu vechime, l-au dat în ultimele două săptămâni câştigător detaşat pe Emmanuel Macron, 39 de ani, complet necunoscut publicului francez în urmă cu vreo trei ani. Cine le-a putut contrazice ? Mai ales după succesul devastator pe care aceleaşi institute de sondaj le-au repurtat în primul tur. Nimeni niciodată nu a reuşit să dea rezultate atât de exacte pentru nişte alegeri atât de atipice ! Foarte dubios, desigur. Lucru subliniat chiar şi de compromisul în alegerile americane New York Times. Instituţii de sondaj la fel de respectabile din Regatul Unit al Marii Britanii sau SUA s-au înşelat grosolan în ceea ce priveşte Brexit-ul sau alegerile prezidenţiale americane. Sondorii francezi au funcţionat în schimb ceas. Inexplicabil !
François Hollande a candidat în 2012 pe un program împotriva băncilor şi marilor averi. Nu a făcut, bineînţeles, nimic. Ba mai mult, şi l-a adus consilier, secretar general adjunct al administraţiei prezidenţiale, pe bancherul de la Rothschild, Emmanuel Macron. L-a promovat apoi ministru al Economiei. Într-o piesă de teatru bulevardier, Macron şi-a prezentat demisia, şi-a inventat o „mişcare politică” fantomatică (En Marche !) şi a lăsat să se înţeleagă că va candida la preşedinţia Franţei. Desigur, programul său nu a mai putut fi împotriva băncilor, a FMI şi a Băncii Mondiale.
Emmanuel Macron este, de fapt, al treilea „Traian Băsescu” consecutiv pentru Franţa, după Nicolas Sarkozy (centru dreapta) şi François Hollande (stânga socialistă). Nici cei doi preşedinţi anteriori nu au fost nici pe departe la înălţimea cerută de funcţia lor. Unul a fost mai rău, mai penibil decât celălalt. Greu de ales ! Dar acest nou paraşutat, Emmanuel Macron, venit din neantul bancar, din „misterele” finanţei mondiale, poate reprezenta un trist sfârşit, dacă nu chiar apocalipsa pentru marea democraţie franceză. Spaima de catastrofa întruchipată de eventuala victorie a Frontului Naţional prin Marine Le Pen nu întunecă totuşi mintea tuturor observatorilor. Cum este văzut al treilea preşedinte impus de stăpânii banilor ?
În locul speculaţiilor noastre, e preferabil să dăm cuvântul unui veritabil expert, Charles Gave, antreprenor şi economist francez, practician de decenii al finanţei globalizate în marile capitale ale lumii financiare, consilier al marilor gestionari de fonduri (din interviul de pe RealVisionTV, citat de site-ul Zerohedge). Charles Gave destructurează pentru noi „holograma” Emmanuel Macron : „Macron e un uriaş costum gol. Asta e el. […] A fost la şcolile adecvate. Şi îţi dă sentimentul că individul n-a avut o idee originală în viaţa lui. A fost mereu un student bun. În plus, există o suspiciune serioasă că ar fi un soi de golem creat de Hollande şi ai lui. Aşa că, din moment ce ştiau că or să piardă alegerile, au creat un personaj într-o hologramă care avea să candideze pentru ei, ajutându-i să nu piardă puterea. Astfel, până la un punct, sistemul politic din Franţa a fost capturat de ceea ce am putea numi clasa „tehnocrată”. Iar dacă tehnocraţii erau de stânga sau de dreapta n-avea nici o importanţă. Şi clasa asta tehnocrată îl prezintă pe Macron ca pe un ins cu desăvârşire nou. Doar că el nu e nou deloc. Indivizii ăştia au fost la putere în ultimii 50 de ani, pentru numele lui Dumnezeu ! Aşa că acum nu se întâmplă nimic special.”
„Dacă va fi ales Macron, cum am zis, nu sunt sigur c-o să fie o alegere triumfală. Pentru că nu sunt sigur că or să aibă prea multă legitimitate la început. Şi pe urmă, e vorba de faptul că imediat după aceea vin alegerile parlamentare. Şi acolo o să fie un haos total. Pentru că avem patru principale forţe distincte în Franţa. Extrema stângă (Jean-Luc Mélenchon – n.n.), stânga lui Macron, dreapta lui Fillon şi dreapta lui Le Pen. Asta face patru. Înainte erau doar trei forţe. Extrema stângă şi stânga erau împreună. Pe urmă, când au venit alegerile, erau trei indivizi, iar dacă vreunul de la Frontul Naţional ar fi avut vreo şansă să fie ales, atunci poziţia mai slabă dintre celelalte două (stânga şi dreapta tradiţionale – n.n.) s-ar fi retras. Pe loc. Şi ar fi spus că trebuie să se voteze pentru duşmanul obişnuit al tuturor. Asta se numeşte de multă vreme „frontul republican”.”
„Dacă ar câştiga Le Pen, ar fi simplu de tot. Piaţa de obligaţiuni din Franţa, Italia, Spania nu s-ar putea deschide luni. Şi cred că euro ar muri în următoarea săptămână. Şi pe urmă ar trebui să cumperi ca un nebun „Europa”. Mai ales Europa de Sud.”
„Am scris o carte în 2002, cam atunci a apărut, intitulată „Leii conduşi de măgari în Franţa”. A fost un fel de bestseller. Şi arătam în carte că euro o să distrugă Europa, instituţiile europene. Şi ziceam că trebuie să scăpăm de euro ca să salvăm Europa. Deci despre asta e vorba, cum că dacă am avea o criză ca asta, ar trebui cel puţin să închidem pieţele trei săptămâni şi să organizăm o ieşire ordonată din euro. Dar să păstrăm ce a fost bun, şi anume un fel de piaţă comună.”
Ce se va întâmpla la alegerile de peste cinci ani ? Ar veni rândul lui Marion Le Pen : „Marion e foarte tânără. Are 27 sau 28 de ani. Este deputată în Parlamentul francez. E foarte drăguţă. Şi reprezintă ceea ce e, probabil, foarte bine văzut de dreapta catolică. E o adevărată creştină. Foarte în genul ăsta. Aşa că multă lume care azi ezită s-o voteze pe Marine Le Pen, lumea de partea lui Fillon, nu va avea absolut nici o dificultate s-o voteze pe Marion. Înţelegeţi ? Marion are mare trecere la dreapta clasică din Franţa. Chiar foarte mare trecere.” (Petru Romoşan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Este o analiza facuta de acolo de la fata locului… nu ai cum sa nu fi de acord cu ea!
    De fapt rezultatul alegerilor de ieri este o dovada ca lipsa de inteligenta politica nu are nationalitate !!!
    Sincer, ma bucur ca nu sunt cetatean francez ! Vor fi 5 ani dementiali pt o natiune asa mandra si aroganta !

  2. Femeia,nevasta lui Emanuel, cum arata dupa dantura proeminenta pare a fi jidoavca, asa ca pare ca e adevarat ca ea l-a crescut si mamosit ca pe un cobai politic care era pregatit pentru o misiune importanta de viitor pentru judani. Se poate ca l-a si hipnotzat cand era elev ca saracu a facut asa fixatie pe muierea asta care era mama la colega lui de clasa. Cum era aia Ester din Vechiul Testament la ovrei, femei din astea fatale in misiune formidabila pentru interesele capitale ale ovreimii.Astia nu lasa nimic la voia intamplarii, sunt organizati la fix in haita predatoare tot timpul . Dna aceasta l-a invatat actorie, si toate cele ca sa ii reuseasca proiectul,politic, dar probabil ca l-a si subminat psihic incat pana azi dansul nu e sigur pe el. Eu unul cred ca e adevarat ce zice Emanuel ca nu poate fara ea, asa cum au si zis unii dintre apropiatii lor ca ca este ESENTIALA prezenta ei langa el. Deci, fara Doamna lui acest presedinte nu e om intreg sa va fie clar.Acuma, Dansul a fost ales de multi ca sa ii reprezinte in politica de top DOAR PERSONAL, oamenii nu au votat si pentru ea in mod formal.In aceasta situatie, electoratul va fi INSELAT la scara mare pentru ca deciziile se iau de altcineva in alta parte, etc. Ca si la cazul sefului de peste ocean, cand copii si ginerica(tot judani) ai presedintelui au fost cooptati pe sest la atributiile formale ale presedintelui, incat in prezent astia au impact asupra deciziilor majore politice. Acesti membrii de famile nu sunt alesi si nici nu sunt functionari publici, deci nu pot fi agatzati la raspundere si/sau opriti de a mai trage spuza ilegala la oala lor si a mafiei din spatele lor. Deci puterea polictica este rapita si se scurge prin gauri invizibile fara ca sa se poata face o remediere de catre cei abilitati cu controlul si securitatea in stat. Electoratul a fost tras in teapa prin metodele informale si piratate de catre cel ales prin aducerea familiei la servici pe usa din dos..Lucrul amestecat miroase a rahat. Eu cred ca Dl Macron cand recunoaste ca este handicapat fara Doamna lui, trage un semnal de alarma ca este neputincios pe picioarele lui anemice si ca ea ii acopera spatele lui intr-un fel dubios, probabil cu etnia ei. Treaba cu originea ei este cam ascunsa si nu a fost publicat nimic important pana la alegeri. Si SEFUlLamerican se pare ca are o bunica jidoavca (Kober din Germania).daca e asa, si el este judan ca la ei se ia legatura de rudenie prin femei. Deci, doi presedinti vor lucra la marirea imperiului zidonist si la distrugerea dusmanillor lor istorici musulmani, si pe tot globul in final prin razboaiele lor si prin cursa inarmarilor nebunesti in care sunt angrenate marile state fara voia cetatenilor de rand, precum si prin tiparirea continua a banilor de hartie .Ei reusesc intodeauna pentru ca democratia este total dezorganizata pe cand lacomia banului si planurile globaliste judanesti sunt perfect organizate.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998