CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Haos total in PDL: nici Udrea nu il mai asculta pe Basescu

0 comentarii / 1595 vizualizări / 26 iulie 2010

„Preşedintele a spus la Snagov că nu trebuie să ţinem ocupate două funcţii: la Guvern şi la partid, pe principiul că, dacă nu iese una, poate iese cealaltă. Fiecare trebuie să aibă rolul lui: unii la conducerea partidului, alţii la guvernare”.

Declarația de mai sus a fost dată de Elena Udrea după celebra reuniune de la Snagov a președintelui cu parlamentarii PDL și făcea referire la un subiect intens dezbătut anul acesta în partid, respectiv separarea funcțiilor importante din partid de cele din guvern, pentru eficientizarea activității politice a liderilor PDL. Cum s-au transpus în viață prețioasele indicații ale președintelui s-a văzut acum cîteva zile: Elena Udrea a fost promovată lider al celei mai mari organizații de partid din țară, PDL București. În acest moment, Udrea este deputat de București, ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, președinte al PDL București și secretar executiv, la nivel național, al formațiunii. De asemenea, ea și-a anunțat intenția de a candida, la congres, la funcția de vicepreședinte al partidului și ar putea deveni candidat la primăria generală. O potențială ”răspîndire” pe trei direcții diferite: politice, guvernamentale și administrative. Cum se împacă această colecție de demnități cu sfaturile lui Băsescu e greu de înțeles, cum greu de înțeles e și felul în care Elena Udrea va reuși să facă față tuturor acestor sarcini, extrem de dificile. E de apreciat efortul și bunăvoința, mai rămîne de demonstrat și putința.

Semnificativă e, însă, poziția europarlamentarului Cristian Preda, unul dintre cei care au comentat pozitiv ideea separării funcțiilor de partid de cele executive și care a fost, totodată, participant la ședința PDL București, unde Udrea a fost numită în funcție. Rugat azi de Inpolitics să exprime un punct de vedere vizavi de buchetul de funcții acumulat de Udrea, europarlamentarul a declarat, sec: ”Nu comentez!”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998